Siirry pääsisältöön

Käärettä riittää ja luuppi soikoonSen kerran, kun jäätelöä ostan, haluaisin makuelämyksestä täydellisen. Nam nam. Kuvan tuutti onkin lemppareitani. Mutta miksi siinä normaalistikin pitää olla luontoa kuormittaen kahdet kääreet päällekkäin? Eihän pikkutuuteissakaan ole kuin se yksi kääre! Parasta, kun siinä sitten kuorit käärettä toisensa jälkeen ja löydät jäätelön vasta NELJÄNNEN KÄÄREEN ALTA! Meillä on romukultaa ja romuhopeaa muutaman rikkinäisen korvikset ja ketjun verran. Käytimme arvioittamassa niiden arvon kultasepällä. Hän tutki kaikki yksitellen ja melko nopsaan vieläpä. Kaikki olivat samaa karaattia ja kaikissa siis oli leimat. Sen firman kullan hinta vaan oli niin naurettavan pieni, että päädyimme toiseen, suurempaan ketju-myymälään kysymään heidän hintaansa. 

Myyjä kaatoi korut tiskille. Otti luuppinsa ja katsoi hyvin tarkasti yhtä korvakorua. Otti toisen ja taas meni useita minuutteja. Pyyhki vanulapulla ja katsoi uudestaan. Ok, tiskille. Kolmas koru esille ja taas tarkkaa katsomista. Pyörittelyä, tuhahtelua... Lopulta tuumaa, ettei kyseisessä korussa ole leimoja. Ei voisi hyvittää sitä korua. Otin korun käteeni ihmeissäni, sillä kaikkihan oli itse jo tarkistettu kotona ja juuri tultiin toisaalta, joka oli nähnyt leimat. Katsoin paljain silmin ja näin leiman. Näytin Murusellekin ja sanoin, että eikö tuo ole leima? Myyjä laittaa juuri yhtä korua tiskille ja sanoo, ettei siinäkään ole leimaa... Murunen ojentaa katsomamme korun hänelle ja sanoo, että mikä tuo leima sitten on? Myyjä tihrustaa luupin kanssa: En näe leimoja, missä näet sen? 
No just siinä, mitä katsot?! No joo, onhan tuossa leima, mutta en meinannut nähdä sitä... 

Otan toisen korun, josta ei nähnyt leimaa... Sama homma. Olemme jo itsekin kiillottaneet koruja niin puhtaiksi kuin vain olla ja saattaa, että neiti-rouva-myyjä ne näkisi luupillaan, vaikka me näimme ne paljain silmin, ja kyseessä ei edes ole kovin tummia tai niin huonokuntoisia koruja, ettei muka näkisi leimoja! Mutta kun "leimattomia" koruja on jo kertynyt pöydälle myyjän toimesta viitisen kappaletta ja sama tihrustaminen jatkuu, astuu asiakas liikkeeseen. Myyjä kysyy, saako palvella hänet välillä? Vastaamme, että tottakai! 

Myyjä kysyy, mitä saisi olla? Asiakas tuumaa: Ostaisin tästä lasin takaa tuon korun. 
Myyjä tuumaa: Sitten joudut odottamaan tovin, sillä tässä on nyt muuta käynnissä. 
Asiakas katsoo myyjää ja tuumaa: Minäpä taidan tulla uudestaan toisen kerran. 
Siis miksi hän ei myynyt sitä yhtä korua, minkä asiakas tuli ostamaan, kun sai luvankin meiltä siihen?! Ja vieläpä sen asiakkaan kuullen?! 

Taas uusi leimaton koru kuuluu olevan hänen kädessään. Sanomme jo, että olemme tulossa toisesta kultasepän liikkeestä ja KAIKKI korut ovat leimallisia ja tarkastettu. Ei kuuntele. Jatkaa tuhahtelua ja hankaa korua vanulla ja nyrpistelee nenäänsä ja ei  löydä leimoja. Otamme korut tiskiltä ja kerromme hänelle selkeästi, että antaa olla. Emme tarvitse tätä palvelua enempää. Kehtaa vielä hämmästellä, että "Mikä teille nyt tuli?!" No juuri se, että jollet sinä luupilla näe leimoja, vaikka me näemme ne paljain silmin, on parempi, että vaihdamme liikkeeseen, jossa leimat nähdään! 

Ei, en todellakaan tiedä, oliko hänen luuppinsa väärin päin kädessä, silmissä vikaa vai asenteessa, mutta olipa kyllä niin asennevammaa, että toiste emme sen myyjän luo mene! Onneksi kyseisen liikekeskuksen, Kauppakeskus Aapelin, läheisyydessä on muitakin kultaseppiä, kuin tällainen näkövikainen. Huoh. 

Blääh... pahoittelen purnaamistani, mutta joskus on vaan pakko päästää paha pois sisältä. Otettaisiinkos seuraavaksi jotain positiivista asiaa?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Vein kans koruja myyntiin,hinta piti tulla pankkitilille no,tulikin mutta väärä gramma määrä,menin liikkeeseen sanoin että haluan koruni pois koska tunsin itseni petetyksi,siis ostoilmoitus ja maksumäärässä oli virhe,50g hukkunut matkalla.Korut sain takaisin mutta en niiden kiviä,koska olivat kuulma lasihelmiä :( vaikka tiesin että oli timantteja,no sen opin etten myy enään mitään kys.liikkeeseen enkä osta heiltä mitään! Nea
Vilimarika sanoi…
Meille sanottiin ihan suoraan tuolla liikkeessä, ettei timantteja ja rubiinejakaan saa itselle! Nimenomaan kysyttiin, voisiko timantit ottaa talteen! Se edellinen paikka lupasi omaan käyttöömme ne!
Tuula sanoi…
Kurjaa kun koitetaan huijata ihmisiä.
Anonyymi sanoi…
Mulle sanottiin et pitää tutkia kivet en jaksanu tuosta alkaa es riiteleen.Nea

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…