Siirry pääsisältöön

Luonnollista

Luonto ja luonnollisuus ovat minulle tärkeitä. Siitäkin huolimatta, että nykyaikana pinnallisuutta arvostetaan enemmän ja enemmän. Laihuutta niinkin paljon, että ollaan valmiita muokkaamaan vartaloaan kirurgisin menetelmin, värjätään hiuksia, meikataan ja uloshan ei mennä ilman meikkiä, otetaan erilaisia ruiskeita ryppyihin ja kohotellaan kasvoja, rintojen "pitää" olla suuret ja pystyssä vanhallakin.... Luonnollisuus Armi Kuuselan tai muiden entisaikojen kaunottarien mukaan ei enää ole ihannetta. 

Itse kyllä meikkaan kevyesti ja toki haluan pukea sellaiset vaatteet päälleni, että olisin suht asiallisesti puettuna. Ei mitään napapaitoja ja pyllyvakohousuja tällä ruholla! Tai legginssit, jotka tuovat jokaisen makkarani esille armotta. Mutta en ole valmis maksamaan satoja euroja yksistä housuista tai hameesta vain merkin takia. En koreilemaan mainosnukkena vain siksi, että olisin siten suosittu ja kiinnostava. Jollen kelpaa omana itsenäni, sitten tuskin minuuteni kelpaisi rahallakaan. 


Toisinaan luonnollinen "kauneuteni" on koetuksella ja koen, ettei siitä ole rippeitäkään tallella. Johtuen sairaudestani ja sen tuomasta naisellisuuteni menetyksestä hetkellisesti. 

Eilenkin oli tosi kakka päivä kipuillen ja odotin niin kovasti unta ja tätä päivää. Makasin vaan sohvalla vääntelehtien mahdollisimman mukavat ja väljät vaatteet päällä, että ne antaisivat periksi siinä rimpuillessani kipujen kourissa. 

Ei siinä naisellisuus ja seksikkyys ole mielessä, kun tuskan hiki puskee pintaan ja naama on kurtussa kivuista. Yrittää vaan löytää asennon, missä olisi hyvä olla hetken edes. Kerätä voimia seuraavan asennon löytämistä varten. 


Tulisipa yö... Unet. Hetki ilman tietoisuutta.... Mutta kuinkas ollakkaan, unet olivat hyvin ahdistavia ja heräsin kaiken lisäksi yökkäilyyni. Onneksi se pahoinvointi tasaantui valveilla ollessani suht nopeasti ja sain hetken aikaa rauhoituttua.

Sitten kun uni taas olisi tullut, kello soi Murusella töihin. Olin lopen väsynyt ja voimaton. Jäin nukkumaan vielä poikkeuksellisesti, vaikka yleensä nousen "kaveriksi" aamupalalle. Onnekseni sain unesta kiinni. Taas unet aivan sekoja ja ahdistavia.

Herättyäni uudemman kerran päivemmällä, olivat kivut sitä luokkaa, etten yhtään ihmettele uniani. 
Ihan varuilta vielä tutkiskelin uneni sisältöä ja tulkitsin niitä ja sitähän ne: "Kroppani käy säästöliekillä ja huutaa energiaa ja voimaa. Oman tahtoni vastaisesti olen joutunut luopumaan omasta naiseudestanija seksikkyydestäni." No jaa... Ainakin tuollaisissa tilanteissa kyllä! Onneksi on niitäkin hetkiä, jolloin voin paremmin ja silloin naiseuteni puhkeaa kukkaan!  

geokätköpurkki!

Taitaa tulla aikamoinen droppipäivä tästä päivästä, että saan olotilani sille mallille, että ensi yön saisin levättyä levollisesti. Luonnollista lääkitystä kehoni hyvinvoinnille. Voimaa jaksaa arjesta minulle annetuin eväin.

Joku voisi ajatellakin, että ristinsä se on tuokin saanut kannettavaksi ja onhan se tietysti niinkin. Olen kuitenkin vuosien saatossa kasvanut tähän siinä mielessä, että osaan rajoittaa tekemisiäni, osaan olla itsellekin armollinen ja osaan etsiä sitä hyvää ja kaunista ympärilleni. Ennenkaikkea arvostan pieniä iloja, luonnollisia arvoja, terveyttä ja kykyä liikkua, luontoa... 


Liikkuminen onkin hyvin luonnollinen asia. Lasten ja aikuisten tulisi liikkua voimiensa mukaan. Lapsillekin on tarjolla vaikka ja kuinka paljon valmiiksi rakennettuja leikkipuistoja, joissa on ilmaista käydä peuhaamassa. Samalla voisi aikuisetkin peuhata potkien palloa lapsensa kanssa tai valita tällaisen kuvan mukaisen monitoimipuiston, jossa laitteta myös aikuisille. Ja jollei löydy omalta paikkakunnalta moista, luonto on ihan täydellinen paikka liikkua! 

Sammalmättään päällä jalka oppii kulkemaan, kantojen yli nousemaan. On oksia, puun runkoja, kiviä ja kallioita. On puita kiivetä tai järviä uida. Antaa mielikuvituksen laukata ja ottakaa mukaan vaikkapa jokin leikki tai mistä lapsesi tykkää. 

Muistan lapseni lapsuudesta, kuinka hauskaa olikaan leikkiä metsässä "Runen ukkoja". Risumiekat ja kalliolla kiipeilyt. Vallihaudat kallioiden takana ja puut olivat suojamuureina. Vaikkemme me ihan tyystin luonnon armoille heittäytyisikään ja haluamme hitusen kaunistautua ja olla naisellisia naisia tai miehekkäitä miehiä välillä, antaa sen luonnon kauneuden kuitenkin olla läsnä sydämessämme. Luonnollisuutta unohtamatta. 

Uskon, että jo tänä iltana, tai viimeistään huomena, minäkin hehkun kauneutta. :)


Kommentit

Maca sanoi…
Olen huomannut, että kauneus on katoavaa. Minulla on koko kesän vaivannut silmät. Luomet turvoksissa ja punaiset, vesi valuu silmistä. Ie näytä järin kauniilta. Mutta näillä mennään.
Vilimarika sanoi…
Onhan se niinkin, mutta ehkä myös kauneus on vaihtuvaa? mielestäni kuitenkin se tärkein kauneus tulee sisältämme. Sen ansiosta punaiset silmät, mustat silmäluomet ja riippuvat tissit ovat paljon kauniimmat. Kaikkein korein ja itsekkäin ei ole kaunis ihminen.
Tiikeriankka sanoi…
"Kaikkein korein ja itsekkäin ei ole kaunis ihminen. "
Sä oot kyllä niin asian ytimessä! <3
Susanna sanoi…
Jälleen puhut asiaa! Jokainen ihminen on kaunis. Olipa kauneus sitten sisäistä tai ulkoista. Itse pidän myös enemmän tuosta sisäisestä kauneudesta vaikkakin täytyy myöntää että juuri tänä aamuna laskin uurteita naamavärkistäni ja olin hieman harmissani niiden ilmestymisestä ;) Toivottavasti sinä voit jo paremmin ja kivut ovat helittäneet. Jaksamista sulle ystävä!
Viltsu sanoi…
Meissä jokaisessa asuu pieni hersyvä hempukka, joka tahtoisi koreilla, mutta ei se haittaa, kunhan muistetaan arvostaa enemmän sitä sisusta.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…