Työlle ei mitään arvoa

Niin kyllästynyt anonyymien höpötyksiin hinnoista. Keräsin verkkomyynnissä olevien "samistyyliesten" tuotteiden hintoja yhteen ja tästäkin voi anonyymit katsoa, missä mennään 2014 käsitöiden hinnoissa.

Minulla ei ole tukkua taustallani, vaan hankin kaikki uudet osat laadukkaita osia myyvistä kaupoista. Kauppojen hinnoilla. En alennuksilla. Maksan itse myös posti-ja käsittelykulut ihan normaalisti jokaisesta ostostani.

Teen vain ja ainoastaan yhden kutakin tuotetta. En tusinaa kerralla, eikä minun takanani ole pieniä kiinalaisia lapsia tekemässä puolestani, kuten joissakin "halppis-marketeissa".

En käytä viallisia osia, enkä mitään "ex-tiimari-osia" tai "pilipali-muovia". Kierrätysosat eivät minulla tarkoita tölkin nipsuja eikä lasten muovihelmiä, vaan laadukkaita osia, jotka käyn yksitellen läpi, valikoin vain parhaat, puhdistan huolella ja silti suurin osa, jollei jopa kaikki osat koruissa ovat uusia!


Pakkaan tuotteeni aina uuteen ja asialliseen pakkaukseen, jossa sen voi vaikka antaa lahjaksi.

Tämän hetken hinta- ja laatusuhteita arvostellaan toisinaan anonyymeinä täälläkin.  Omasta mielestäni oma hinnoitteluni on kohdallaan. Jos osiin, pakkaukseen ja lähetyspaketointiin kaikkine suojauksineen menee hintaa vaikkapa 19-22 euroa, eikö ole ihan kohtuus jos hinta on 20 euroa myydessä sitä pois?! Itseasiassa sen pitäisi olla kuvan mukaisesti paljon korkeampi hinta! Eikö totta?! Kukapa alkaisi itse tekemään tappiollista käsityötä?! Saahan sitä toki kokeilla!
EDIT! 2016 hinnat ovat entistäkin edullisemmat, eli tappiolla mennään. Kaikki kaulakorut 14€ ja kaikki rannekorut ja korvakorut 6€. Eihän tätä työksi tehdä. 

Anonyymit arvostelijat eivät anna työlle arvoa laisinkaan ja siitä ei olla valmiita maksamaan. Sen huomaa nimenomaan siinä, että valitetaan hinnoista. Vai eikö selvitetä todellista hinta-laatusuhdetta? Ihan turha tulla vertaamaan tuotteitani niihin kiinalaislasten tusinakoruihin (ei kuvan tuotteet kuitenkaan kyseessä).

Minä en yhtään ihmettele noita 25-35 euron hintoja toisilla, en vaikka saavatkin tukun kautta halvemmalla kuin minä ja tilaavat kerralla enemmän. Vaikka tekevät aina useita samanlaisia ja myös kierrätystä hyväksi käyttäen. Itse teen yhden kutakin, uniikkina.

Olen kuitenkin perillä tämän hetken markkinoista ja kuten olen aiemminkin sanonut, tarkoitukseni ei ole rikastua ja tehdä työnäni tätä, vaan nimenomaan "terapioida" itseäni ja sitä kautta saada iloa ympärillekin. Kukapa tahtoisi kasata kasapäin omia tuotteitaan nurkkiinsa, pitää niitä siellä piilossa ja odottaa, että josko sitä sitten joku ne löytäisi, kunhan aika jättää... En minä ainakaan!


kuvan tuotteet netistä, eivät siis minun omia. 

Olen aikaisemminkin aiheesta kirjoittanut, joten halutessasi lue lisää "LINKISTÄ"
Sen verranhan on muutoksia tullut, että nyt kaikki saman kategorian tuotteet ovat samanhintaisia. Selkeä jaottelu. Lisäksi bonustarjous, eli vähän niinkuin "kanta-asiakkuus" tms. Eli mitä useamman ostat, sen halvemmalla saat. 

Osa koruista voi olla arvoltaan ylikin myyntihinnan pelkästään materiaalikustannukset laskettuina, mutta edelleenkään ei ole tarkoitus ahnehtia. Tällä hetkellä kallein koru maksaa 20 euroa, eli hinnat tulleet alas. Korteissa sama bonus-tarjous! 

