Siirry pääsisältöön

OHJE: Lukijan blogger

Minusta on kätevää se, että kun on jonkun blogin lukija, siitä tulee tuonne bloggerin aloitussivulle se uusi päivitys automaattisesti. Sitten kun siellä on aamusella  kaikista blogeista uudet päivitykset samalla sivulla, ei tarvitse sinkoilla blogista toiseen katsomaan, onko uusia päivityksiä vai ei. Samalla näkee ekan kuvan ja voi valita, lukeeko tuon postauksen vai ei. Mulla ei ainakaan ole aikaa seikkailla blogista toiseen vain katsoakseni, onko siellä mitä uutta vai eikö ole. Kuitenkin tavalla tai toisella seuraamiani blogeja on satoja! Mutta tämähän toimii vain niissä, joissa voi olla virallisesti lukijana.
Laitan näytille kuvan tästä mitä tarkoitin. Lukuluettelosta siis.


Tuossa olen hieman tietoturvasyistä muokannut nimiä yms mutta idea varmasti tulee selväksi. Eli tuo sivu, joka meillä kaikilla on bloggerin bloggaajilla, niin siinä näkyy vasemmalla lista KAIKISTA bloggerin blogeista, joita luen! voin siis halutessani klikata sieltä tietyn blogin nimeä ja näin tuolle samalle sivulle aukeaa vain sen tietyn blogin KAIKKI uusimmat postaukset. Olkoon ne sitten tänään, viime viikolla tai vuosi sitten tehtyjä. Tai jos harvoin bloggaa, voi olla kaikkea tuota edellä mainittua. Siinä näen siis, onko kenties juuri häneltä jokin postaus jäänyt lukematta.

Palataan tuohon kuvaan. KAIKKI BLOGIT-kohdassa, jossa kuvassa näkyy blogi 1 ja blogi 2 esimerkkinä. Siinä näkyy KAIKKIEN lukemieni ja lukijana olemieni blogien UUSIMMAT päivitykset. Voin selata tätä listaa niin paljon taaksepäin, kuin tahdon. Itse selaan aina siihen saakka, mihin viimeksi jäin, eli päivittäin selatessani voin palata vaikka eilisiltaan, jolloin luin blogi 7:n uusimman päivityksen. Samalla tuossa näkyy blogin nimen ja bloggaajan nimen lisäksi kelloaika, jolloin tuo kyseinen postaus on tehty. Siinä näkyy postauksen eka kuva ja postauksen alusta tekstipätkä. Otsikkokin tietenkin. voin siis miettiä jo tuossa vaiheessa, haluanko lukea Blogi 4:stä Bloggaaja Mönnin  kello 07:58 ilmestyneen postauksen, jossa kuvana polkupyörä ja teksti alkaa sanoin: Ostan tällaisen polkupyörän. Tarjoa..... 

Todennäköisesti en lue tuota, vaan jatkan listan selaamista seuraavaan "mainokseen", jossa Blogi 5, bloggaaja Manninen kirjoitti kello 8:56 ilmestyneen postauksen, jossa kuva kortista ja otsikkona TEIN TÄLLASEN. teksti alkaa näin: Tein tällasen kortin. Käytin materiaaleina Distress Inkiä, pitsiä ja ....

Hmm... Kiinnostaa, joten menen lukemaan tarkemmin juuri tuon postauksen tai kenties koko bloggaajan blogin.

Vastaavasti ne blogit, joissa ei ole mahdollisuutta liittyä lukijaksi, ovat vain listana jossakin blogini perukoilla. En näe yhtikäs yhtään postausta, ellen vartavasten mene katsomaan sinne blogiin. Jaksanko tätä joka päivä sadoille blogeille?! En. Toki voisin linkittää kaikki sadat blogit blogiini etusivulle ja sieltä vilkuilla, onko tullut uusia postauksia, mutta kyllähän se sellainen linkitys olisi karseeta katsella blogissa. Hirvittävän pitkä lista linkkejä, joista joku päivittää joka tunti uuden ja joku kerran kuussa. Menikö joku postaus ohi siksi, etten kerennyt nähdä sitä kun jo tuli uusi linkitys tai menikö joku blogi ohi selatessani satoja linkkejä ja epähuomiossa siellä kerran kuussa päivittäneiden seassa olikin yksi uudempikin? Hmm... Tätä varten tuo ekana esittelemäni listaus on todella kätevä! Yksikään postaus ei mene sivu suun! Saman blogin uusimmat postaukset siis näkyvät samassa listassa. Eli tuo kuvan Blogi 1, blogi 2... lista voisi olla vaikkapa tällainen: 

Blogi 1: Korttikuva + teksti kirjoitettu 14:56
Blogi 2: pakkauskuva + teksti kirjoitettu 9:46
Blogi 3: kissakuva + teksti kirjoitettu 9:45
blogi 2: koirakuva+ teksti kirjoitettu 8:12
blogi 2: Korttikuva+ teksti kirjoitettu 7:10
blogi 4: kortti + teksti kirjoitettu 7:09

Ja tosiaankin voin kelata taaksepäin listaa vaikka eiliseen, edelliseen viikkoon, vuosi taaksepäin....

siksikin jo minulla on tuo paikka, josta voi liittyä viralliseksi lukijakseni. Haluan antaa teille mahdollisuuden lukea blogiani helpommin ja pitää bloginne "siistinä", selkeänä. Lisäksi haluan tietää, mistä löydän sinut, jos haluan tulla blogissasi käymään. Profiilissasihan voi näkyä halutessasi oleellista asiaa, eli vaikka kaikki 3 blogiasi ja/tai sähköpostiosoitteesi. Kaikki tällainen oleellinen atc-vaihtojakin ajatellen yhden klikkauksen päässä.

Kiitos kun jaksoit lukea!

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

Joulukalenteri luukku 15: joulutorttukortti tutorial

Olen yksi blogisisarista ja meidän joulukalenterimme on tänä vuonna joulutorttukalenteri. Se löytyy instagramista hastagein ; "joulutorttukalenteri17"  ja "blogisisaret". Minun luukkuni vuoro on tänään.

Kyseessä ei ole ihan perustorttuset, vaan meidän blogisisarten tortut ovat höystetty uudenlaisilla mausteilla. Mausteita ovat mm. Huumori, erilaisuus, mielikuvitus jne.
Ja aiheeseen sopivia torttuja löytyisi minultakin jo pellillinen..


Kuten epäonnistuneet torttuwienerit...

Enkelitorttu tai..

..Torttu kuin torttu.. hehheh.
Minun virallinen luukku on kuitenkin joulutorttukortti. Blogeissa ei näy kaikkien sisarten tortut, mutta minun torttuni tulee nyt tänne blogiini tutoriaalina. Toki myös siellä Instagramissa edellämainituilla hastageillä ja minun profiilissa on kuva torttukortistani. Löydät minut Instagramista nimellä Inspirationblogi TAI Viltsumari. Kyseessä yksi ja sama profiili. Ethän sekoita profiiliani muihin samankaltaisiin bloginimiin, joita on jälkeeni tull…