Siirry pääsisältöön

Luonnollista

Luonto ja luonnollisuus ovat minulle tärkeitä. Siitäkin huolimatta, että nykyaikana pinnallisuutta arvostetaan enemmän ja enemmän. Laihuutta niinkin paljon, että ollaan valmiita muokkaamaan vartaloaan kirurgisin menetelmin, värjätään hiuksia, meikataan ja uloshan ei mennä ilman meikkiä, otetaan erilaisia ruiskeita ryppyihin ja kohotellaan kasvoja, rintojen "pitää" olla suuret ja pystyssä vanhallakin.... Luonnollisuus Armi Kuuselan tai muiden entisaikojen kaunottarien mukaan ei enää ole ihannetta. 

Itse kyllä meikkaan kevyesti ja toki haluan pukea sellaiset vaatteet päälleni, että olisin suht asiallisesti puettuna. Ei mitään napapaitoja ja pyllyvakohousuja tällä ruholla! Tai legginssit, jotka tuovat jokaisen makkarani esille armotta. Mutta en ole valmis maksamaan satoja euroja yksistä housuista tai hameesta vain merkin takia. En koreilemaan mainosnukkena vain siksi, että olisin siten suosittu ja kiinnostava. Jollen kelpaa omana itsenäni, sitten tuskin minuuteni kelpaisi rahallakaan. 


Toisinaan luonnollinen "kauneuteni" on koetuksella ja koen, ettei siitä ole rippeitäkään tallella. Johtuen sairaudestani ja sen tuomasta naisellisuuteni menetyksestä hetkellisesti. 

Eilenkin oli tosi kakka päivä kipuillen ja odotin niin kovasti unta ja tätä päivää. Makasin vaan sohvalla vääntelehtien mahdollisimman mukavat ja väljät vaatteet päällä, että ne antaisivat periksi siinä rimpuillessani kipujen kourissa. 

Ei siinä naisellisuus ja seksikkyys ole mielessä, kun tuskan hiki puskee pintaan ja naama on kurtussa kivuista. Yrittää vaan löytää asennon, missä olisi hyvä olla hetken edes. Kerätä voimia seuraavan asennon löytämistä varten. 


Tulisipa yö... Unet. Hetki ilman tietoisuutta.... Mutta kuinkas ollakkaan, unet olivat hyvin ahdistavia ja heräsin kaiken lisäksi yökkäilyyni. Onneksi se pahoinvointi tasaantui valveilla ollessani suht nopeasti ja sain hetken aikaa rauhoituttua.

Sitten kun uni taas olisi tullut, kello soi Murusella töihin. Olin lopen väsynyt ja voimaton. Jäin nukkumaan vielä poikkeuksellisesti, vaikka yleensä nousen "kaveriksi" aamupalalle. Onnekseni sain unesta kiinni. Taas unet aivan sekoja ja ahdistavia.

Herättyäni uudemman kerran päivemmällä, olivat kivut sitä luokkaa, etten yhtään ihmettele uniani. 
Ihan varuilta vielä tutkiskelin uneni sisältöä ja tulkitsin niitä ja sitähän ne: "Kroppani käy säästöliekillä ja huutaa energiaa ja voimaa. Oman tahtoni vastaisesti olen joutunut luopumaan omasta naiseudestanija seksikkyydestäni." No jaa... Ainakin tuollaisissa tilanteissa kyllä! Onneksi on niitäkin hetkiä, jolloin voin paremmin ja silloin naiseuteni puhkeaa kukkaan!  

geokätköpurkki!

Taitaa tulla aikamoinen droppipäivä tästä päivästä, että saan olotilani sille mallille, että ensi yön saisin levättyä levollisesti. Luonnollista lääkitystä kehoni hyvinvoinnille. Voimaa jaksaa arjesta minulle annetuin eväin.

Joku voisi ajatellakin, että ristinsä se on tuokin saanut kannettavaksi ja onhan se tietysti niinkin. Olen kuitenkin vuosien saatossa kasvanut tähän siinä mielessä, että osaan rajoittaa tekemisiäni, osaan olla itsellekin armollinen ja osaan etsiä sitä hyvää ja kaunista ympärilleni. Ennenkaikkea arvostan pieniä iloja, luonnollisia arvoja, terveyttä ja kykyä liikkua, luontoa... 


Liikkuminen onkin hyvin luonnollinen asia. Lasten ja aikuisten tulisi liikkua voimiensa mukaan. Lapsillekin on tarjolla vaikka ja kuinka paljon valmiiksi rakennettuja leikkipuistoja, joissa on ilmaista käydä peuhaamassa. Samalla voisi aikuisetkin peuhata potkien palloa lapsensa kanssa tai valita tällaisen kuvan mukaisen monitoimipuiston, jossa laitteta myös aikuisille. Ja jollei löydy omalta paikkakunnalta moista, luonto on ihan täydellinen paikka liikkua! 

Sammalmättään päällä jalka oppii kulkemaan, kantojen yli nousemaan. On oksia, puun runkoja, kiviä ja kallioita. On puita kiivetä tai järviä uida. Antaa mielikuvituksen laukata ja ottakaa mukaan vaikkapa jokin leikki tai mistä lapsesi tykkää. 

Muistan lapseni lapsuudesta, kuinka hauskaa olikaan leikkiä metsässä "Runen ukkoja". Risumiekat ja kalliolla kiipeilyt. Vallihaudat kallioiden takana ja puut olivat suojamuureina. Vaikkemme me ihan tyystin luonnon armoille heittäytyisikään ja haluamme hitusen kaunistautua ja olla naisellisia naisia tai miehekkäitä miehiä välillä, antaa sen luonnon kauneuden kuitenkin olla läsnä sydämessämme. Luonnollisuutta unohtamatta. 

Uskon, että jo tänä iltana, tai viimeistään huomena, minäkin hehkun kauneutta. :)


Kommentit

Maca sanoi…
Olen huomannut, että kauneus on katoavaa. Minulla on koko kesän vaivannut silmät. Luomet turvoksissa ja punaiset, vesi valuu silmistä. Ie näytä järin kauniilta. Mutta näillä mennään.
Vilimarika sanoi…
Onhan se niinkin, mutta ehkä myös kauneus on vaihtuvaa? mielestäni kuitenkin se tärkein kauneus tulee sisältämme. Sen ansiosta punaiset silmät, mustat silmäluomet ja riippuvat tissit ovat paljon kauniimmat. Kaikkein korein ja itsekkäin ei ole kaunis ihminen.
Tiikeriankka sanoi…
"Kaikkein korein ja itsekkäin ei ole kaunis ihminen. "
Sä oot kyllä niin asian ytimessä! <3
Susanna sanoi…
Jälleen puhut asiaa! Jokainen ihminen on kaunis. Olipa kauneus sitten sisäistä tai ulkoista. Itse pidän myös enemmän tuosta sisäisestä kauneudesta vaikkakin täytyy myöntää että juuri tänä aamuna laskin uurteita naamavärkistäni ja olin hieman harmissani niiden ilmestymisestä ;) Toivottavasti sinä voit jo paremmin ja kivut ovat helittäneet. Jaksamista sulle ystävä!
Viltsu sanoi…
Meissä jokaisessa asuu pieni hersyvä hempukka, joka tahtoisi koreilla, mutta ei se haittaa, kunhan muistetaan arvostaa enemmän sitä sisusta.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.