Siirry pääsisältöön

Käärettä riittää ja luuppi soikoonSen kerran, kun jäätelöä ostan, haluaisin makuelämyksestä täydellisen. Nam nam. Kuvan tuutti onkin lemppareitani. Mutta miksi siinä normaalistikin pitää olla luontoa kuormittaen kahdet kääreet päällekkäin? Eihän pikkutuuteissakaan ole kuin se yksi kääre! Parasta, kun siinä sitten kuorit käärettä toisensa jälkeen ja löydät jäätelön vasta NELJÄNNEN KÄÄREEN ALTA! Meillä on romukultaa ja romuhopeaa muutaman rikkinäisen korvikset ja ketjun verran. Käytimme arvioittamassa niiden arvon kultasepällä. Hän tutki kaikki yksitellen ja melko nopsaan vieläpä. Kaikki olivat samaa karaattia ja kaikissa siis oli leimat. Sen firman kullan hinta vaan oli niin naurettavan pieni, että päädyimme toiseen, suurempaan ketju-myymälään kysymään heidän hintaansa. 

Myyjä kaatoi korut tiskille. Otti luuppinsa ja katsoi hyvin tarkasti yhtä korvakorua. Otti toisen ja taas meni useita minuutteja. Pyyhki vanulapulla ja katsoi uudestaan. Ok, tiskille. Kolmas koru esille ja taas tarkkaa katsomista. Pyörittelyä, tuhahtelua... Lopulta tuumaa, ettei kyseisessä korussa ole leimoja. Ei voisi hyvittää sitä korua. Otin korun käteeni ihmeissäni, sillä kaikkihan oli itse jo tarkistettu kotona ja juuri tultiin toisaalta, joka oli nähnyt leimat. Katsoin paljain silmin ja näin leiman. Näytin Murusellekin ja sanoin, että eikö tuo ole leima? Myyjä laittaa juuri yhtä korua tiskille ja sanoo, ettei siinäkään ole leimaa... Murunen ojentaa katsomamme korun hänelle ja sanoo, että mikä tuo leima sitten on? Myyjä tihrustaa luupin kanssa: En näe leimoja, missä näet sen? 
No just siinä, mitä katsot?! No joo, onhan tuossa leima, mutta en meinannut nähdä sitä... 

Otan toisen korun, josta ei nähnyt leimaa... Sama homma. Olemme jo itsekin kiillottaneet koruja niin puhtaiksi kuin vain olla ja saattaa, että neiti-rouva-myyjä ne näkisi luupillaan, vaikka me näimme ne paljain silmin, ja kyseessä ei edes ole kovin tummia tai niin huonokuntoisia koruja, ettei muka näkisi leimoja! Mutta kun "leimattomia" koruja on jo kertynyt pöydälle myyjän toimesta viitisen kappaletta ja sama tihrustaminen jatkuu, astuu asiakas liikkeeseen. Myyjä kysyy, saako palvella hänet välillä? Vastaamme, että tottakai! 

Myyjä kysyy, mitä saisi olla? Asiakas tuumaa: Ostaisin tästä lasin takaa tuon korun. 
Myyjä tuumaa: Sitten joudut odottamaan tovin, sillä tässä on nyt muuta käynnissä. 
Asiakas katsoo myyjää ja tuumaa: Minäpä taidan tulla uudestaan toisen kerran. 
Siis miksi hän ei myynyt sitä yhtä korua, minkä asiakas tuli ostamaan, kun sai luvankin meiltä siihen?! Ja vieläpä sen asiakkaan kuullen?! 

Taas uusi leimaton koru kuuluu olevan hänen kädessään. Sanomme jo, että olemme tulossa toisesta kultasepän liikkeestä ja KAIKKI korut ovat leimallisia ja tarkastettu. Ei kuuntele. Jatkaa tuhahtelua ja hankaa korua vanulla ja nyrpistelee nenäänsä ja ei  löydä leimoja. Otamme korut tiskiltä ja kerromme hänelle selkeästi, että antaa olla. Emme tarvitse tätä palvelua enempää. Kehtaa vielä hämmästellä, että "Mikä teille nyt tuli?!" No juuri se, että jollet sinä luupilla näe leimoja, vaikka me näemme ne paljain silmin, on parempi, että vaihdamme liikkeeseen, jossa leimat nähdään! 

Ei, en todellakaan tiedä, oliko hänen luuppinsa väärin päin kädessä, silmissä vikaa vai asenteessa, mutta olipa kyllä niin asennevammaa, että toiste emme sen myyjän luo mene! Onneksi kyseisen liikekeskuksen, Kauppakeskus Aapelin, läheisyydessä on muitakin kultaseppiä, kuin tällainen näkövikainen. Huoh. 

Blääh... pahoittelen purnaamistani, mutta joskus on vaan pakko päästää paha pois sisältä. Otettaisiinkos seuraavaksi jotain positiivista asiaa?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Vein kans koruja myyntiin,hinta piti tulla pankkitilille no,tulikin mutta väärä gramma määrä,menin liikkeeseen sanoin että haluan koruni pois koska tunsin itseni petetyksi,siis ostoilmoitus ja maksumäärässä oli virhe,50g hukkunut matkalla.Korut sain takaisin mutta en niiden kiviä,koska olivat kuulma lasihelmiä :( vaikka tiesin että oli timantteja,no sen opin etten myy enään mitään kys.liikkeeseen enkä osta heiltä mitään! Nea
Vilimarika sanoi…
Meille sanottiin ihan suoraan tuolla liikkeessä, ettei timantteja ja rubiinejakaan saa itselle! Nimenomaan kysyttiin, voisiko timantit ottaa talteen! Se edellinen paikka lupasi omaan käyttöömme ne!
Tuula sanoi…
Kurjaa kun koitetaan huijata ihmisiä.
Anonyymi sanoi…
Mulle sanottiin et pitää tutkia kivet en jaksanu tuosta alkaa es riiteleen.Nea

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…