Huhtikuun sama kuvio, eri asia
Huhtikuussa sama kuvio esiintyy eri asioissa. Mitä se sitten tarkoittaakaan, se varmasti selviää ajallaan.
Aprillipilat on kujeiltu ja on aika aloittaa ihan normaali keväinen arki. aloitamme sen muodolla, mikä on
PYÖREÄ.
Aprillipilat on kujeiltu ja on aika aloittaa ihan normaali keväinen arki. aloitamme sen muodolla, mikä on
PYÖREÄ.
Sitruunapannacotta
Ihana, keväinen ja herkullinen jälkiruoka.
Ohjeen mukaan tehty, mutta itse vähentäisin oleellisesti sokerin määrää ja liivatteen määrää!
ohje on tässä:
3dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3rkl sitruunan mehua
0,5 sitruunan kuori
1 dl sokeria
3kpl liivatetta (tämän muuttaisin kuitenkin kahdeksi!Kolmesta tulee aikamoista jankkia!)
Pinnalle:
2dl appelsiini-mangomehua
1 dl hyytelösokeria (Tämän tekisin 1 liivatteella mielummin, jottei ihan niin imelää olisi)
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
Kiehauta kattilassa kerma ja maito.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuorta ja purista mehu. Lisää ne ja sokeri seokseen.
Lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada tarjoiluastioihin.Anna hyytyä viileässä muutaman tunnin ajan.
Valmista kiille.
Kiehauta kattilassa mehu ja lisää sekoittaen hyytelösokeri.
Anna jäähtyä hieman ja kerää lusikalla pinnalle muodostunut mahdollinen kuori pois.
Nosta lusikalla jälkiruokien pinnalle kiillettä.
Anna hyytyä hetken aikaa viileässä ennen tarjoilua.
Jos teet pinnalle tulevan kiilteen liivatteella, ohjeet siihen mukautuu tuosta alkuvaiheesta, eli liotus, puristelu ja sekoitus mehuun.
Yleensä pannacotta on parasta seuraavana päivänä.
Tämä tosiaan oli todella imelää ja todella jämäkkää oikealla ohjeella tehtynä, joten toisella kertaa teen muokatuilla ohjeilla.
Kaunis, pyöreä astia kaunista pyöreää jälkkäriä. Nam nam.
Harmittelin vaan, ettei ollut läpinäkyvää lasiastiaa, sillä olisihan se ihana nähdä kerroksetkin kunnolla.
Kuvassa vasemmalla kiilteen kera, oikealla pelkkä sitruunapannacotta.
Pyöreä se on HEinäkuun piiraskin!
Keskiajan herkku. vähistä tarvikkeista suussa sulavaa ja maukasta!
Heinäkuun piiras tarjoillaan omatekoisen mansikkahillon kera. Todella ihanaa!
Ohje? Tulee toisella kertaa. ;)
Kevään kunniaksi pyöreä muoto kaipaa myös kauniita kukkasia.
Mielummin minä tätä kuvaa katselen, kuin omaa pyöreää muotoani peilistä. ;)
Pian, pian saamme lisää muotoja ihailtavaksi.
Kommentit