Siirry pääsisältöön

Kiitollisena kaikesta kakasta

Avasin silmäni kolmen aikaan yöllä. Sen koommin ei unta ole ollutkaan kuin muutaman minuutin kerrallaan. En muista edes unia nähneeni. 
Aamulla, silmieni vielä ollessa puolittain kiinni, kiitin siitä, että olen luonteeltani vahva ihminen, vaikkakin herkkä-vahva. 
Kuulen usein olevani urhea ja sinnikäs. Tiedän, että herkän ensivaikutelman takaa löytyy taistelija. Amatsooni, joka ei anna periksi. 


Kiitin myös siitä, että elämääni kanssani kulkevat sekä lapseni että avovaimoni. 
He ovat kumpikin minulle tärkeintä maailmassa. 
Eilenkin halasimme lapsukaisen kanssa pitkän halin, pari kolmekin kertaa. 
Kävimme katsomassa hänen näyttötyönsä etenemistä. 

Kiitin siitä, että kipukynnykseni on korkealla ja kestän tämän väärän kroppani. 
Onhan minulle annettu rapistuva, kivulias kroppa nuoremman ja terveemmän tilalle. 

Tälläkin hetkellä pohdin, onko jalkapöydässäni murtuma, luu poikki vai jokin muu kova paukama. Jomottaa. 
Mustelma jo laskenut.
 Iskin jalan kaupassa vaaterekin alaosassa olleeseen rautatankoon. 
Tietenkin neliskulmaiseen ja siihen terävimpään reunaan. 

Selkään koskee toista viikkoa jo enemmän, mitä pitäisi. 
Masentaa.
 Itkettää. 
Voin pahoin. 
Kaiken lisäksi eilen illalla alkoi jokin mahatauti. 
Siinä se yökin sitten meni. 

Ja tällainenko on ikäiselleni kuuluva vartalo?! 
Näyttäähän se ihan hyvältä, mutta...


Kaiken lisäksi kiitin elämästä.
 Elossa olemisesta. 
Onhan niin moni maailmassa kuolemassa ihan kohta. 
Tälläkin hetkellä. 

Nyt, nyt ja nyt... 

Sodissa, sairauksiin, onnettomuuksissa, pahoinpitelyissä... 

Mutta minä olen turvassa. 


Aamupalaksi otin naan-leivän ja marokkolaista minttuteetä. 
Tykkään kulinaristisista nautinnoista. 
Pienistä makuelämyksistä. 
Mutta en niinkään alkoholista, jos sitä "pitäisi" vetää joka päivä ja känniääliönä. 
Tiedän kyllä heitä, joille viinakset maistuvat ja hehkuttavat sillä, kuinka suuren määrän viinaksia ovat juoneet tänään, kuinka paljon on huomiselle ja miten muistit meni matkasta viinojen takia... 

Mitä järkeä?! 


Jo aikaisemmin tein tuon kuvan naamarin ja menin sen kanssa avaamaan oven pikkuvieraallemme. Samana päivänä naamari lähti vieraamme mukaan, jotta voisi äidilleenkin sitä näyttää. 
 Eilen käydessämme pienokaisen synttäreillä, huomasin tämän naamarin olevan yhä ehjä ja käytössä. Pitihän siitä sitten kuva ottaa. 

Tuo on hyvin yksinkertaisesti tehty ja nopeasti sutaistu, mutta näyttää kelpaavan. 
Ihan niinkuin kelvattiin mekin Murusen ja lapsukaisen kanssa. 

Kuinka moni lapsi olisi synttäreillään käsi ojossa ottamassa lahjaa vastaan?! 
Tämä 5 vuotias vesseli otti vieraat vastaan ja nautti rakkaiden seurasta. 
Piti ihan huomauttaa, että olisi lahjojakin, jos vaan suinkin tahtoisit ne avata... 
Ja pienetkin asiat olivat niin suuria ilon aiheita! 


Oharit... 
Kahdet oharit aikuisten ihmisten toimesta. 
Toisen piti maksaa ostoksensa, toisen tehdä vaihtokauppoja. Kumpikin vaan katosivat sanaakaan sanomatta. 
Ja tämä on yleistä. 

Missä on käytöstavat ja toisten kunnioittaminen? 
Ei voi sanoa näistäkään ihmisistä, että nykynuoret ovat sellaisia.
 Nämä ovat kuitenkin keski-ikäisiä ja sen ylikin toinen heistä. 

Olen kiitollinen siitä, että itselläni kotikasvatus on ollut toisenlainen ja ällikin päässä pysynyt sen verran, että ymmärrän sanoa kiitos, anteeksi, ole hyvä ja olla ajoissa, ilmoittaa myöhästymisen/peruuntumisen, ajatella toisenkin tunteita ja kunnioittaa toisen aikataulua, elämää, vaikka sitten aamu-unisuutta! 

Mistä sinä olet tänään kiitollinen? 


Kommentit

Nanna sanoi…
Ikävän yleistä tuollainen "katoaminen",todella epäkohteliasta ja kertoo ihmisestä hirmu paljon:( Voi kurja sun jalkaasi,pitäisiköhän sitä lähteä ihan lääkäriin näyttämään kun noin kipeä on? Olen kiitollinen sinusta,ystäväiseni <3
Viltsu sanoi…
Kiitos Nanna! <3
yllättävän vähän koskee jalkaan, JOS on jotain vakavampaa. Siksi en ole huomannutkaan tuota kovaa pattia aikaisemmin. Minulla on lääkäriaika tällä viikolla.
Kata Maria sanoi…
Erittäin ikävää ku ihmiset eivät kykene ilmoittamaan edes peruutuksista saati tekemään luvattuja kauppojaan loppuun asti! Olen kiitollinen siitä että vaikka olen liikuntarajoitteinen nii pystyn tekee töitä ja vielä mielekästä sellaista! Parempaa alkavaa viikko sulle ja läheisille!
Viltsu sanoi…
KataMaria, se onkin mielettömän iso ja tärkeä asia, mistä sietääkin olla kiitollinen. :)

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…