Jokainenhan on vapaa ostamaan mistä haluaa tai tekemään itse tai olemaan ilman. On kuitenkin lapsellista alkaa haukkumaan tai valittamaan toisten asioista, kun ei edes tiedä totuutta. Pitäisi ensin ottaa asioista selvää ja toisaalta, ihan kaikkia omia ajatuksia ei ehken kannattaisi tuoda muutenkaan julki. Se yleensä kääntyy itseään vastaan. Kiitos teille, joilta olen saanut hyvää ja positiivista palautetta. Vastikään eräskin bloggaaja esitteli blogissaan tuotteitani erittäin kauniisti ja kehui laadukkaiksi ja kestäviksi. Niin... Kukapa sitä ostamaan huonoa laatua ja vielä uudestaan ja uudestaan. 

Mielipiteitä saa ja pitääkin olla. Jos et tykkää juuri minun askarteluistani, sitten et tykkää. Onhan niitä anonyymin sanoja lainattuna "kirppisrihkamahelmiä" saatavana kirppiksillä ja niissä halppis-tusina-kaupoissa. Uniikkeja ja kestäviä ne eivät kuitenkaan ole välttämättä. Kukin taaplaa tavallaan. Niin sinä, joka et tykkää kuin hekin, jotka ovat kerta- tai vakkariasiakkaita. 

Kaunista ja laadukasta päivää sinullekin! 

Kommentit

 1. Siis sun koruthan on vielä tosi halpoja ja laadukkaita! O.o ihme itkemistä anonyymeilta taas... Mulla on muuten muuton jälkeen vaan kerran ollut korvassa jotkut muut kun sun tekemät korvikset ;) Nää sopii kaikki mun tyyliin niin hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Sepä se kun ei tietoa ole, puhutaan mitä ensimmäiseksi sylki suuhun tuo. Kun on tietoa, puhutaan totuutta.
  Kiitos tikrutipu. :)
  olen joskus hankkinut itselleni huonolaatuisia koruja tietämättäni ja eipä niissä pysy edes pinta hyvänä pitkään. Kerran tuli uusi kaulakoru ja jo kuoressa katkipoikki! Korjasin itse sen. En päästä käsistäni siinä kunnossa mitään omatekemääni ja se valkea katkeileva siima mitä näkee myös, ei tule kuuloonkaan! Katkeaa heti.

  VastaaPoista
 3. Tää sama ongelma on kaikilla käsityön osa-alueilla. Ompelija kuulee todella usein, että "äkkiä sä sen tekaset". Muistan, kun valmistuttuani ompelijaksi kauan sitten eräs tuttava kysyi jakkupuvun hintaa, jos ompelen hänelle mittojen mukaan. Kerroin hinnan, johon hän kauhistuneena:" Anttilasta saa paljon halvemmalla!"

  Eräs ystäväni oli parturi-kampaaja. Teki töitä kotona olevassa työhuoneessa. Yksi miesasiakas tuli joka kerta leikkaukseen kananmunakotelo kainalossa ja tinki leikkauksen hintaa, vaikkei kaveri ollut kanamunia häneltä pyytänyt. Miesten leikkaus taisi olla n. 15 euroa. Tokihan siitä olisi vitonen vielä pitänyt pudottaa, kun sai muniakin. ;O)

  VastaaPoista
 4. Aika erikoista tulla toisen kauppaan ruikuttamaan hinnoista :D Jos ei hinta miellytä, niin ostaa muualta tai on ostamatta kokonaan.

  VastaaPoista
 5. Joo, en missään nimessä ainoa ole eikä koruilu ja kortteilu yksin. Näitä vastaavia tosiaan kuulee välillä. Ei vaan voi käsittää, että kaikki maksaa tekijöillekin ja esim. hiustenleikkuukin on työtä. Itse ajelen murusen hiukset ja kyllä siinä aina sen tunnin saa menemään, siiliksi. Saati jos joku muoto tai kampaus pitäs tehdä. Mutta kun ei se toisen työ ole mitään...

  VastaaPoista
 6. Paula, sieluni silmin näen nämä ruikuttajat cittarin kassalla valittamassa, kun myyjä ei kysynyt ottaako hän ilmaiseksi pienen pussin. Vastaavasti samat näen valittamassa siitäkin, kun myyjä aina työntää heille niitä pieniä pusseja... ;)

  VastaaPoista
 7. Anonyymin on helppo kirjoitella. Jos ei voi laittaa nimeään esille, ei mielipidettäkään kannata ottaa vakavasti. Kateus saa varmasti aikaan anonyymikirjoittelua ja monet ovat pahoittaneet mielensä näiden kirjoittajien vuoksi.

