Siirry pääsisältöön

Työlle ei mitään arvoa

Niin kyllästynyt anonyymien höpötyksiin hinnoista. Keräsin verkkomyynnissä olevien "samistyyliesten" tuotteiden hintoja yhteen ja tästäkin voi anonyymit katsoa, missä mennään 2014 käsitöiden hinnoissa.

Minulla ei ole tukkua taustallani, vaan hankin kaikki uudet osat laadukkaita osia myyvistä kaupoista. Kauppojen hinnoilla. En alennuksilla. Maksan itse myös posti-ja käsittelykulut ihan normaalisti jokaisesta ostostani.

Teen vain ja ainoastaan yhden kutakin tuotetta. En tusinaa kerralla, eikä minun takanani ole pieniä kiinalaisia lapsia tekemässä puolestani, kuten joissakin "halppis-marketeissa".

En käytä viallisia osia, enkä mitään "ex-tiimari-osia" tai "pilipali-muovia". Kierrätysosat eivät minulla tarkoita tölkin nipsuja eikä lasten muovihelmiä, vaan laadukkaita osia, jotka käyn yksitellen läpi, valikoin vain parhaat, puhdistan huolella ja silti suurin osa, jollei jopa kaikki osat koruissa ovat uusia!


Pakkaan tuotteeni aina uuteen ja asialliseen pakkaukseen, jossa sen voi vaikka antaa lahjaksi.

Tämän hetken hinta- ja laatusuhteita arvostellaan toisinaan anonyymeinä täälläkin.  Omasta mielestäni oma hinnoitteluni on kohdallaan. Jos osiin, pakkaukseen ja lähetyspaketointiin kaikkine suojauksineen menee hintaa vaikkapa 19-22 euroa, eikö ole ihan kohtuus jos hinta on 20 euroa myydessä sitä pois?! Itseasiassa sen pitäisi olla kuvan mukaisesti paljon korkeampi hinta! Eikö totta?! Kukapa alkaisi itse tekemään tappiollista käsityötä?! Saahan sitä toki kokeilla!
EDIT! 2016 hinnat ovat entistäkin edullisemmat, eli tappiolla mennään. Kaikki kaulakorut 14€ ja kaikki rannekorut ja korvakorut 6€. Eihän tätä työksi tehdä. 

Anonyymit arvostelijat eivät anna työlle arvoa laisinkaan ja siitä ei olla valmiita maksamaan. Sen huomaa nimenomaan siinä, että valitetaan hinnoista. Vai eikö selvitetä todellista hinta-laatusuhdetta? Ihan turha tulla vertaamaan tuotteitani niihin kiinalaislasten tusinakoruihin (ei kuvan tuotteet kuitenkaan kyseessä).

Minä en yhtään ihmettele noita 25-35 euron hintoja toisilla, en vaikka saavatkin tukun kautta halvemmalla kuin minä ja tilaavat kerralla enemmän. Vaikka tekevät aina useita samanlaisia ja myös kierrätystä hyväksi käyttäen. Itse teen yhden kutakin, uniikkina.

Olen kuitenkin perillä tämän hetken markkinoista ja kuten olen aiemminkin sanonut, tarkoitukseni ei ole rikastua ja tehdä työnäni tätä, vaan nimenomaan "terapioida" itseäni ja sitä kautta saada iloa ympärillekin. Kukapa tahtoisi kasata kasapäin omia tuotteitaan nurkkiinsa, pitää niitä siellä piilossa ja odottaa, että josko sitä sitten joku ne löytäisi, kunhan aika jättää... En minä ainakaan!


kuvan tuotteet netistä, eivät siis minun omia. 

Olen aikaisemminkin aiheesta kirjoittanut, joten halutessasi lue lisää "LINKISTÄ"
Sen verranhan on muutoksia tullut, että nyt kaikki saman kategorian tuotteet ovat samanhintaisia. Selkeä jaottelu. Lisäksi bonustarjous, eli vähän niinkuin "kanta-asiakkuus" tms. Eli mitä useamman ostat, sen halvemmalla saat. 

Osa koruista voi olla arvoltaan ylikin myyntihinnan pelkästään materiaalikustannukset laskettuina, mutta edelleenkään ei ole tarkoitus ahnehtia. Tällä hetkellä kallein koru maksaa 20 euroa, eli hinnat tulleet alas. Korteissa sama bonus-tarjous! 

