Heinäkuun piiras
Taikina:
3-4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
4-5 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
Täyte:
0,5 dl parmesaania raasteena
4 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl kermaa
1 tl inkivääriä
1 rkl voita
3 rkl sokeria
2 rkl korppujauhoja
Koristeluun tomusokeria
Meillä heinäkuun piiraan kanssa oli omatekoista mansikkahilloa. Nam! Toimii todella! Paljaaltaan ei ollut ihan niin hyvä, mutta hillo kruunasi ihanaksi!
1. Sekoita täytteen ainekset
2. Tee piirakkapohja. Nypi voi, suola ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan.
3. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele tomusokerilla.
Alkuperäisessä ohjeessa pintaan sivellään sokerilla maustettua ruusuvettä. Sitä löytyy etnisistä kaupoista. Voit korvata ruusuveden sokerivesikuorruteella. Piirakka itsessään ei ole kovin makea. Me korvasimme mansikkahillolla, mikä oli makeaa. :)
Kommentit