Basmati- ja villiriisi sekä himalajan ruususuola

Jälleen on aika sanoa menneelle viikolla heipat ja katsoa avoimin silmin tulevaa viikkoa. Tahdon niin mielelläni uskoa uuden viikon antavan meille kaikille jotain iloa, nautintoa ja hyvinvointia. 


Tänään tahdon kertoa yhden keinon, jolla omaa hyvinvointiani edistän. Tahdon samalla kiittää "Hyvinvoinnin tavarataloa" mahdollisuudestani tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen antaa itselleni ja rakkaalleni hyvää oloa ravinnon muodossa. 

Yksi oleellinen keino kohti hyvinvointiani on se, että teen juuri niitä asioita, mistä pidän. Syön sellaisia asioita, joista nautin. Olen sellaisten ihmisten kanssa, jotka tuovat elämääni positiivista energiaa, eikä ainaista syyttelyä, valittamista tai pahaa oloa. Tottakai jokaisella on pahat päivät ja se on ok, mutta ei jatkuvaa ristiriitaa kukaan jaksa. 

Naapurini taulun sanoja lainaten: Do what you like, like what you do. 
Eli suomennettuna: tee mitä tykkäät, tykkää mitä teet. 

On aivan selvää, että sellainen harrastus, mikä ei enää huvita, ei tuo helpotusta stressiin. Se, mistä nautit, antaa iloa. huolettomuutta. Jos kaverisi ratsastaa ja käy tallilla, ei sinun tarvitse olla heppahullu sen takia! Jos rakastat jotain "miehistä" alaa, tee sitä! Ihan sama, vaikka kaikki toiset sanoisivat, ettei se sopisi naiselle. Tai toisin päin! Se mikä sinulle sopii, on sinulle hyväksi! 

minulle on hyväksi askarrella, käydä kävelemässä, geokätköillä ja frisbeegolfata, lukea kirjoja, blogata... Teen niitä asioita, joista saan hyvää oloa. hyvää oloa saan nimenomaan tekemällä, enkä vain "kuluttamalla aikaa". 

Se, että olen työkyvytön tarkoittaa myös pitkiä aikoja kotona, sosiaalisen elämän rajallisuutta ja rajoitteita mennä ja tulla. Jos jäisin makoilemaan kotiin ja voivottelemaan asioita, olisin masentunut hyvin pian. Minun on itse tehtävä se ratkaisu, että vointini mukaan liikun, vointini mukaan teen kotona kivoja juttuja ja haluni mukaan teen niitä asioita, mitkä auttavat pitämään mieleni kunnossa. En minä halua lopettaa elämistä siksi, etten voi elää normaalia elämää! 


Koska toimeentulommekin on sairauteni vuoksi mennyt alamäkeen, emme todellakaan voi herkutella ravintolaruuilla, ostella kermaleivoksia viikonlopuille tai hakea take away-ruokia edes kerran kuussa. On siis äärettömän tärkeää rakentaa kotona itse edullisista ruuista näyttäviä kokonaisuuksia, hemmotella makuhermoja ja laittaa annokset kauniisti esille. Vähävaraisuuden ei tarvitse tarkoittaa ikuisesti kaurapuuroa ja makaronia ketsupilla! 

Hyvinvoinnin tavaratalo mahdollisti meille arjen keskelle juhlavan aterian, jossa "Basmati- ja villiriisi" pääosissa. 


Urtekram:in valmistama luomu riisisekoitus, Basmati- ja villiriisi, on maukasta ja juhlavaa irtoriisiä. Halusimme kokeilla tätä sekoitusta ihan ilman "lisämausteita", jotta saadaan maku siitä, mitä tämä oikeastaan on. siispä keitinveteen lisättiin vain ja ainoastaan Himalajan ruususuolaa. 

villiriisi oli meille Murusen kanssa uusi kokemus. Basmatiriisiä olemme syöneet ennenkin, mutta "tavallista" sekin. Nyt siis jännityksellä kokeilimme, mitä pidämme tästä. Olenhan myös vannoutunut riisin ystävä. Riisi ON lempiruokani. 


