Siirry pääsisältöön

Basmati- ja villiriisi sekä himalajan ruususuola

Jälleen on aika sanoa menneelle viikolla heipat ja katsoa avoimin silmin tulevaa viikkoa. Tahdon niin mielelläni uskoa uuden viikon antavan meille kaikille jotain iloa, nautintoa ja hyvinvointia. 


Tänään tahdon kertoa yhden keinon, jolla omaa hyvinvointiani edistän. Tahdon samalla kiittää "Hyvinvoinnin tavarataloa" mahdollisuudestani tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen antaa itselleni ja rakkaalleni hyvää oloa ravinnon muodossa. 

Yksi oleellinen keino kohti hyvinvointiani on se, että teen juuri niitä asioita, mistä pidän. Syön sellaisia asioita, joista nautin. Olen sellaisten ihmisten kanssa, jotka tuovat elämääni positiivista energiaa, eikä ainaista syyttelyä, valittamista tai pahaa oloa. Tottakai jokaisella on pahat päivät ja se on ok, mutta ei jatkuvaa ristiriitaa kukaan jaksa. 

Naapurini taulun sanoja lainaten: Do what you like, like what you do. 
Eli suomennettuna: tee mitä tykkäät, tykkää mitä teet. 

On aivan selvää, että sellainen harrastus, mikä ei enää huvita, ei tuo helpotusta stressiin. Se, mistä nautit, antaa iloa. huolettomuutta. Jos kaverisi ratsastaa ja käy tallilla, ei sinun tarvitse olla heppahullu sen takia! Jos rakastat jotain "miehistä" alaa, tee sitä! Ihan sama, vaikka kaikki toiset sanoisivat, ettei se sopisi naiselle. Tai toisin päin! Se mikä sinulle sopii, on sinulle hyväksi! 

minulle on hyväksi askarrella, käydä kävelemässä, geokätköillä ja frisbeegolfata, lukea kirjoja, blogata... Teen niitä asioita, joista saan hyvää oloa. hyvää oloa saan nimenomaan tekemällä, enkä vain "kuluttamalla aikaa". 

Se, että olen työkyvytön tarkoittaa myös pitkiä aikoja kotona, sosiaalisen elämän rajallisuutta ja rajoitteita mennä ja tulla. Jos jäisin makoilemaan kotiin ja voivottelemaan asioita, olisin masentunut hyvin pian. Minun on itse tehtävä se ratkaisu, että vointini mukaan liikun, vointini mukaan teen kotona kivoja juttuja ja haluni mukaan teen niitä asioita, mitkä auttavat pitämään mieleni kunnossa. En minä halua lopettaa elämistä siksi, etten voi elää normaalia elämää! 


Koska toimeentulommekin on sairauteni vuoksi mennyt alamäkeen, emme todellakaan voi herkutella ravintolaruuilla, ostella kermaleivoksia viikonlopuille tai hakea take away-ruokia edes kerran kuussa. On siis äärettömän tärkeää rakentaa kotona itse edullisista ruuista näyttäviä kokonaisuuksia, hemmotella makuhermoja ja laittaa annokset kauniisti esille. Vähävaraisuuden ei tarvitse tarkoittaa ikuisesti kaurapuuroa ja makaronia ketsupilla! 

Hyvinvoinnin tavaratalo mahdollisti meille arjen keskelle juhlavan aterian, jossa "Basmati- ja villiriisi" pääosissa. 


Urtekram:in valmistama luomu riisisekoitus, Basmati- ja villiriisi, on maukasta ja juhlavaa irtoriisiä. Halusimme kokeilla tätä sekoitusta ihan ilman "lisämausteita", jotta saadaan maku siitä, mitä tämä oikeastaan on. siispä keitinveteen lisättiin vain ja ainoastaan Himalajan ruususuolaa. 

villiriisi oli meille Murusen kanssa uusi kokemus. Basmatiriisiä olemme syöneet ennenkin, mutta "tavallista" sekin. Nyt siis jännityksellä kokeilimme, mitä pidämme tästä. Olenhan myös vannoutunut riisin ystävä. Riisi ON lempiruokani. 


