Siirry pääsisältöön

OHJE: Lukijan blogger

Minusta on kätevää se, että kun on jonkun blogin lukija, siitä tulee tuonne bloggerin aloitussivulle se uusi päivitys automaattisesti. Sitten kun siellä on aamusella  kaikista blogeista uudet päivitykset samalla sivulla, ei tarvitse sinkoilla blogista toiseen katsomaan, onko uusia päivityksiä vai ei. Samalla näkee ekan kuvan ja voi valita, lukeeko tuon postauksen vai ei. Mulla ei ainakaan ole aikaa seikkailla blogista toiseen vain katsoakseni, onko siellä mitä uutta vai eikö ole. Kuitenkin tavalla tai toisella seuraamiani blogeja on satoja! Mutta tämähän toimii vain niissä, joissa voi olla virallisesti lukijana.
Laitan näytille kuvan tästä mitä tarkoitin. Lukuluettelosta siis.


Tuossa olen hieman tietoturvasyistä muokannut nimiä yms mutta idea varmasti tulee selväksi. Eli tuo sivu, joka meillä kaikilla on bloggerin bloggaajilla, niin siinä näkyy vasemmalla lista KAIKISTA bloggerin blogeista, joita luen! voin siis halutessani klikata sieltä tietyn blogin nimeä ja näin tuolle samalle sivulle aukeaa vain sen tietyn blogin KAIKKI uusimmat postaukset. Olkoon ne sitten tänään, viime viikolla tai vuosi sitten tehtyjä. Tai jos harvoin bloggaa, voi olla kaikkea tuota edellä mainittua. Siinä näen siis, onko kenties juuri häneltä jokin postaus jäänyt lukematta.

Palataan tuohon kuvaan. KAIKKI BLOGIT-kohdassa, jossa kuvassa näkyy blogi 1 ja blogi 2 esimerkkinä. Siinä näkyy KAIKKIEN lukemieni ja lukijana olemieni blogien UUSIMMAT päivitykset. Voin selata tätä listaa niin paljon taaksepäin, kuin tahdon. Itse selaan aina siihen saakka, mihin viimeksi jäin, eli päivittäin selatessani voin palata vaikka eilisiltaan, jolloin luin blogi 7:n uusimman päivityksen. Samalla tuossa näkyy blogin nimen ja bloggaajan nimen lisäksi kelloaika, jolloin tuo kyseinen postaus on tehty. Siinä näkyy postauksen eka kuva ja postauksen alusta tekstipätkä. Otsikkokin tietenkin. voin siis miettiä jo tuossa vaiheessa, haluanko lukea Blogi 4:stä Bloggaaja Mönnin  kello 07:58 ilmestyneen postauksen, jossa kuvana polkupyörä ja teksti alkaa sanoin: Ostan tällaisen polkupyörän. Tarjoa..... 

Todennäköisesti en lue tuota, vaan jatkan listan selaamista seuraavaan "mainokseen", jossa Blogi 5, bloggaaja Manninen kirjoitti kello 8:56 ilmestyneen postauksen, jossa kuva kortista ja otsikkona TEIN TÄLLASEN. teksti alkaa näin: Tein tällasen kortin. Käytin materiaaleina Distress Inkiä, pitsiä ja ....

Hmm... Kiinnostaa, joten menen lukemaan tarkemmin juuri tuon postauksen tai kenties koko bloggaajan blogin.

Vastaavasti ne blogit, joissa ei ole mahdollisuutta liittyä lukijaksi, ovat vain listana jossakin blogini perukoilla. En näe yhtikäs yhtään postausta, ellen vartavasten mene katsomaan sinne blogiin. Jaksanko tätä joka päivä sadoille blogeille?! En. Toki voisin linkittää kaikki sadat blogit blogiini etusivulle ja sieltä vilkuilla, onko tullut uusia postauksia, mutta kyllähän se sellainen linkitys olisi karseeta katsella blogissa. Hirvittävän pitkä lista linkkejä, joista joku päivittää joka tunti uuden ja joku kerran kuussa. Menikö joku postaus ohi siksi, etten kerennyt nähdä sitä kun jo tuli uusi linkitys tai menikö joku blogi ohi selatessani satoja linkkejä ja epähuomiossa siellä kerran kuussa päivittäneiden seassa olikin yksi uudempikin? Hmm... Tätä varten tuo ekana esittelemäni listaus on todella kätevä! Yksikään postaus ei mene sivu suun! Saman blogin uusimmat postaukset siis näkyvät samassa listassa. Eli tuo kuvan Blogi 1, blogi 2... lista voisi olla vaikkapa tällainen: 

Blogi 1: Korttikuva + teksti kirjoitettu 14:56
Blogi 2: pakkauskuva + teksti kirjoitettu 9:46
Blogi 3: kissakuva + teksti kirjoitettu 9:45
blogi 2: koirakuva+ teksti kirjoitettu 8:12
blogi 2: Korttikuva+ teksti kirjoitettu 7:10
blogi 4: kortti + teksti kirjoitettu 7:09

Ja tosiaankin voin kelata taaksepäin listaa vaikka eiliseen, edelliseen viikkoon, vuosi taaksepäin....

siksikin jo minulla on tuo paikka, josta voi liittyä viralliseksi lukijakseni. Haluan antaa teille mahdollisuuden lukea blogiani helpommin ja pitää bloginne "siistinä", selkeänä. Lisäksi haluan tietää, mistä löydän sinut, jos haluan tulla blogissasi käymään. Profiilissasihan voi näkyä halutessasi oleellista asiaa, eli vaikka kaikki 3 blogiasi ja/tai sähköpostiosoitteesi. Kaikki tällainen oleellinen atc-vaihtojakin ajatellen yhden klikkauksen päässä.

Kiitos kun jaksoit lukea!

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…