Siirry pääsisältöön

Hotelliloma Caribialla vs. ryteikkö Suomessa?,


Kesän aikana voisi tietysti reissata ja pulahtaa uimaan. Voisi istua torilla jäätelöllä ja nauttia picnicillä mansikoita ja kuoharia. Voisi mökkeillä ja voisi lentää kuumailmapallolla. Voisi ja voisi... Kaikkea voisi tehdä, mitä vaan haluttaisi, kun vaan olisi rahaa ja terveyttä. Minulta puuttuu molemmat. Siispä askartelin kortin kaupan puolelle. Muita ihanuuksiakin sieltä löytyy. Myös uusia kirppistelyjä. Ei kesä "hukkaan" mene, vaikkei niitä reissuja ja mökkilomia olisikaan vara tehdä. Ei ole huolen häivää luonnon kauneutta katsellessa! Toisinaan istahdan aurinkotuoliin lukemaan kirjaa, toisinaan ihan vaan nautin pitkistä aamu-unista, kun kerrankin voin nukahtaa vielä aamulääkkeiden jälkeenkin. Toisinaan, kun voimat sallivat, löydämme itsemme kätköpurkkien perästä jostakin "ryteiköstä". 

Tässä menneellä viikolla olin hyyyyvin kivulias ja meni monta päivää maatessa sisällä kyyneleet silmissä. Soittelin terkka-asemallekin aikoja, mutta eihän sieltä saa aikoja kesälomien aikaan noin vaan. Ihme, että yksi aika löytyi minullekin, kun kerroin muistakin vaivoistani. Eilen kävin labrassa aamusta ja ensi viikolla sitten lääkäriin. 

Eilen päivällä lähdimme sitten kätköreissulle, eli tuo kuvan mäki alas jalkapelin. Sanotaan, että muu maa mustikka, mutta kyllä tuolla olleet mustikat ja mansikat olivat molemmat kotimaista herkkua. Ilmaista namia.  


Aikaisemmin pohdiskelin ääneen, etten ole sinisiä perhosia nähnyt luonnossa. Nyt tällä retkellä näimme kymmeniä sinisiipiä. Yksi istahti hetkeksi rinnoillenikin katselemaan, mutta lähti sitten lentämään jonnekin. Lisäksi oli paljon hyttysiä, paarmoja sekä purevia ja pissaavia murkkuja. Jestas, kuinka sattui selkään, kun yritin niitä vihollisia saada paljailta jaloiltani pois! Onneksi vasta loppupuolella, sillä eipä se kipu laannu ihan hetkessä. (Ei ole vieläkään täysin hellittänyt). 


Tässä kesän aikana, itseasiassa tässä kuussa, olemme taas pohtineet sitä, kuinka sairas ihmismieli voikaan olla toisilla. Miksi ei vuosienkaan jälkeen voisi antaa jo mennä menojaan exiensä?! Miksi ei etsi itselleen pysyvää suhdetta ja tee töitä sen eteen, että se pysyisi kasassa ja kunnossa?! Miksi vainotaan ja yritetään hallita toista? Miksi etsitään keinoja pitää silmällä, vahtia, tarkistella?  Miksi vainotaan tai aiheutetaan psykologista väkivaltaa? MIKSI?! Eikö oma elämänsä ole tarpeeksi hyvä ilman menneisyyden hahmoja?! Onko todellakin loppuelämän ajan riiputtava kiinni menneisyydessä?! TURHAAN!
Ystäväni sanoja lainaten: "Tietäisipä tämän hetken vahvuutesi, niin ei uskaltaisi lähestyä enää"


Kesä. 
Mikä sinun kesästäsi tekee ihanan? 
Mistä nautit nimenomaan kesällä?


Istuskelimme laavulla lammen rannalla ja söimme eväitä. Olimme jo käyneet 8 kätköpurkkia hakemassa esille. Voimani olivat sillä mallilla, että seuraavaksi kutsuisi koti ja sauna. Kyllä, saunassa käymme kesälläkin. Se antaa oman hyvän olonsa meille. Ei se lämpö ja hikoilu yksistään, vaan koko saunan tunnelma ja rentouttava tunnelma. Uimaanhan en kykene, mutta ehkä vielä käyn kahlaamassa rantavedessä ja savolaisittain huljuttelen vetä päälleni siinä. 


Oletko koskaan miettnyt sitä, miksi rantavedessä tai uidessa yleensäkin pitää huutaa ja kiljua? Tai vaikka ei uisikaan, niin hyvin monissa paikoissa lapset ja nuoret huutavat ja kiljuvat kovaan ääneen. Sille en vielä ole saanut vastausta. Tänäänkin kaupassa kuului suureen ääneen kahden teinin kimitys ja tui tui-lässytys. Juu, jokainen saa puhua just niinkuin haluaa, mutta miksi pitää huutaa? Tuon kuvan lammen rannallakin oli pari poikaa, joista lähti ääntä. Kuulimme kauas metsäpolulle jo, että ok, lapsia uimassa, mutta oletimme heitä olevan melun vuoksi isompikin määrä. Hiljeni tuokin paikka, kun lapsukaiset lähtivät pois. Mahtuu sitä ääntä maailmaan, mutta ihmettelen vain asiaa. 


Tuolla kätköreissulla kävellessämme katselin "sillä silmällä" ympärilleni ja mietin, miten mukavaa olisi asua maalla. Kuljeskella lenkillä kylän raittia hiekkatietä pitkin. Kuunnella heinäsirkkojen sirritystä. Katsella pellolla taistelevia korppeja. tuoksutella luonnon kauniita kukkasia. Kaikki olisi niin puhdasta, kaunista ja koskematonta. 


Tämän upottavan hiekkatien kapuaminen ylös vei minusta viimeisetkin mehut. Oli kuitenkin kiva olla ulkona ja puhtaassa luonnossa ja hiljaisuudessa. En tykkää kovista äänistä, ruuhkasta, ihmisten tönimisestä päästäkseen eteenpäin, ilman saasteista... 

Tällä retkellämme oli mukava myös tavata pari saman harrastuksen parissa touhuavaa miestäkin. Toinen oli kauempaa, toinen tuttu nimimerkki. Kiva "saada kasvot" tutuille nimimerkeillekin. 

Meillä on itselläkin oma geopurkki piilotettuna ja se on saanut paljon kehuja ja päässyt monelle jo suosikkikätköjen listalle. Mahtavaa! 
Olemme suunnitelleet uutta kätkösarjaa, johon teemme parisen kymmentä purkkia. Iso urakka, mutta olemme jo loppusuoralla. 

Kumpiko sinua kiinnostaa enemmän; Hotelliloma Caribialla vai Ryteikkö Suomessa näin kesälämpimällä? 
Minun valintani on ehdottomasti ryteikkö, sillä Suomen kesä on kaunis, kuuma ja lyhyt. Eri asia sitten syksyllä tai talvella haaveilla lämpimästä, mutta kesät haluan olla kotona ja nauttia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

HIMALAYA HERBALS-VIIKKO

Kerroin aikaisemmin saaneeni runsaan paketin, joka sisälsi ihania voiteita ja muita kosmetiikkatuotteita. Lupasin testata ne ja kertoa sinullekin, mitä tykkään niistä. Lupasin myös pitää kosmetiikka-aiheisen viikon. Tässä linkki "Aikaisempaan postaukseen". Nyt on aika lunastaa lupaukseni ja esitellä sinulle paketin sisältö.


Anna ja Ellit ovat naisia, joiden seurassa viihdyn jokaikinen päivä. he ovat hauskoja, muodikkaita, iloisia, nuorekkaita, asiallisia, liikkuvia ja terveydestä huolehtivia, huumorintajuisia ja seksikkäitä naisia. Anna ja Ellit puhuvat asiaa. Heidän seurassaan vaan viihtyy. Se on niin yksinkertaista.  Pääsin "Ellit.fi"-sivuston kautta testaamaan Himalays herbals-tuoteperhettä.  Olen testannut niitä nyt 3 viikkoa, joten voin kertoa mielipiteeni, kokemukseni ja tulokset. 

Paketista löytyivät mansikkaa kiiltävä huulivoide ja Multipurpose cream. Hieman arvelutti, sillä eikös maku- ja sävy-huulivoiteet ole aikas teinityttömäisiä?! Vai onko mielipiteeni…