Jokainenhan on vapaa ostamaan mistä haluaa tai tekemään itse tai olemaan ilman. On kuitenkin lapsellista alkaa haukkumaan tai valittamaan toisten asioista, kun ei edes tiedä totuutta. Pitäisi ensin ottaa asioista selvää ja toisaalta, ihan kaikkia omia ajatuksia ei ehken kannattaisi tuoda muutenkaan julki. Se yleensä kääntyy itseään vastaan. Kiitos teille, joilta olen saanut hyvää ja positiivista palautetta. Vastikään eräskin bloggaaja esitteli blogissaan tuotteitani erittäin kauniisti ja kehui laadukkaiksi ja kestäviksi. Niin... Kukapa sitä ostamaan huonoa laatua ja vielä uudestaan ja uudestaan. 

Mielipiteitä saa ja pitääkin olla. Jos et tykkää juuri minun askarteluistani, sitten et tykkää. Onhan niitä anonyymin sanoja lainattuna "kirppisrihkamahelmiä" saatavana kirppiksillä ja niissä halppis-tusina-kaupoissa. Uniikkeja ja kestäviä ne eivät kuitenkaan ole välttämättä. Kukin taaplaa tavallaan. Niin sinä, joka et tykkää kuin hekin, jotka ovat kerta- tai vakkariasiakkaita. 

Kaunista ja laadukasta päivää sinullekin! 

Kommentit

Tiikeriankka sanoi…
Siis sun koruthan on vielä tosi halpoja ja laadukkaita! O.o ihme itkemistä anonyymeilta taas... Mulla on muuten muuton jälkeen vaan kerran ollut korvassa jotkut muut kun sun tekemät korvikset ;) Nää sopii kaikki mun tyyliin niin hyvin :)
Viltsu sanoi…
Sepä se kun ei tietoa ole, puhutaan mitä ensimmäiseksi sylki suuhun tuo. Kun on tietoa, puhutaan totuutta.
Kiitos tikrutipu. :)
olen joskus hankkinut itselleni huonolaatuisia koruja tietämättäni ja eipä niissä pysy edes pinta hyvänä pitkään. Kerran tuli uusi kaulakoru ja jo kuoressa katkipoikki! Korjasin itse sen. En päästä käsistäni siinä kunnossa mitään omatekemääni ja se valkea katkeileva siima mitä näkee myös, ei tule kuuloonkaan! Katkeaa heti.
Katja sanoi…
Tää sama ongelma on kaikilla käsityön osa-alueilla. Ompelija kuulee todella usein, että "äkkiä sä sen tekaset". Muistan, kun valmistuttuani ompelijaksi kauan sitten eräs tuttava kysyi jakkupuvun hintaa, jos ompelen hänelle mittojen mukaan. Kerroin hinnan, johon hän kauhistuneena:" Anttilasta saa paljon halvemmalla!"

Eräs ystäväni oli parturi-kampaaja. Teki töitä kotona olevassa työhuoneessa. Yksi miesasiakas tuli joka kerta leikkaukseen kananmunakotelo kainalossa ja tinki leikkauksen hintaa, vaikkei kaveri ollut kanamunia häneltä pyytänyt. Miesten leikkaus taisi olla n. 15 euroa. Tokihan siitä olisi vitonen vielä pitänyt pudottaa, kun sai muniakin. ;O)
Paula sanoi…
Aika erikoista tulla toisen kauppaan ruikuttamaan hinnoista :D Jos ei hinta miellytä, niin ostaa muualta tai on ostamatta kokonaan.
Viltsu sanoi…
Joo, en missään nimessä ainoa ole eikä koruilu ja kortteilu yksin. Näitä vastaavia tosiaan kuulee välillä. Ei vaan voi käsittää, että kaikki maksaa tekijöillekin ja esim. hiustenleikkuukin on työtä. Itse ajelen murusen hiukset ja kyllä siinä aina sen tunnin saa menemään, siiliksi. Saati jos joku muoto tai kampaus pitäs tehdä. Mutta kun ei se toisen työ ole mitään...
Viltsu sanoi…
Paula, sieluni silmin näen nämä ruikuttajat cittarin kassalla valittamassa, kun myyjä ei kysynyt ottaako hän ilmaiseksi pienen pussin. Vastaavasti samat näen valittamassa siitäkin, kun myyjä aina työntää heille niitä pieniä pusseja... ;)
Anonyymin on helppo kirjoitella. Jos ei voi laittaa nimeään esille, ei mielipidettäkään kannata ottaa vakavasti. Kateus saa varmasti aikaan anonyymikirjoittelua ja monet ovat pahoittaneet mielensä näiden kirjoittajien vuoksi.

