Siirry pääsisältöön

Kiitollisena kaikesta kakasta

Avasin silmäni kolmen aikaan yöllä. Sen koommin ei unta ole ollutkaan kuin muutaman minuutin kerrallaan. En muista edes unia nähneeni. 
Aamulla, silmieni vielä ollessa puolittain kiinni, kiitin siitä, että olen luonteeltani vahva ihminen, vaikkakin herkkä-vahva. 
Kuulen usein olevani urhea ja sinnikäs. Tiedän, että herkän ensivaikutelman takaa löytyy taistelija. Amatsooni, joka ei anna periksi. 


Kiitin myös siitä, että elämääni kanssani kulkevat sekä lapseni että avovaimoni. 
He ovat kumpikin minulle tärkeintä maailmassa. 
Eilenkin halasimme lapsukaisen kanssa pitkän halin, pari kolmekin kertaa. 
Kävimme katsomassa hänen näyttötyönsä etenemistä. 

Kiitin siitä, että kipukynnykseni on korkealla ja kestän tämän väärän kroppani. 
Onhan minulle annettu rapistuva, kivulias kroppa nuoremman ja terveemmän tilalle. 

Tälläkin hetkellä pohdin, onko jalkapöydässäni murtuma, luu poikki vai jokin muu kova paukama. Jomottaa. 
Mustelma jo laskenut.
 Iskin jalan kaupassa vaaterekin alaosassa olleeseen rautatankoon. 
Tietenkin neliskulmaiseen ja siihen terävimpään reunaan. 

Selkään koskee toista viikkoa jo enemmän, mitä pitäisi. 
Masentaa.
 Itkettää. 
Voin pahoin. 
Kaiken lisäksi eilen illalla alkoi jokin mahatauti. 
Siinä se yökin sitten meni. 

Ja tällainenko on ikäiselleni kuuluva vartalo?! 
Näyttäähän se ihan hyvältä, mutta...


Kaiken lisäksi kiitin elämästä.
 Elossa olemisesta. 
Onhan niin moni maailmassa kuolemassa ihan kohta. 
Tälläkin hetkellä. 

Nyt, nyt ja nyt... 

Sodissa, sairauksiin, onnettomuuksissa, pahoinpitelyissä... 

Mutta minä olen turvassa. 


Aamupalaksi otin naan-leivän ja marokkolaista minttuteetä. 
Tykkään kulinaristisista nautinnoista. 
Pienistä makuelämyksistä. 
Mutta en niinkään alkoholista, jos sitä "pitäisi" vetää joka päivä ja känniääliönä. 
Tiedän kyllä heitä, joille viinakset maistuvat ja hehkuttavat sillä, kuinka suuren määrän viinaksia ovat juoneet tänään, kuinka paljon on huomiselle ja miten muistit meni matkasta viinojen takia... 

Mitä järkeä?! 


Jo aikaisemmin tein tuon kuvan naamarin ja menin sen kanssa avaamaan oven pikkuvieraallemme. Samana päivänä naamari lähti vieraamme mukaan, jotta voisi äidilleenkin sitä näyttää. 
 Eilen käydessämme pienokaisen synttäreillä, huomasin tämän naamarin olevan yhä ehjä ja käytössä. Pitihän siitä sitten kuva ottaa. 

Tuo on hyvin yksinkertaisesti tehty ja nopeasti sutaistu, mutta näyttää kelpaavan. 
Ihan niinkuin kelvattiin mekin Murusen ja lapsukaisen kanssa. 

Kuinka moni lapsi olisi synttäreillään käsi ojossa ottamassa lahjaa vastaan?! 
Tämä 5 vuotias vesseli otti vieraat vastaan ja nautti rakkaiden seurasta. 
Piti ihan huomauttaa, että olisi lahjojakin, jos vaan suinkin tahtoisit ne avata... 
Ja pienetkin asiat olivat niin suuria ilon aiheita! 


Oharit... 
Kahdet oharit aikuisten ihmisten toimesta. 
Toisen piti maksaa ostoksensa, toisen tehdä vaihtokauppoja. Kumpikin vaan katosivat sanaakaan sanomatta. 
Ja tämä on yleistä. 

Missä on käytöstavat ja toisten kunnioittaminen? 
Ei voi sanoa näistäkään ihmisistä, että nykynuoret ovat sellaisia.
 Nämä ovat kuitenkin keski-ikäisiä ja sen ylikin toinen heistä. 

Olen kiitollinen siitä, että itselläni kotikasvatus on ollut toisenlainen ja ällikin päässä pysynyt sen verran, että ymmärrän sanoa kiitos, anteeksi, ole hyvä ja olla ajoissa, ilmoittaa myöhästymisen/peruuntumisen, ajatella toisenkin tunteita ja kunnioittaa toisen aikataulua, elämää, vaikka sitten aamu-unisuutta! 

Mistä sinä olet tänään kiitollinen? 


Kommentit

Nanna sanoi…
Ikävän yleistä tuollainen "katoaminen",todella epäkohteliasta ja kertoo ihmisestä hirmu paljon:( Voi kurja sun jalkaasi,pitäisiköhän sitä lähteä ihan lääkäriin näyttämään kun noin kipeä on? Olen kiitollinen sinusta,ystäväiseni <3
Viltsu sanoi…
Kiitos Nanna! <3
yllättävän vähän koskee jalkaan, JOS on jotain vakavampaa. Siksi en ole huomannutkaan tuota kovaa pattia aikaisemmin. Minulla on lääkäriaika tällä viikolla.
Kata Maria sanoi…
Erittäin ikävää ku ihmiset eivät kykene ilmoittamaan edes peruutuksista saati tekemään luvattuja kauppojaan loppuun asti! Olen kiitollinen siitä että vaikka olen liikuntarajoitteinen nii pystyn tekee töitä ja vielä mielekästä sellaista! Parempaa alkavaa viikko sulle ja läheisille!
Viltsu sanoi…
KataMaria, se onkin mielettömän iso ja tärkeä asia, mistä sietääkin olla kiitollinen. :)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…