  Itse tiedän tarkkaan, että kun koruja tekee, on jokainen helmi kallis, jokainen linkin teko vaatii aikaa. Ja lisäksi koru ei onnistu ilman miettimistä ja suunnittelua. Uskomatonta, että toisen työlle ei anneta arvoa.

  Minä ainakin ostan mieluummin taattua laatua olevan korun kuin jonkin tuontirihvelin, josta ei voi kuin arvailla, tehtiinkö se lapsityövoimalla, ja mitä myrkkyä laitan ihoani vasten.

  Ei kannata pahoittaa mieltään, vaan anna vain luovuuden kukkia.

  VastaaPoista
 8. Älä anna pahoittaa mieltäsi.Päivän trendi on saada kaikki melkein ilmaiseksi ja vielä kotiin tuotuna.Pätee kirpiksillä,toreilla ja kaikilla myyntikanavilla,riipumatta siitä mitä teet.
  Tsemppiä Sinulle

  VastaaPoista
 9. Joo o,että tämmöstä taas,mitä se muille kuuluu millä hinnalla myy :( Mulle kans tullut korteissa palautetaa -liian kallis,olis vanhassa rahassa30mk- se oli vanhaa rahaa se,älä lannistu,korut ovat kauniita! Nea

  VastaaPoista
 10. Itse kunnioitan kovasti kaikkia kädentaitoja. Tiedän että niissä on kova työ- eikä koskaan saisi maksaa mitään.Jaksamista sinulle -älä lannistu. Ylpeänä pää oystyyn.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille. En minä lannistu. Askartelu on intohimoni ja niitä ainoita asioita mitä vielä voin tehdä itse. Olen ajantasalla tämän hetken hinnoitteluista ja tiedän, mitä itse maksan osista. Kierrätysosiahan ei saa koko aikaa eikä sen laatuisia, että niistä uusia koruja tekisin suuria määriä. Nytkin meni ketjua ja muuta rasiaan, ei koruihin.
  Kirjoitin tämän postauksen ihan sillä, että nekin jotka eivät tiedä käsitöiden tekemisestä mitään, hinnoista tai mistään muustakaan, eivätkä vaivaudu kysymään, että hekin tietäisivät enemmän asiasta.
  Yritän pakata lähetyksetkin niin, että tulisi kotiin asti kirjeenä, eli halvin asiakkaalle ja kotiin kannettuna. ;) lisäksi pakettina saa valita joko oman postin tai automaatin kauppareissunsa matkalta. Ei se toimittaminenkaan minulle ilmaista ole, lähteä vartavasten viemään postiin jossa meillä ei ole muuta asiaa. Silti teen tätä mukisematta, sillä ilon, hyvän mielen, hyvänolon ja kauneuden tulisi levitä ympärille, eikä pysyä vain täällä minulla. Neta, 30mk eli 5€... Sama hinta on korteillani ja matskut kattaa sekä sellofaanipussin, ja sitten se bonushinta suuremmille määrille, kuten vaikka joulukorteille. Jotkut pyytää korteistaan 7-20€/kpl, mutta minusta yli10€ on liikaa jo. Kukin tavallaan ja mitä matskuja käyttää,miten tekee jne.
  sitäkin olen kuullut, että "kun kaupasta saa 10sentillä kortteja". Ostaa sitten kaupasta, mutta käsintehty on ihan eri asia! Saa varautua siihen, että kortin saaja saa kymmenen samanlaista ja yhden uniikin kortin. :)

  VastaaPoista
 12. Sitäpaitsi voisihan ne anonyymit ahneet osallistua ilmaisiin arvontoihinkin ja sitä kautta yrittää saada ilmaiseksi korujani. :) Tai laskea, paljonko hintaa jää sitten, kun saa tilaajalahjankin jokaisessa tilauksessa, mikä ylittää 15 euroa.

  VastaaPoista
 13. Tähän onkin hyvä kiittää KAUNIISTA korviksista jotka olivat postilaatikossa!

  vaikka itsetehty villapaita. Langat maksaa yllättävän paljon ja se aika mikä siihen menee! - voi kokeilla itse ja todeta "kuinka halvaksi se tulikaan..."

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari