Maaliskuun kirjaesittelyn loppu

Olen nyt maaliskuun ajan esitellyt kortteja, mitkä tein kirjojen ohjeiden mukaan. Tällä kertaa en esittele kortteja, mutta muutaman kirjan heitän vielä ilmoille, mitkä ehdottomasti ovat esittelyn arvoisia. Kuitenkaan en pitempiä löpinöitä aio pitää, etten mega-liitettä tarvitse laittaa otsikon eteen tälläkin kertaa. :)

Mielestäni kirjoja ei voi olla liikaa, ellei sitten mennä äärimmäisyyksiin. Kirjallisuus yleensäkin on antoisaa ja opettavaista. Siispä jokainen askartelukirjakin on ihana uusi kokemus ja opettaa aina jotain uutta. Jotkut enemmän, jotkut vähemmän. 


Paljon iloa paperista, Maijun korttitekniikat sekä Snazzy Jars: Glorious gift ideas.
Siinä kolmikko yläkuvasta. Lisäksi alempana oleva Tyylikkäät kortit helposti omin käsin.
Neljä täysin erilaista kirjaa. Kaikissa on oma tyylinsä ja värimaailmansa. Kaikki kyseiset kirjat ovat antoisaa luettavaa ja katseltavaa. Noista tuo Snazzy Jars on ainoa englanninkielinen teos, muut ovat suomeksi tehtyjä. 

Laajimmin esitelty tekniikat ja tarvikkeet sekä muu oleellinen korttiaskartelussa on tuossa Maijun korttitekniikat-kirjassa. Itse käytän tuota kirjaa lähinnä askartelun tietosanakirjana, oppaana ja ihan ehdottomana hankintana. En missään nimessä luovu siitä! Ei väliä, oletko aloittelija vai pitempään askarrellut. Suosittelen! Itseasiassa olen tuota teosta suositellut ja saanut ostajia sille muutamia ja niin täysin ummikko aloittelija kuin konkarikin ovat kehuneet kirjaa. No mutta kun siinä todellakin on kaikki oleellinen samassa!

Jos korttien tekotapoja ja ohjeita haluaa lisää, alempana oleva Tyylikkäät kortit helposti omin käsin-kirja on siihen.Erilaisia ja inspiroivia kortteja syntyy käden käänteessä. Ensivaikutelma saattaa olla, että enhän minä tuollaista osaa tehdä! Mutta kun alkaa tarkemmin tutkia korttimalleja, huomaa, ettei ne nyt niin vaikeita olekkaan. Onnistumisen ilo on taattu!

Laajemmin lähdetään paperiaskarteluun levittäytymään tuossa Paljon iloa paperista-kirjassa. Värimaailma on aivan ihana. Kuvat ovat suuria ja kauniita asetelmia. Houkuttelevat asettelut niin lasten kuin aikuistenkin askarteluista saavat helpoimmasta ja yksinkertaisemmastakin työstä upean. Pinkkiä, vihreää, turkoosia, valkoista... Polkadots, kukat, raidat... Paketit, pakettikortit, paikkakortit, muistivihkot... Missä kaikkialla paperia voikaan käyttää?!

Snazzy Jars-kirja on täysin säilykepurkkien koristeluun erikoistunut teos, mutta haluan sen tuoda tässä esille siitä syystä, koska ne uskomattoman upeat ideat ja kuvat tuotteista saavat myös kortteilijan tai muun paperiaskartelijan innostumaan kokeilemaan ja soveltamaan niitä malleja vaikkapa sitten korttiin. 

Ja kaikki ne, joilla lasipurkkeja lojuu pitkin poikin, eikä mitään ideaa tunnu niille olevan, silloin tästä kirjasta on hyötyä! Kuinka lasipurkki muuttuukaan upeaksi lahjapakkaukseksi, säilykepurkiksi, kynäpurkiksi tms pienellä vaivalla ja liimalla ja paperilla?! 

Aivan mielettömän upeita ideoita! Mukana myös pakettikorttien malleja. Kaikki ei ole paperista tehtyä, vaan osa myös vaikkapa mosaiikkia tai maalattua.

Itse ostin tämän käytettynä, mutta kannattaa kysellä vaikkapa kirjakaupoista, ilmoitella kirppiksillä tai googlettamalla saattaa löytää jonkun jo myynnissä olevan kirjan.


Tässä jokaisesta kirjasta hieman makupaloja vielä. 


Kirjoja on nyt esitelty laidasta laitaan ja vielä olisi vaikka ja kuinka sellaisia, mitä voisi tuoda esille, mutta ehkäpä joskus toiste sitten. Haluan vielä muistuttaa siitäkin, että kirjojen lisäksi on olemassa ihan älyttömän inspiroivia askartelulehtiä jokaiseen makuun! Kirppikset, kirjastot, kaupat... Mistä tahansa voi löytää oikeita aarteita omaan kotikirjastoon!
Itse olen enemmän ulkolaisten askartelulehtien ystävä, mutta valitettavasti minulla ei ole mahdollisuutta tilata mitään itselleni. Olisihan se ihanaa. Lehti, jota voisi odottaa postilaatikosta kotiin! No, tyydyn kuitenkin toisilta pois joutaviin vanhempiin painoksiin. Onneksi askartelulehdet eivät mene koskaan vanhaksi. :)


Kommentit

Katja sanoi…
Totta: kirjoja ei voi koskaan olla liikaa. (Nyt ei lasketa niitä appivanhempien syytämiä propakandakirjoja, joilla vois heittää vesilintua, niistä jokainen on liikaa.)

Vaikket ikimaailmassa askertelisi yhtään juttua suoraan kirjoista, niin ne ja lehdet samoin toimii upeana inspiksen lähteenä.
Vilimarika sanoi…
Kääk! Tuo korjaus on totta! Joitakin kirjoja on liikaa. :D :D