Siirry pääsisältöön

Kipuileva minuus


 Toisinaan kuulen, kuinka perusterve henkilö tuumaa: "voi voi, tiedän, että kipusi ovat kamalia, mutta kyllä se siitä." Kohta sama henkilö voi tuumata itse kärsivänsä ihan mielettömistä kivuista, joihin auttaa vaikkapa 400mg:n burana ja sitten ei taas kolota ja koske kuukauteen mihinkään. Hän voi aerobicata, ratsastaa, käydä shoppailemassa ja tavata ystäviä. aloittaa uuden harrastuksen ja ostella muotivaatteita. Hän muistaa kertoa, kuinka ihanaa on lukea uusinta muotilehteä, minkä tilasi ja kuinka trendikuppilan kahvi ja leivokset ovat taivaallisia. Hän tekee mitä haluaa ja milloin haluaa. Hän hemmottelee itseään kasvohoidoilla, jalkahoidoilla, vaatteilla... Onhan hän sen ansainnut. Kaikkienhan tulee hemmotella sillai itseään.

Mutta voiko kaikki tehdä sitä?!

Toisinaan siis törmään niihin ihmisiin, jotka eivät itse ole kokeneet kovia kipuja tai vakavia sairauksia. He eivät voi ymmärtää, miltä tuntuu elää sairaana, rajoittuneena tai kovissa pysyvissä kivuissa. Heillä on mahdollisuus elämään täysillä. Minun toiveinani on saada on/off-nappula. Se nappula antaisi vaikeina päivinä minun vajota uneen ja herätä vasta noiksi paremmiksi  päiväksi.

Yhteiskunta ja ihmisarvo eivät ole minua varten. Siltä se ainakin tuntuu monestikin.
Ei tätä elämää voi kukaan muu tajuta, ellei itse elä samanlaista elämää. Minä olen menettänyt terveyteni lisäksi mahdollisuuden normaaliin elämään. Lisäksi on jaksettava ja on sinniteltävä. On pakko! Jos terve ihminen väsyy, hän lepää. Minulle lepokaan ei auta aina. En edes voi nukkua kivuiltani joka yö.

Ja ne trendilehdet ja kuppilat, shoppailuretket ja vaatteet... Kaikki ne ovat minulta poissa. Minulle suuri ostos on ostaa jotain 20 eurolla! Siis jos sellaista saan joskus... 20 euroa! Hyvänen aika! Ne laittaisin pakolliseen. Joskus saatan vaikkapa 5 euroa "törsätä" johonkin omaan. Parempina aikoina jopa 7 euroa! Hui! Mutta 20 euroa... Sillähän saa viikon ruuat kahdelle!

Ei, en ole kateellinen terveille enkä katkera. Iloitsen siitä, että sinä olet terve ja voit elää niinkuin haluat. Saat kokea ja elää ihmisarvoista elämää. Sinua ei nöyryytetä eikä vaadita todistelemaan terveyttäsi. sinun ei tarvitse osoittaa työkykyäsi tai sitä, että todellakin olet ihmisarvoinen ja hyvä. että puhut totta. sinä saat palkan tai muita rahoja. Sinä olet oikeutettu niihin. Nauti!

Minä nautin niistä 3 päivästäni ja muina 4 päivänä vaikkapa siitä, että Muruseni ei vaadi minulta enempää, kuin mihin pystyn. Ja nautin siitä, että voin olla sentäs pystyssä, eikä maata lötköttää sängyssä. Nautin tulevasta kesästä ja siitä, että lapseni  on  onnellinen. :) sitäpaitsi, minulla on ystäviä, käteni toimivat ja vaikka välillä itsetuntoni onkin hieman hakoteillä, silti se on nousussa.

Kohta, pian näkyvät muuttolintuparvetkin. Niitä odottelen innolla!
Nämä kortit minulle on annettu.

Viltsu
Kommentit

SatuMaria sanoi…
Kirjoitat kyllä niin asiaa :) Sitä miettii,e että miksi jotkut ihmiset saavat kantaakseen suuren taakan ja toiset selviävät helpommalla. Toivottavasti asiat Kelan kanssa selviävät parhain päin vaikka minulla ei ole kyllä Kelasta hyvää sanottavaa :/ Käyhän osallistumassa blogissani arvontaan :) Halauksia <3
Minä olen kärsinyt myös paljon kipua ja tuskaa elämässäni. Jalat risteilevät leikkuuarpia ja olen viettänyt sairaaloissa monen nonta kuukautta, en edes tiedä miten kauan ja suuren osan elämästäni.

Minä kun olen vähän HMMM SANOISINKO ERISKUMMALLINEN - ajattelen, että tulin tänne maapallolle opettelemaan kipua ja kärsimystä. Tämä on se, mitä en ole aikaisemmin oppinut ja saan tuskaa nyt roppakaupalla - sietorajan äärirajoille saakka.

Sitten lopussa enkelit katsovat opinko mitään ja opinko nöyräksi. Ensikerralla kun tulen uuteen elämääni, opettelen uutta olen jo VALMIS kivun suhteen.

Toivottavasti kipusi syy saadaan pian selville. Ymmärrän todella mitä kokonaisvaltainen kipu on.
Tuula sanoi…
Elämän kortit. Joskus mietin, että minä "sairastin kaiken flunssaa vakavamman" valniiksi jo alle vuoden vanhana. Muutamasta tunnista kiinni (ja huomiokykyisestä lääkäristä) että tässä olen.
Ei oikein voi muuta sanoa, kun toivottaa jaksamista!
Vilimarika sanoi…
Kirjoituksellani en missään nimessä halua vähätellä toisten kipuja, sairauksia tai suurennella omiani.

Tuula: On onni, että selvisit ja olet olemassa. Ilman sinua elämäni olisi paljon ankeampi. Kiitos! ihan kaikesta.
Vilimarika sanoi…
Enkuli: Mielenkiintoinen ajatus. Itse olen ajatellut hieman samoja ajatuksia lopun suhteen, että lopussa se kiitos seisoo ja "palkitaan" kaikenlaisesta kärsimyksestä. Itseasiassa menneisyyteni möröt ovat jo takanapäin ja olen jo alkanut saamaan palkintoani tässä elämässä. Kipujen suhteen en vielä tiedä, mitä tulevaisuus antaa.
Se, mitä itse ajattelen kohdallani menneistä ja tulevista elämistäni, niin edellinenkin elämäni oli selkäkipuja täynnä. tosin silloin elin vain lapsuuden. Se tarina onkin toinen. ;)Ja miten sitten, onko seuraava elämä tarina numero 3 ja taas selkäoireilla? Tiedä häntä.
Vilimarika sanoi…
SatuMaria: Kiitos, samoja ajatuksia Kelan suunnalta. Keva ilahdutti aiemmin reiluudellaan, mutta eipä ole sieltäkään enää kuulunut mitään. Osallistuin jo. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…