Maustamisessa siis käytimme "Himalajan ruususuolaa", mikä myös on Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimasta. Ruususuolaahan ei ole kemiallisesti prosessoitu, vaan se on puhdasta, lisäaineetonta Pakistanilaista suolaa. Kaunis vaaleanpunainen väri antaa oman lisäsäväytyksensä pöytäsuolalle. 


Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimassa on Ruususuolaa eri muodoissa ja valkosipulillakin maustettuna. Voit löytää oman suolasuosikkisi "TÄSTÄ"

Meillehän ruususuola on ollut toivelistalla jo tovin ja nyt sitä sitten kokeilemme erilaisiin ruokiin. Maukas, hienostunut suolan maku. Väritys on ehdottomasti upea. Kelpaa olla esillä vaikkapa lasipurkissa. (Laitoinkin lasipurkin tälle, joten sopii pöytään vieraidenkin aikana esille). 

Jos vertaan tavalliseen jodipitoiseen suolaan, Himalajan ruususuola on ehkä aavistuksen verran miedomman makuista ruuassa. Siksi sitä voi ripotella vaikkapa tomaatin päälle leivällä. Itse tarvitsen jodiakin välillä(kilpirauhasen vajaatoiminta), joten ihan jatkuvaan käyttöön emme tätä ota, mutta ehdottomasti tavallisen suolan kaveriksi! Himalajan ruususuolaa PITÄÄ olla kaapissa! Nam. 


Keitin riisin pakkauksen ohjeen mukaan. Enemmän vettä minun mielestäni tarvitsee ja pikkusen pitemmän keittoajan, mutta se on taas vain minun mielipiteeni. 
Kun ruoka oli valmista, aivan selkeä ero lähikaupan basmatiriisin makuun verrattuna! 

Basmati- ja villiriisi tuoksuu jo eriltä. hyvin lempeän viljamainen tai kevyen kukkainen tuoksu ihastutti meitä. Ulkonäkö on juhlava ja houkutteleva. Kaunista! Kerrankin voin sanoa riisin olevan kaunista!
Maku on kevyt, mutta villiriisin ansiosta myös hivenen rapsakka. Miellyttävä, maukas ja juhlava. Todellakin täyteläisempää ja ruokaisamman oloista, kuin ne käsitellyt "jauhopöperöriisit". Tästä tuli riisi-suosikkini! 


Olen joskus aikaisemmin kuvitellut, ettei luomuruualla ja ei-luomulla ole makueroa. On vain hintaero. Se on todettu jo pötyajatteluksi. Tämäkin luonnonmukainen hienostunut riisi ON vaan niin paljon maukkaampaa! 

Hyvinvoinnin tavaratalosta saa myös muita ihania riisivaihtoehtoja. "RIISIvalikoimassa" mm. punaista riisiä sekä mustaa riisiä. MUST!

Hyvinvoinnin Tavaratalon reilusta lähes 4000 tuotteen valikoimasta tilaat vaivattomasti ja edullisesti terveystuotteet, luontaistuotteet, Reilun kaupan tuotteet, luomuelintarvikkeet, urheiluravinteet, luonnonkosmetiikkaa sekä ekologisia pesu- ja puhdistusaineita.

Kommentit

  1. http://www.stara.fi/2014/06/16/salakuvat-nuudeliteht Terkuin aalta-julki/Terkkuja Neta

    VastaaPoista
  2. Huh huh. Mutta niillä nuudeleilla ei ole mitään tekemistä tarkoin vaalittujen ja standardin mukaisten riisien kanssa. Näillä tuotteilla on laatuvaatimukset. :)

    VastaaPoista
  3. Ei,ole mut olen yhtä ennakkoluuloinen noiden riisien kanssa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari