Siirry pääsisältöön

Hotelliloma Caribialla vs. ryteikkö Suomessa?,


Kesän aikana voisi tietysti reissata ja pulahtaa uimaan. Voisi istua torilla jäätelöllä ja nauttia picnicillä mansikoita ja kuoharia. Voisi mökkeillä ja voisi lentää kuumailmapallolla. Voisi ja voisi... Kaikkea voisi tehdä, mitä vaan haluttaisi, kun vaan olisi rahaa ja terveyttä. Minulta puuttuu molemmat. Siispä askartelin kortin kaupan puolelle. Muita ihanuuksiakin sieltä löytyy. Myös uusia kirppistelyjä. Ei kesä "hukkaan" mene, vaikkei niitä reissuja ja mökkilomia olisikaan vara tehdä. Ei ole huolen häivää luonnon kauneutta katsellessa! Toisinaan istahdan aurinkotuoliin lukemaan kirjaa, toisinaan ihan vaan nautin pitkistä aamu-unista, kun kerrankin voin nukahtaa vielä aamulääkkeiden jälkeenkin. Toisinaan, kun voimat sallivat, löydämme itsemme kätköpurkkien perästä jostakin "ryteiköstä". 

Tässä menneellä viikolla olin hyyyyvin kivulias ja meni monta päivää maatessa sisällä kyyneleet silmissä. Soittelin terkka-asemallekin aikoja, mutta eihän sieltä saa aikoja kesälomien aikaan noin vaan. Ihme, että yksi aika löytyi minullekin, kun kerroin muistakin vaivoistani. Eilen kävin labrassa aamusta ja ensi viikolla sitten lääkäriin. 

Eilen päivällä lähdimme sitten kätköreissulle, eli tuo kuvan mäki alas jalkapelin. Sanotaan, että muu maa mustikka, mutta kyllä tuolla olleet mustikat ja mansikat olivat molemmat kotimaista herkkua. Ilmaista namia.  


Aikaisemmin pohdiskelin ääneen, etten ole sinisiä perhosia nähnyt luonnossa. Nyt tällä retkellä näimme kymmeniä sinisiipiä. Yksi istahti hetkeksi rinnoillenikin katselemaan, mutta lähti sitten lentämään jonnekin. Lisäksi oli paljon hyttysiä, paarmoja sekä purevia ja pissaavia murkkuja. Jestas, kuinka sattui selkään, kun yritin niitä vihollisia saada paljailta jaloiltani pois! Onneksi vasta loppupuolella, sillä eipä se kipu laannu ihan hetkessä. (Ei ole vieläkään täysin hellittänyt). 


Tässä kesän aikana, itseasiassa tässä kuussa, olemme taas pohtineet sitä, kuinka sairas ihmismieli voikaan olla toisilla. Miksi ei vuosienkaan jälkeen voisi antaa jo mennä menojaan exiensä?! Miksi ei etsi itselleen pysyvää suhdetta ja tee töitä sen eteen, että se pysyisi kasassa ja kunnossa?! Miksi vainotaan ja yritetään hallita toista? Miksi etsitään keinoja pitää silmällä, vahtia, tarkistella?  Miksi vainotaan tai aiheutetaan psykologista väkivaltaa? MIKSI?! Eikö oma elämänsä ole tarpeeksi hyvä ilman menneisyyden hahmoja?! Onko todellakin loppuelämän ajan riiputtava kiinni menneisyydessä?! TURHAAN!
Ystäväni sanoja lainaten: "Tietäisipä tämän hetken vahvuutesi, niin ei uskaltaisi lähestyä enää"


Kesä. 
Mikä sinun kesästäsi tekee ihanan? 
Mistä nautit nimenomaan kesällä?


Istuskelimme laavulla lammen rannalla ja söimme eväitä. Olimme jo käyneet 8 kätköpurkkia hakemassa esille. Voimani olivat sillä mallilla, että seuraavaksi kutsuisi koti ja sauna. Kyllä, saunassa käymme kesälläkin. Se antaa oman hyvän olonsa meille. Ei se lämpö ja hikoilu yksistään, vaan koko saunan tunnelma ja rentouttava tunnelma. Uimaanhan en kykene, mutta ehkä vielä käyn kahlaamassa rantavedessä ja savolaisittain huljuttelen vetä päälleni siinä. 


Oletko koskaan miettnyt sitä, miksi rantavedessä tai uidessa yleensäkin pitää huutaa ja kiljua? Tai vaikka ei uisikaan, niin hyvin monissa paikoissa lapset ja nuoret huutavat ja kiljuvat kovaan ääneen. Sille en vielä ole saanut vastausta. Tänäänkin kaupassa kuului suureen ääneen kahden teinin kimitys ja tui tui-lässytys. Juu, jokainen saa puhua just niinkuin haluaa, mutta miksi pitää huutaa? Tuon kuvan lammen rannallakin oli pari poikaa, joista lähti ääntä. Kuulimme kauas metsäpolulle jo, että ok, lapsia uimassa, mutta oletimme heitä olevan melun vuoksi isompikin määrä. Hiljeni tuokin paikka, kun lapsukaiset lähtivät pois. Mahtuu sitä ääntä maailmaan, mutta ihmettelen vain asiaa. 


Tuolla kätköreissulla kävellessämme katselin "sillä silmällä" ympärilleni ja mietin, miten mukavaa olisi asua maalla. Kuljeskella lenkillä kylän raittia hiekkatietä pitkin. Kuunnella heinäsirkkojen sirritystä. Katsella pellolla taistelevia korppeja. tuoksutella luonnon kauniita kukkasia. Kaikki olisi niin puhdasta, kaunista ja koskematonta. 


