Siirry pääsisältöön

Tämän hetken tilanteestani

Sain lausunnon nyt lääkäriltäni, joka minut tutki viimeksi sairaalassa. Lohdutonta luettavaa, mutta samalla todenmukaista. Turha hyssyttely ja kaunistelu on jätetty pois.

Tiedän, ettei tilani ole minkään mittapuun mukaan hyvä tai toiveikas, mutta silti se, kun lukee paperista sen kaiken ja tajuaa, että se kaikki todellakin kertoo minusta, sai minut pysähtymään ja ellei nyt järkyttymään, niin aika liki. Sitä yrittää mennä eteenpäin päivän kerrallaan ajattelematta totuutta. Ei ihan niin mustavalkoisesti, mitä se loppujen lopuksi onkaan. Sehän se vahvuuteni on ollutkin jaksamisessa ja selviytymisessä, että asenteeni on positiivinen, luottavainen ja mietin niitä hyviä asioita.

Lausunto oli periaatteessa yhden A4 mittainen. Hieman loppukommentteja toiselle. Kaikki se, mitä siinä oli, oli pääasiassa tämä:

Mistään toimenpiteestä, tutkimuksesta, leikkauksesta, kuntoutuksesta tai muustakaan muutoksesta EI ole hyötyä. Ainoa, mitä voidaan ehkä ajatella vielä, olisi hermostolliseen kipuun tarkoitetun lääkityksen lisääminen. Tällä hetkelläkin jo lääkitys on runsas. Mitään ei siis ole periaatteessa tehtävissä.

Toimintakykyni on vahvasti rajoittunut. Kipu on lisääntynyt ja kipualue laajentunut ja laajenee yhä. Käytetään nimitystä: Varsin hankalasti kroonistunut lannerangan rappeuma, leikkauksen jälkitila ja kroonistunut hermovaurio. 

Tätä bloggausta kirjoittaessani olin ollut hiljaa jo tovin. Nyt, kun pitäisi kirjoittaa viimeinen lause, aloin nauramaan. En tiedä, johtuuko se huumorintajustani, järkytyksestä vai mistä, mutta nauran silti. Haluatko tietää, mille nauran? Sille, että seuraava kirje mikä tulee olemaan Kelalta,siinä tulee olemaan sama teksti, kuin aiemminkin: HYLÄTTY!

Kommentit

RaijaAnnikki sanoi…
Nauruhan tekee hyvää-tuleehan sitä joskus sanottua että:ei kyllä yhtään naurata.Positiivinen asenne auttaa eteenpäin ja se että:kyllä kaikki järjestyy asenne jota itse olen mottonani pitänyt.Toivon sinulle hyviä ja iloisia hetkiä ja semppiä halien kera.
Tiikeriankka sanoi…
Oi voi, et tosiaan saanut ihan yhtä hyviä uutisia kuin minä :( *virtuaallinen voimahali*
Vilimarika sanoi…
Kiitos RaijaAnnikki. Joskus joku lääkäri sanoi että olisi täysi syy masentua ja heittäytyä itsesääliin. Hän ihmetteli, kuinka voin jaksaa kaiken jälkeen hymyillä ja sanoa olevani perus onnellinen. Vastasin, ettei ole vaihtoehtoja! Haluan kuitenkin elää hyvän elämän, enkä synkistellä. :) se kantaa! Tänäänkin.
Tiia K sanoi…
Luin tämän jutun, kun vihdoin ymmärsin painaa nimeäsi omassa postauksessani. Enhän minä sellaista tajunnut vaan jäin odottelemaan josko vaikka linkin laitat.

Ensinnäkin olet nero, en vieläkään tiedä miten teit sen.

Tämä postaus sai niin mykäksi, että haluan huomenna kirjoittaa tähän ajatuksella. Koksa nyt väsyttää.

<3 Hyvää yötä Viltsu <3

Tiia
Viltsu sanoi…
Tämä kommentti ensin, sitten nimi ja url osoite lähettäjäksi. Url osoitteeseen tukee sen postauksen verkko-osoite, jonka tahdot linkiksi. Ja lähetä.
Url osoitteenhan saat kopioitua, kun menet näytöllä osoiteriville, maalaat sen hiirellä siniseksi ja klikkaa kopioi. Sitten url laatikkoon Liitä.
Tiia K sanoi…
Viltsu oi ei apua, en oikeasti ensi silmäyksellä tajunnut tuosta url jutusta mitään. Kopion vinkkisi ja kun olen hyvin syönyt ja nukkunut syvennyn asiaan.

Mutta nyt tuohon sinun sairauteen. Menin eilen ihan mykäksi, hiljeni koko pää. Mietin miten valtavien kipujen kanssa elät ja millä ilveellä saat nukuttua yöt, kipujen kanssako vai onko yöt helpompia. Anteeksi tungettelevat ja tietämättömät kysymykset. Koska jos ei saa kipujen takia nukuttua edes, elämästä tulee hel.....

Nostan hattua positiivisuudellesi ja rehellisyydellesi. Niin se varmaan on, että kun ihminen kokee oikein kovia ei enää välitä mitä muut ajattelee. Ja tulee rohkeaksi.

Tuli todella surullinen olo, mutta sen sanon että olet mahtava tyyppi! Oletko päässyt eläkkeelle? Sori että kysyn, Suomessa niin vaikeaa päästä. Mutta sitä tässä sinun tapauksessa väkisinkin tuumin...

Kiitos, että jaoit tämän täällä ja linkkasit mulle, nyt ymmärrän taasen paremmin.

Haliterkut ja lämpöistä viikonloppua!

Tiia
Viltsu sanoi…
Pikaisesti vastaan, kun taas kännykällä... Voin ohjeet laittaa paremmin myöhemmin.

Välillä valvon yötkin, välillä nukun jos olen toosi väsy ettei enää kivutkaan voita unta. Yleensä nukun lääkkeillä noin 2 tuntia.
Lääkärit hakevat eläkettä pysyvästä työkyvyttömyydestä, mutta kela ei anna sitä. Kipu ei ole tarpeeksi hyvä syy. Se tekee surulliseksi ja turhauttaa, sillä en koskaan voi hankkia elantoani millään.
voin vain yrittää löytää positiivista elämääni jostain tai antaa kaiken olla.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…