Siirry pääsisältöön

jatkuu se päivä edelleenkin samana!

Päivä jatkuu samaa rataa edelleen. Soitin potilasarkistoon ja kysyin, missä kirjallisesti pyytämäni potilastietoni viipyvät, sillä pari viikkoa aiemmin soittivat, että postittavat samalla viikolla. Nyt sieltä sanottiin, ettei oltu postitettu, sillä luultiin, että tarvitsen vain röntgentietoja TK:Sta, joita siellä EI ole.

Selitin, että minua on opastettu kyseisessä arkistossa aiemmin hakemuksen suhteen, että sama hakemus toimittaa TK:lle ja sairaalaan, mutta muuttaa vain se nimike, kummalleko menee. Näinollen hakemuksessa lukee: Potilaskertomukset PILKKU röntgentutkimukset, magneettikuvaustulokset....
Puhelimessa oleva henkilö katsoi hakemustani samalla ja tuumasi, että kyllä vain, pilkku on oikeassa paikassa, mutta lääkäri oli lukenut että potilaskertomukset röntgentutkimuksista. Niitä ei ollut kyseisessä TK:ssa. Lupasi laittaa samalle lääkärille viestiä että mistä on kyse. Asia kunnossa.

Nyt sitten soi puhelin. Siellä oli se lääkäri, jonka kanssa ei ole edes yhteistä kieltä meillä. siellä se nytkin rouvitteli minua ja tuumaili, että Kuulkaa rouva, me emme voi toimitta sinule paperi. HÄN SOITTI MINULLE ja sanoi, ettei puhelimitse voi pyytää potilastietoja! Minun pitäisi mennä potilasarkistoon selvittämään asiaa!

Selitin hänelle, että olen hakenut hakemuksella kirjallisesti. Joo, ei kelpaa. Tämä jääräpäisesti sanoi, että potilastietoja ei saa luovuttaa potilaalle! Siis minä en saa omia papereitani?! HALOO! Sanoin, että tarvitsen vain kopiot. Vastaus oli "Rouva, kuulkaa, te ette voi sada papereita!". Potilasturvallisus estä antamasta paperia potilale.

Väitin vastaan. Olinhan saanut ne jo sairaalalta ja onhan potilaalla oikeus saada itseään koskevat paperit muutenkin. hän veti uuden narun esille. "Kulka rouva. te kirjoitta hakemus että vatia paperit vuosi 2009 alkaen. Teilä ei ole 2009 tietokannasa tieto. Te valehtele helposti puhelimesa. Selvittäkä miksi ei ole tieto ajalta 2009!". Siis MUN pitää selvittää, miksi heillä ei näy mun tiedot?! HALOO! Ja mäkö valehtelen puhelimessa, kun olen kirjallisen hakemuksen tehnyt, sama sotu, sama osoite, HÄN soitti minulle,... Sitä paitsi joka ikinen kerta lääkäri on lähettänyt todistukset sun muut paperit minullekin JA Kelalle. Mikä siinä nyt oli, ettei niitä saakaan muka laittaa?! Lienee ihan siinä lääkärissä vika! Anteeksi nyt vaan!

Tämä rouva ei enää vastaa puhelimeenkaan tänään! Plääh!

Kommentit

Vilimarika sanoi…
Jaahas... Tälle päivälle kuulin senkin, ettei yksi postittamani lähetys ole vieläkään perillä. Tilaustyö kaiken lisäksi. Voi hemmetin hemmetti!
Vilimarika sanoi…
MUN SUKKAAN TULI REIKÄ KANTAPÄÄHÄN! Sekin vielä!
Riina Itkonen sanoi…
No hittovie, pitikö se nyt se reikäkin sukkaan tulla :). Pöh.
Nanna sanoi…
Kääk,mikä lääkäri. Eikö sillä ole parempaa tekemistä kuin jankata puhelimessa?!? Saisitkohan jonkun toisen lääkärin puhelimen päähän?
Vilimarika sanoi…
Toi sukkajuttu naurattaa muuten, nyt miksi se reikä valitsi tämän päivän tulla!?
Pinsku sanoi…
Voi luoja, mikä lääkäri, toivotavasti saat ajan toiselle lääkärille nii varmaa ymmärtää tosin kun tuo, nyt ymmärräks miksei oo hyvä päivä
Onpas siellä ollut vilkas päivä. Tuo sinun unimaailmasi nauratti. mietin, miten metkoja atc-kortteja tuosta saisi:D
Kiitos. Korttisi tulivat tänään ja tein niistä jutun juuri blogiini. Tykkäsin kovasti.
MB sanoi…
yritä saada joku muu hoitamaan sinun asioitasi, sillä sinua pommitetaan nyt kunnolla, mutta huomenna postitan sinulle suuren, suuren paketin.
Ja voimia sinulle taisteluusi.
Tuula sanoi…
=( kurja päivä!
Minä sain lopulta Säteen odotusajan paperit itse soittamalla, mutta pari puhelua se vaati.

Ttoivottavasti päivä olisi jo parempi.
Vilimarika sanoi…
Todellakin, tiedän, että nimenomaan MINULLA on oikeus saada minua itseäni koskevat sairauskertomukset ja mitkä tahansa paperit, joissa minun tietoni ovat. Ja olen tähän sti saanutkin kaikki. Mutta nyt ihmettelen, kuinka on mahdollista, että meillä voi olla lääkäri, joka ei tiedä tällaista lakia? Kuinka voi olla mahdollista, että hänen mielestään kaikki muut lääkärit ja isokin sairaala tekisi virheen tässä asiassa, mutta vain hän yksin on oikeassa?! Eikö hänellä todellakaan soi kello päässä, että tarkistaisi, kysyisi joltakin tai jotain? Hän vaan sanoo ei ja se pitää. Tottahan minä saan paperini ja jopa määrätä saako kukaan lääkäri niitä nähdä! Mutta nyt vaan täytyy selvittää pari asiaa ja infota toista lääkäriä tästä herrasta ja pyytää sitä kautta paperini sitten. En mä jaksa tollasta enää! Saman lääkärin kanssa on aina jotain ongelmia. Ja sama lääkäri on nimitellyt nyt minua valehtelijaksi sekä ongelmaksi. Jep jep. Myös sanonut, etten minä voi sanella hänelle, että hänen pitäisi kirjoittaa sairaslomaa! Se siitä hyvästä, kun menin vastaanotolle ja sanoin, että sairaslomani on lopussa ja tarvitsisin jatkoa. Tokihan kaikki apu on tervetullutta, mutta sitä ei tolla ollut antaa! ARGH!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…