Tämän upottavan hiekkatien kapuaminen ylös vei minusta viimeisetkin mehut. Oli kuitenkin kiva olla ulkona ja puhtaassa luonnossa ja hiljaisuudessa. En tykkää kovista äänistä, ruuhkasta, ihmisten tönimisestä päästäkseen eteenpäin, ilman saasteista... 

Tällä retkellämme oli mukava myös tavata pari saman harrastuksen parissa touhuavaa miestäkin. Toinen oli kauempaa, toinen tuttu nimimerkki. Kiva "saada kasvot" tutuille nimimerkeillekin. 

Meillä on itselläkin oma geopurkki piilotettuna ja se on saanut paljon kehuja ja päässyt monelle jo suosikkikätköjen listalle. Mahtavaa! 
Olemme suunnitelleet uutta kätkösarjaa, johon teemme parisen kymmentä purkkia. Iso urakka, mutta olemme jo loppusuoralla. 

Kumpiko sinua kiinnostaa enemmän; Hotelliloma Caribialla vai Ryteikkö Suomessa näin kesälämpimällä? 
Minun valintani on ehdottomasti ryteikkö, sillä Suomen kesä on kaunis, kuuma ja lyhyt. Eri asia sitten syksyllä tai talvella haaveilla lämpimästä, mutta kesät haluan olla kotona ja nauttia. 

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Joulukalenteri luukku 24 : ARVONTA ja sateenkaarikuusi

On Jouluaaton aika. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi! Olkoon Joulusi kiireetön ja häynnä rakkautta. 
Tänään pääset näkemään meidän tämänvuotisen sateenkaarikuusen ja osallistumaan Ruojonjuuren tarjoaman joululahjan arvontaan! Lahja ei kerkeä tälle eikä huomiselle illalle, mutta taatusti nautit siitä vähän myöhemminkin. 

Vaihtelemme kuusenkoristeiden väriä joka joulu. Viime jouluna oli ruskeaa ja kultaa, nyt sateenkaarikuusi vuorossa. Idea lähti rakkaan soulsysterini, Susannan lahjasta, joka vuosi sitten pursuili ihania värikkäitä kuusen koristeita. 

Osa koristeista on entuudestaan omia ja nähneet jo useamman joulun. Ja vaikka värikäs kuusi onkin nyt, mitään gayprideä tämä ei edustaisi. Sen verran hillitty kuitenkin. Osansa varmasti tekee valkoinen luminen väri pohjalla.


Tällä kertaa jätettiin isot pallot kokonaan pois. Nämä pienet pallot ovat kahdesta eri setistä. Toisessa oli erilaisia kultapalloja ja toisessa värikkäitä matta-ja kiiltäväpintaisia palloja. 

Kuusessa on joka kert…

Dermosil joulukalenteri unboxaus 0/24

Availin joulukuussa Dermosilin joulukalenterin luukkuja ja koska tämä kosmetiikkajoulukalenteri  on ollut vähemmän esillä blogeissa, päätin esitellä sen teille nyt tammikuussa.


Kyseessä on edullinen joulukalenteri verrattuna muihin kosmetiikkaa sisältäviin joulukalentereihin. Hintaa oli vain 40 euroa ja mielestäni rahan arvoinen laadukas paketti.

Monet muut vastaavanlaiset kalenterit maksoivat satasen pintaan. Hinnat toki määräytyvät sisällön mukaan. Dermosilillä tuotteet olivat edullisempaa ja suoraan ilman välikäsiä toimitettuna, ihan yhtälailla käyttökelpoista ja jännitys säilyi koko joulukuun aina aattoon saakka. Toki takakannessa oli sisältö kerrottu ja unboxauksia löytyy netistä, mutta pidin itseni mahdollisimman hyvin pimennossa siitä.


Ostin kalenterin itse, joten mistään blogiyhteistyöstä ei ole kyse. En siis hyödy millään tavoin kalenterin esittelystä.


Vaikka joulukuu onkin jo takanapäin, tulethan silti avaamaan luukut kanssani. Sisältö ei ole maitosuklaata ja tonttuleluja, va…

Kuopio, Suomi Finland

Kuopio on kotini. En voisi kuvitella asuvani jossain muualla, pienessä tai suuren suuressa kylässä tai kaupungissa tällä hetkellä, jos koskaan. Toki joskus haaveilen muutosta Turkkiin, mutta silti Kuopio on ja tulee olemaan minun Suomen kotini. 
Tiedän kyllä, mitä ne kylät ja cosmopolitat pitävät sisällään ja houkutuksia on kaikkialla, mutta on myös nähtävä lähelle ja löydettävä houkutuksia myös omasta kodista. Aina ei pidä olla tarvetta saada lisää ja lisää tullakseen onnelliseksi. Minulla on jo kaikkea! 

Kuopio ei ole syntymäkaupunkini ja olen asunut muissakin kaupungeissa ja elänyt oman aikani pitäjilläkin. Kuopio oli kuitenkin haaveeni jo lapsena ja tänne tulin sen jälkeen, kun olin nähnyt ensin muutakin Suomea. Enkä ole katunut. Täältä löytyi myös elämäni nainen, jota kutsun blogissa Muruseksi. 

Shoppailumahdollisuudet ovat runsaat. Matkus shopping center tunnetaan myös nimellä Ikano tai Ikea. Tämä pitää sisällään muutakin kuin pelkästään ison kaksikerroksisen Ikean. Kauppoja ja…