Äidiltä lapselle

"Äidin sanat lapselle

Annoin sinulle elämän, mutta en voi elää puolestasi. Voin opettaa sinulle asioita, mutta en voi pakottaa sinua oppimaan. Voin antaa sinulle suunnan, mutta en voi olla aina suunnistamassa kanssasi.

Voin hankkia sinulle kauniita vaatteita, mutta en voi tehdä sinusta kaunista sisältä. Voin tarjota sinulle ohjeitani, mutta en voi hyväksyä niitä puolestasi.

Voin opettaa sinulle arvostusta, mutta en voi pakottaa sinua kunnioittamaan. Voin auttaa sinua tavoitteiden asettamisessa, mutta en voi saavuttaa niitä puolestasi.

Voin kertoa sinulle ystävällisyydestä, mutta en voi pakottaa sinua olemaan hellä. Voin neuvoa sinua ystävien valinnassa, mutta en voi valita heitä puolestasi.

Voin kertoa sinulle maailman vaaroista, mutta en voi olla moraalisi vartija. Voin kertoa sinulle miten eletään, mutta en voi antaa sinulle ikuista elämää.

Äiti rakastaa sinua. Aina ja ikuisesti."


Äitejä on joka lähtöön. Osa on oikeita pullan tuoksuisia hyysääjiä, osa ostaa pakastepullaa ja paistaa ne. Osa saa pullansa leipomosta. Osa ei pullaan edes koske. 

Joku äiti on suurperheen äiti, jollakin on vain yksi lapsi. Äiti hänkin, jolla masussa asukki. Osalla äideistä taivaassa oma enkeli. Joillakin on äitiydestä haave. 

Toisten äitien lapset saavat kaiken periksi, toisilla äideillä on tiukatkin säännöt ja ohjeet. Tiukka kuri. Joku äiti ei välitä lapsistaan lainkaan, vaikka antoikin heille elämän. Ja niitäkin äitejä on, jotka antoivat lapselleen mahdollisuuden parempaan jossakin muualla. 

Olipa äiti sitten rokkimamma, kutoja tai millainen tahansa, on hän silti antanut lapsilleen parasta; Elämän. Siispä kiitos äidille, kiitos mummille, kiitos kaikille meille, teille ja heille, jotka tunnistavat itsensä sanasta äiti. Minäkin olen aika homo äidiksi. ;) Silti lapselleni tärkein, rakkain ja parhain. 

Lämpöistä äitienpäivää! 





Kommentit

Jonsu sanoi…
Kaunis teksti! :)
Hyvää Äitienpäivää! :)