Hullunkurinen perhe


Hullunkuriset perheet - korttipeli on varmaan monille tuttu korttipeli lapsuudesta. Tai Musta Pekka - pelikortit, jotka meiltäkin vielä löytyvät. Nykyisin se on nimeltään Pekka - peli. Sekin versio löytyi hetken aikaa, kunnes annoimme sen pois. (Turhaan olisi kaksi samaa pakkaa ollut) Ja Pekkahan on ehkä mies - oletettu  tai ehkä muun sukupuolinen, tummaihoinen henkilö...

Tiesitkös, että Pekka on suomalainen versio alkuperäisestä englantilaisesta korttipelistä nimeltä Old Maid, jonka juuret ulottuvat 1600-luvulle. Suomalaisen version, Musta Pekka, kortit piirsi Bo Bjurström 1930-luvun lopulla. Pekkaa voidaan pelata myös tavallisilla pelikorteilla. Tällöin tietyn arvoiset neljä korttia muodostavat perheen ja Pekka - korttina toimii jokeri.

Säännöt:  
Jokaiselle peliin osallistujalle jaetaan kortteja, sitten etsitään korteista nelihenkiset perheet kortteja kavereilta vaihtamalla. Lopuksi Pekka - kortti jää yhdelle ilman perhettä ja se pelaaja hävää pelin. 



Muistan lapsuudestani leikkineeni yksinkin noilla korteilla. Hypistelin niitä käsissäni ja ihastelin piirrettyjä, kauniita ja hauskoja kuvia. Tein erilaisia perheitä. Leikin niillä vähän niinkuin paperinukeilla. Lapsuuteni pakka on yhä tallessa. Se suomalainen alkuperäis - versio. 

Kotilaiska haastoi tekemään oman hullunkurisen korttiperheen. Olen ajan kanssa miettinyt, minkälaisen perheen tekisin, koska varsinaista materiaalia ei tuntunut olevan perheitä rakennella. Mainoksia, ilmaisjakelulehtiä, muutama aikakauslehti. Eikä ole mustettakaan tulostaa. Nyt sitten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja antaa mielikuvituksen viedä mennessään Inspirationin mielikuvitus maailmaan.

Tässä on minun hullunkurinen perheeni:
PERHE LAHJAKAS


Femme Mamma Lahjakas
Naisellinen ja herkkä perheen äiti. 
Hän on ammatiltaan ala-asteen opettaja ja harrastaa shoppailua, hyväntekeväisyyttä ja kickboxingia.
Femme Mamma Lahjakas, oikealta nimeltään LAHJA LAHJAKAS, hoivaa mielellään myös kissaa, KRUUNUPAKETTIa
Kukkien, etenkin ruusujen saaminen on Lahjakkaan femme mammasta ihanaa.



Butch Mamma Lahjakas
Hieman ronskimpi ja vahvempi persoona on perheen toinen äiti, Butch Mamma Lahjakas, joka oikealta nimeltään on ANNA LAHJAKAS. Tämä Butch Mamma Lahjakas on ammatiltaan Koneseppä-Hitsaaja. 
Harrastuksiin kuuluvat taiteellisten lahjapakettien tekeminen myyjäisiin Martta - kerhossa sekä puutarhan hoito. 
Monia eri ruusulajikkeita kasvaakin tämän butchin kauniissa puutarhassa. Ylpeyden aiheena kenties siniset ja mustan keltaiset ruusukaunokit. Myös taidemaalaus kuuluu tämän neidon harrastuksiin.



Neiti Alma Lahjakas
Perheen esikoululainen on Neiti Alma Lahjakas. Kultakutrien koristeena keikahtelee usein kultaa ja timantteja (melkein oikeita) kimalteleva kruunu. 
Tämän neidin tulevaisuuden haaveita ovat  tulla oikeaksi prinsessaksi sekä oman eläintarhan perustaminen. Eläintarhassa olisi aina synttärilahjoja ja kakkua tarjolla kävijöille. Neiti Alma Lahjakas lukee mielellään satukirjoja ja satuilee itsekin lahjakkaasti. Lempilause on: Olisipa aina synttärit!



Pieni Piltti Lahjakas
Perheen uusin tulokas on vasta kaksivuotias pieni piltti Lahjakas. Pienen piltin oikea nimi on Telma Lahjakas
Telman herkkua on banaani ja banaanikakku. 
Mummit ja kummit tuovat lahjoja hänelle  kaiken aikaa, joten tämä piltti Lahjakas on oikeastikin hyvin usein lahjakas. 
Ensimmäiset sanat olivatkin: 
  • Lahja
  • Iloinen
  • Saanko
  • Kiitos
  • Kivaa
  • Minulle!

Tällainen korttiperhe syntyi vähistä materiaaleista kierrätystä silmällä pitäen. Pohjapahvit ovat pakkausmateriaaleista. Taustaraidat kangasta, jonka sain lahjan mukana! Siis lahja oli kääritty tähän kankaaseen. 
Kuvat ovat lehtileikkeitä ja vanha kiiltokuva, sekä servetti - kuvia. 
Kaikissa korteissa on 3D - efekti. 


Kommentit

Kotilaiska sanoi…
Hurmaavaa, idearikasta irrottelua ja sanoilla ja nimillä leikittelyä.Kivaa on myös se että saman sukunimen lisäksi kaikissa korteissa on sama tausta vaikka raidat on kin lapsilla toisinpäin kun aikuisilla ja sekin ihastuttaa.
Kiitos kun osallistuit ja onnea aevontaan. Ja lisää perheitäkin voi tehdä
Vilimarika sanoi…
Taustat halusin ehdottomasti samaa sarjaa samalle perheelle, mutta kuten oivalsitkin, juuri niin, että aikuisten taustoista huomaisi, että kyseessä tosiaankin on ne aikuiset ja että lapsilla lapset. Ai etteikö sitä muuten huomaisi?! :D Jokatapauksessa sellaiset pienet yksityiskohdat halusin mukaan. Kuten senkin, että jokaisessa kortissa on se 3D-tekniikka ja saman servetin kuvioita. Nimien yhteensopivuudesta puhumattakaan.
Anonyymi sanoi…
kiitos postista, sain sen eilen.