Siirry pääsisältöön

Kiitollisena kaikesta kakasta

Avasin silmäni kolmen aikaan yöllä. Sen koommin ei unta ole ollutkaan kuin muutaman minuutin kerrallaan. En muista edes unia nähneeni. 
Aamulla, silmieni vielä ollessa puolittain kiinni, kiitin siitä, että olen luonteeltani vahva ihminen, vaikkakin herkkä-vahva. 
Kuulen usein olevani urhea ja sinnikäs. Tiedän, että herkän ensivaikutelman takaa löytyy taistelija. Amatsooni, joka ei anna periksi. 


Kiitin myös siitä, että elämääni kanssani kulkevat sekä lapseni että avovaimoni. 
He ovat kumpikin minulle tärkeintä maailmassa. 
Eilenkin halasimme lapsukaisen kanssa pitkän halin, pari kolmekin kertaa. 
Kävimme katsomassa hänen näyttötyönsä etenemistä. 

Kiitin siitä, että kipukynnykseni on korkealla ja kestän tämän väärän kroppani. 
Onhan minulle annettu rapistuva, kivulias kroppa nuoremman ja terveemmän tilalle. 

Tälläkin hetkellä pohdin, onko jalkapöydässäni murtuma, luu poikki vai jokin muu kova paukama. Jomottaa. 
Mustelma jo laskenut.
 Iskin jalan kaupassa vaaterekin alaosassa olleeseen rautatankoon. 
Tietenkin neliskulmaiseen ja siihen terävimpään reunaan. 

Selkään koskee toista viikkoa jo enemmän, mitä pitäisi. 
Masentaa.
 Itkettää. 
Voin pahoin. 
Kaiken lisäksi eilen illalla alkoi jokin mahatauti. 
Siinä se yökin sitten meni. 

Ja tällainenko on ikäiselleni kuuluva vartalo?! 
Näyttäähän se ihan hyvältä, mutta...


Kaiken lisäksi kiitin elämästä.
 Elossa olemisesta. 
Onhan niin moni maailmassa kuolemassa ihan kohta. 
Tälläkin hetkellä. 

Nyt, nyt ja nyt... 

Sodissa, sairauksiin, onnettomuuksissa, pahoinpitelyissä... 

Mutta minä olen turvassa. 


Aamupalaksi otin naan-leivän ja marokkolaista minttuteetä. 
Tykkään kulinaristisista nautinnoista. 
Pienistä makuelämyksistä. 
Mutta en niinkään alkoholista, jos sitä "pitäisi" vetää joka päivä ja känniääliönä. 
Tiedän kyllä heitä, joille viinakset maistuvat ja hehkuttavat sillä, kuinka suuren määrän viinaksia ovat juoneet tänään, kuinka paljon on huomiselle ja miten muistit meni matkasta viinojen takia... 

Mitä järkeä?! 


Jo aikaisemmin tein tuon kuvan naamarin ja menin sen kanssa avaamaan oven pikkuvieraallemme. Samana päivänä naamari lähti vieraamme mukaan, jotta voisi äidilleenkin sitä näyttää. 
 Eilen käydessämme pienokaisen synttäreillä, huomasin tämän naamarin olevan yhä ehjä ja käytössä. Pitihän siitä sitten kuva ottaa. 

Tuo on hyvin yksinkertaisesti tehty ja nopeasti sutaistu, mutta näyttää kelpaavan. 
Ihan niinkuin kelvattiin mekin Murusen ja lapsukaisen kanssa. 

Kuinka moni lapsi olisi synttäreillään käsi ojossa ottamassa lahjaa vastaan?! 
Tämä 5 vuotias vesseli otti vieraat vastaan ja nautti rakkaiden seurasta. 
Piti ihan huomauttaa, että olisi lahjojakin, jos vaan suinkin tahtoisit ne avata... 
Ja pienetkin asiat olivat niin suuria ilon aiheita! 


Oharit... 
Kahdet oharit aikuisten ihmisten toimesta. 
Toisen piti maksaa ostoksensa, toisen tehdä vaihtokauppoja. Kumpikin vaan katosivat sanaakaan sanomatta. 
Ja tämä on yleistä. 

Missä on käytöstavat ja toisten kunnioittaminen? 
Ei voi sanoa näistäkään ihmisistä, että nykynuoret ovat sellaisia.
 Nämä ovat kuitenkin keski-ikäisiä ja sen ylikin toinen heistä. 

Olen kiitollinen siitä, että itselläni kotikasvatus on ollut toisenlainen ja ällikin päässä pysynyt sen verran, että ymmärrän sanoa kiitos, anteeksi, ole hyvä ja olla ajoissa, ilmoittaa myöhästymisen/peruuntumisen, ajatella toisenkin tunteita ja kunnioittaa toisen aikataulua, elämää, vaikka sitten aamu-unisuutta! 

Mistä sinä olet tänään kiitollinen? 


Kommentit

Nanna sanoi…
Ikävän yleistä tuollainen "katoaminen",todella epäkohteliasta ja kertoo ihmisestä hirmu paljon:( Voi kurja sun jalkaasi,pitäisiköhän sitä lähteä ihan lääkäriin näyttämään kun noin kipeä on? Olen kiitollinen sinusta,ystäväiseni <3
Viltsu sanoi…
Kiitos Nanna! <3
yllättävän vähän koskee jalkaan, JOS on jotain vakavampaa. Siksi en ole huomannutkaan tuota kovaa pattia aikaisemmin. Minulla on lääkäriaika tällä viikolla.
Kata Maria sanoi…
Erittäin ikävää ku ihmiset eivät kykene ilmoittamaan edes peruutuksista saati tekemään luvattuja kauppojaan loppuun asti! Olen kiitollinen siitä että vaikka olen liikuntarajoitteinen nii pystyn tekee töitä ja vielä mielekästä sellaista! Parempaa alkavaa viikko sulle ja läheisille!
Viltsu sanoi…
KataMaria, se onkin mielettömän iso ja tärkeä asia, mistä sietääkin olla kiitollinen. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…