Siirry pääsisältöön

top 10 Inspiration

Muistikirjan sivulle tuli tänään top 10 valitsemastani aiheesta. Olisihan niitä aiheita vaikka ja mitä! Voisin kertoa 10 suosikkikirjaani, leffaa, matkahaavetta. Voisin kertoa ruokia, juomia, lempparivaatteita. Mikä jottei vaikkapa blogeja tai lasten nimiä...
Valintani oli kuitenkin Inspiration top 10.

Se tarkoittaa niitä 10 asiaa, jotka innottavat minua eniten askartelemaan. Saamaan ideoita ja ajatuksia uusiin kortteihin, decoiluihin, koruihin tai vaikkapa runoihin!

Oli todella vaikeaa napata listalle vain 10 innottajaa. Voisinhan sanoa lisäksi perheeni, eläimet, eri maut ja tuoksut, yms yms.

Valintani oli nyt kuitenkin nämä 10 Inspiraation lähdettä:


värit: yksittäiset sävyin tai yhdisteet.
(Värien yhdistely tai yksittäinen väri saa toisinaan mieleeni piirtymään valmiin kortin)

Luonto: Luonnon oma taide. Valo. värit. Ilo.
(Luonnon kauneus ja ilottelu sekä luonnon omat värisävyt innostavat. Ajatelkaapa vaikka autolla tai veneellä kulkiessanne kun katsotte kaukaisuuteen ja näette metsää, puita. Kuinka paljon erilaisia vihreän sävyjä! Ne paperille, kortiksi!WAUDE!)

Kaupat: Ikkunaostokset, tuotteet, asettelut, mainokset...
(Jokaisella kauppareissulla katselen hyllyjen väliin. Astioita, lehtihyllyjä, vaatteita, meikkejä... Ja ikkunoita, pöydille asetteluja... Tai netissä erilaisia tuotteita. Niistä saan ideoita. Jos tuon vaatteen värit ja tuon meikin kimalle yhdessä kortilla... Lisättynä tuon asetelman muoto...

Mielikuvitus: Suljen silmät, uneksin, Näin saan silmiin unelmien kortin.
(Olen useamman kerran nähnyt unta korteista. Sitten teen ne aamulla. Ja mielikuvamatkoillani askartelun saloihin. Niistä syntyy kauniita luomuksia).

Blogit: Ihan oma maailma. Haasteita ja hauskuutta.
(Bloggarit laittavat esille ideoita, kortteja, koruja, runoja, tauluja... Kertovat tapahtumia, iloja ja suruja... Kukkasia ja maaseutua, maailman matkoja ja mitä tahansa. Niistä saan ideoita, vinkkejä, ohjeita...)

Lehdet & Kirjat: Kuvakirjat, luettavat. Lehdet, kaikki viikon sanomat. Harraste ja muut. 
(Katselen kuvia, luen tarinoita, bongaan leikeltäviä asioita... Harrastekirjoissa suoraan ohjeita, mutta muissakin kirjoissa ja lehdissä on ihan oma juttunsa).

Kuosit: astioiden ja vaatteiden, koriste-esineiden ja makeisten jne.
(Kukkamekko. Villikissa. maalaisromanttinen kulho. siinä esimerkkejä, joista heti herää into saada toteuttaa kuosien sinfonia kortissa).

Taide: taulut, laulut, musiikki.
(Kuuntelen lauluista sanoja, musiikin annan viedä mukanaan. Taulut ja taide-esineet kertovat omaa tarinaa. Voinko ja osaanko kuvittaa korttiin sen tunnelman? Tai runoilla? Koruilla? )

Materiaalit: Kun saan käteeni teipit, kuviot tai stanssit. Paperit, kuvat tai koristeet.
(Niistä saan hetkessä ideoita! Tästä on tehtävä jotakin! Ja tuostakin! Yhdessä!)

Korut ja kortit: Valmiit tuotteet tai puolivalmiit.
(Toisten tekemät kortit, atc:t tai vaikka kaulakorut herättävät inspiraation minussa ja kohta on yhdistetty kortti, atc ja koru yhdeksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi atc-kortista värit, korusta helmien muodot ja kuviot, kortista materiaalit...)Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.