Maustamisessa siis käytimme "Himalajan ruususuolaa", mikä myös on Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimasta. Ruususuolaahan ei ole kemiallisesti prosessoitu, vaan se on puhdasta, lisäaineetonta Pakistanilaista suolaa. Kaunis vaaleanpunainen väri antaa oman lisäsäväytyksensä pöytäsuolalle. 


Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimassa on Ruususuolaa eri muodoissa ja valkosipulillakin maustettuna. Voit löytää oman suolasuosikkisi "TÄSTÄ"

Meillehän ruususuola on ollut toivelistalla jo tovin ja nyt sitä sitten kokeilemme erilaisiin ruokiin. Maukas, hienostunut suolan maku. Väritys on ehdottomasti upea. Kelpaa olla esillä vaikkapa lasipurkissa. (Laitoinkin lasipurkin tälle, joten sopii pöytään vieraidenkin aikana esille). 

Jos vertaan tavalliseen jodipitoiseen suolaan, Himalajan ruususuola on ehkä aavistuksen verran miedomman makuista ruuassa. Siksi sitä voi ripotella vaikkapa tomaatin päälle leivällä. Itse tarvitsen jodiakin välillä(kilpirauhasen vajaatoiminta), joten ihan jatkuvaan käyttöön emme tätä ota, mutta ehdottomasti tavallisen suolan kaveriksi! Himalajan ruususuolaa PITÄÄ olla kaapissa! Nam. 


Keitin riisin pakkauksen ohjeen mukaan. Enemmän vettä minun mielestäni tarvitsee ja pikkusen pitemmän keittoajan, mutta se on taas vain minun mielipiteeni. 
Kun ruoka oli valmista, aivan selkeä ero lähikaupan basmatiriisin makuun verrattuna! 

Basmati- ja villiriisi tuoksuu jo eriltä. hyvin lempeän viljamainen tai kevyen kukkainen tuoksu ihastutti meitä. Ulkonäkö on juhlava ja houkutteleva. Kaunista! Kerrankin voin sanoa riisin olevan kaunista!
Maku on kevyt, mutta villiriisin ansiosta myös hivenen rapsakka. Miellyttävä, maukas ja juhlava. Todellakin täyteläisempää ja ruokaisamman oloista, kuin ne käsitellyt "jauhopöperöriisit". Tästä tuli riisi-suosikkini! 


Olen joskus aikaisemmin kuvitellut, ettei luomuruualla ja ei-luomulla ole makueroa. On vain hintaero. Se on todettu jo pötyajatteluksi. Tämäkin luonnonmukainen hienostunut riisi ON vaan niin paljon maukkaampaa! 

Hyvinvoinnin tavaratalosta saa myös muita ihania riisivaihtoehtoja. "RIISIvalikoimassa" mm. punaista riisiä sekä mustaa riisiä. MUST!

Hyvinvoinnin Tavaratalon reilusta lähes 4000 tuotteen valikoimasta tilaat vaivattomasti ja edullisesti terveystuotteet, luontaistuotteet, Reilun kaupan tuotteet, luomuelintarvikkeet, urheiluravinteet, luonnonkosmetiikkaa sekä ekologisia pesu- ja puhdistusaineita.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
http://www.stara.fi/2014/06/16/salakuvat-nuudeliteht Terkuin aalta-julki/Terkkuja Neta
Viltsu sanoi…
Huh huh. Mutta niillä nuudeleilla ei ole mitään tekemistä tarkoin vaalittujen ja standardin mukaisten riisien kanssa. Näillä tuotteilla on laatuvaatimukset. :)
Anonyymi sanoi…
Ei,ole mut olen yhtä ennakkoluuloinen noiden riisien kanssa

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…