Siirry pääsisältöön

Teehetki


Meillä juodaan joka päivä teetä vähintäänkin kannullinen. Yleensä se kannullinen kuumenee iltaisin iltapalalle, mutta toisinaan päiväselläkin, jos Murunen on kotona, niin haudutetaan mustaa teetä. Iltateehän on Rooibosta tai vihreää teetä tai valkoista teetä, Camomillaa tai yrttijuomaa.Eilen päiväteenä oli musta lehtiteetä inkiväärirouheella. Inkivääri on suosikkiani muutenkin, joten teessäkin maukasta. Itseasiassa tänään kala saa inkivääripeitteen. :)

Teen lisäksi juon joka päivä kupillisen inkiväärijuomaa. Sen teen alusta asti itse. No, en kasvata itse inkivääriä, mutta lähikaupasta sitä saa edullisesti. Vajaa 2 euroa maksaa satsi, josta tulee vajaa litra täräkkää juomaa, jota ei paljoa tarvitse laittaa kuumaan veteen. Kuumassa vedessä maku tuleekin esille ihan eri tavalla, kuin kylmässä. vink vink. ;)


Teetä meillä on vaikka ja kuinka eri tilanteisiin ja eri fiiliksiin sopien. Piristykseen Mate on parasta, mutta tosiaan unta ennen se on kofeiinitonta oltava. 

Toiset teet tuoksuvat ihanalle, kuten lakritsi, suklaa tai savutee, mutta mausta ei sitten samoja makuja saakkaan irti. Savuteen idea onkin se tunnelma saada nimenomaan tuoksusta, mutta lakritsi maistuu enemmänkin Ouzolta, kuin lakuteeltä. huh. Kreikka fiiliksiä! :D

Joissakin teessä taas tuoksu ja maku ovat yhdessä yhteläisiä. Nämä teet maksavat hieman enemmän yleensä, mutta ovat sen arvoisiakin. Esimerkiksi pikkuerissä myytävät Hola!, Ihqu, Reps...
Vaahtokarkki tuoksuu ja maistuu vaahtokarkille samoin kuin chiliteessä on chilin potkua.

Erilaisia irto-teepussejakin löytyy kaapistamme kymmeniä eri makuvaihtoehtoja. Niitä varten on mm. teepusseille tarkoitettu rasia sekä kahvi- ja kaakaopurkkeja, joissa teepusseja on jemmassa.Tänään kokeilimme Riinalta saamiamme teeruusuja. Niin kauniita jo siltään! Raaskiiko edes veteen laittaa?!


Laitoinpa kummiskin ja aloin vierestä seuraamaan ruusun avautumista.


O la laa! Sehän avautui kukkimaan!


Ja antoi värinsä veteen sekä ihanaa, kevyttä ja hieman makean vivahteista makua. Ei tarvinnut sokeria lisätä! Suosittelen!

Kommentit

Melina sanoi…
Tämän postauksen luettua on pakko mennä itekin laittamaan vedenkeitin tulille. ;)
Tuula sanoi…
Teeruusu? En ollut koskaan kuullut!
ViliMarika sanoi…
Riinan postaus aiheesta löytyy http://mokkihopero1.blogspot.fi/search?updated-max=2013-01-05T04:21:00-08:00&max-results=20&start=40&by-date=false

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…