Itse tiedän tarkkaan, että kun koruja tekee, on jokainen helmi kallis, jokainen linkin teko vaatii aikaa. Ja lisäksi koru ei onnistu ilman miettimistä ja suunnittelua. Uskomatonta, että toisen työlle ei anneta arvoa.

Minä ainakin ostan mieluummin taattua laatua olevan korun kuin jonkin tuontirihvelin, josta ei voi kuin arvailla, tehtiinkö se lapsityövoimalla, ja mitä myrkkyä laitan ihoani vasten.

Ei kannata pahoittaa mieltään, vaan anna vain luovuuden kukkia.
Marsa sanoi…
Älä anna pahoittaa mieltäsi.Päivän trendi on saada kaikki melkein ilmaiseksi ja vielä kotiin tuotuna.Pätee kirpiksillä,toreilla ja kaikilla myyntikanavilla,riipumatta siitä mitä teet.
Tsemppiä Sinulle
Anonyymi sanoi…
Joo o,että tämmöstä taas,mitä se muille kuuluu millä hinnalla myy :( Mulle kans tullut korteissa palautetaa -liian kallis,olis vanhassa rahassa30mk- se oli vanhaa rahaa se,älä lannistu,korut ovat kauniita! Nea
RaijaAnnikki sanoi…
Itse kunnioitan kovasti kaikkia kädentaitoja. Tiedän että niissä on kova työ- eikä koskaan saisi maksaa mitään.Jaksamista sinulle -älä lannistu. Ylpeänä pää oystyyn.
Viltsu sanoi…
Kiitos kaikille. En minä lannistu. Askartelu on intohimoni ja niitä ainoita asioita mitä vielä voin tehdä itse. Olen ajantasalla tämän hetken hinnoitteluista ja tiedän, mitä itse maksan osista. Kierrätysosiahan ei saa koko aikaa eikä sen laatuisia, että niistä uusia koruja tekisin suuria määriä. Nytkin meni ketjua ja muuta rasiaan, ei koruihin.
Kirjoitin tämän postauksen ihan sillä, että nekin jotka eivät tiedä käsitöiden tekemisestä mitään, hinnoista tai mistään muustakaan, eivätkä vaivaudu kysymään, että hekin tietäisivät enemmän asiasta.
Yritän pakata lähetyksetkin niin, että tulisi kotiin asti kirjeenä, eli halvin asiakkaalle ja kotiin kannettuna. ;) lisäksi pakettina saa valita joko oman postin tai automaatin kauppareissunsa matkalta. Ei se toimittaminenkaan minulle ilmaista ole, lähteä vartavasten viemään postiin jossa meillä ei ole muuta asiaa. Silti teen tätä mukisematta, sillä ilon, hyvän mielen, hyvänolon ja kauneuden tulisi levitä ympärille, eikä pysyä vain täällä minulla. Neta, 30mk eli 5€... Sama hinta on korteillani ja matskut kattaa sekä sellofaanipussin, ja sitten se bonushinta suuremmille määrille, kuten vaikka joulukorteille. Jotkut pyytää korteistaan 7-20€/kpl, mutta minusta yli10€ on liikaa jo. Kukin tavallaan ja mitä matskuja käyttää,miten tekee jne.
sitäkin olen kuullut, että "kun kaupasta saa 10sentillä kortteja". Ostaa sitten kaupasta, mutta käsintehty on ihan eri asia! Saa varautua siihen, että kortin saaja saa kymmenen samanlaista ja yhden uniikin kortin. :)
Viltsu sanoi…
Sitäpaitsi voisihan ne anonyymit ahneet osallistua ilmaisiin arvontoihinkin ja sitä kautta yrittää saada ilmaiseksi korujani. :) Tai laskea, paljonko hintaa jää sitten, kun saa tilaajalahjankin jokaisessa tilauksessa, mikä ylittää 15 euroa.
Tuula sanoi…
Tähän onkin hyvä kiittää KAUNIISTA korviksista jotka olivat postilaatikossa!

vaikka itsetehty villapaita. Langat maksaa yllättävän paljon ja se aika mikä siihen menee! - voi kokeilla itse ja todeta "kuinka halvaksi se tulikaan..."

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…