Siirry pääsisältöön

Valokuvia ja öisiä, hyisiä mietteitä

Jälleen on uusia lukijoita saapunut Inpsiksen viralliseen ryhmään. Kiitos jokaiselle! Olette arvokkaita minulle!


Arvokas on myös maamme ja rauha tässä maassa. Olen seurannut Venäjän ja Ukrainan tilannetta kauhun sekaisin tuntein ja viime yönäkin, kun olin hereillä vähän väliä kipujen takia, mietin tätä sotaisaksi muuttuvaa tilannetta. Kuinka voisimme saada rauhan takaisin Ukrainaan? Entä jos sota syttyy nyt, olemmeko me seuraavana listalla? Entä jos sota syttyy meilläkin, kuinka tulee käymään itse kullekin?


Mietin ihan omalta kohdaltakin, kuinka kaikki muuttuisi. Kuinka pelko alkaisi taas olemaan arkeamme ja vaikkapa se, kun apteekeista ei enää saisi hakea kuukausittain tarvittavia lääkkeitä, niin kuinka jaksaisin sitä kipua ilman mitään kivun lievitystä? Ja mikä pahinta, en olisi ainoa tässä tilanteessa! Entä he, joilla ei ole mitään turvaa, mitään liikuntakykyä tai vaikka he, jotka eivät edes ymmärrä miksi pitäisi suojautua!?


Jossittelu ei nyt auta. En halua alkaa lietsomaan itselleni pelkoa ja pahaa oloa. Haluan uskoa parempaan ja haluan toivoa parempaa! Ymmärrättekö, kuinka arvokas lahja rauha on?! Vapaus?! Ulkonaliikkumisen mahdollisuus?! Lääkkeet ja terveydenhuolto, koulutus, työ... ?
Sekin jo yksistään, että me istumme koneella kirjoittamassa jotain ja lukemassa. Mikään ei ole entisellään niissä maissa, joissa soditaan!


Pienemmissä mittakaavoissa voimme muutoksia nähdä kaiken aikaa. Olisin niin kiitollinen, että voisimmekin säästyä kaikelta suuremmalta katastrofilta ja miettiä vain ja ainoastaan sitä, kuinka estäisimme vaikkapa kasvihuoneilmiön ja ilmaston muutoksien tuomat vakavat muutokset. 

Vielä viime vuonna huhtikuussa oli lunta ja vielä 2 v sitten tähän aikaan olimme järven jäällä ja kävimme nuotiolla saaressa. Nyt ei ole lunta eikä jäät kestä yhtään. 

Katsotaanpas, kuinka 10 kuvaa kesään-haasteen kuvat ovat muuttuneet muutaman kuukauden aikana:

Kuva 10 Heinäkuu KESÄ!
Kuva 9 Kesäkuu
Kuva 8 toukokuu


Kuva 7 huhtikuu
Huhtikuu 2014Maaliskuu 2014
(kuva 6)

Helmikuu 2014
(kuva5)Tammikuu 2014
(kuva4)


Joulukuu 2013
(kuva3)


Marraskuu 2013
(kuva2)

Lokakuu 2013
(kuva1)

Saapa nähdä, joko ensi kerralla kuvassa näkyy vihreää ja kevät kukoistuksessaan.
Kevät kukoistaa jo kortissani, minkä tein. Aiheena oli luonto.


Olen taustan värittänyt itse. Kehystin sen tussilla ja parilla kimalleliimalla. 
Taustan päällä on koholle laitettu kuva, minkä leikkasin skräppipaperista. 
Senkin kehystin kimalleliimalla. 

Sudenkorennossa on puolihelmiä ja niitä myös kuvan alla isompina. Lisäksi stanssattu suopursu, minkä väritin itse ja omatekoisia kukkasia. 
Äidille-tekstin olen kasannut ääriviivatarrasta ja jämäpaperista ja liimasin 3D-tarroilla. 


Rauhaa ja turvaa alkaneelle viikolle! Nautitaan luonnosta ja kevään puhkeamisesta kukkaan! Kohta tulee pääsiäinenkin. aiotkos syödä Pääsiäisen herkkuja?

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.