Luukku 7: Avautuminen


Miksi olla vain lahjakas, kun voi olla lahja.



Päivän korttipakka on Nature & Soul -Yoga wisdom cards.
Suomennettuna Luonto & Sielu -Joogan viisaus -kortit. 
Jälleen aivan ihana pakka. Tällä kertaa oli pakko kuvata pakan kotelosta molemmat puolet, koska sen verran upealta ne bäyttävät. Katso vaikkapa tuota hevosta tarkkaan. Mitä muuta näet? Entä perhosessa? Vinkkinä annan asanat. 


Nature and Soul Yoga Wisdom -pakka on eloisa 40 kortin sarja, joka on luotu tutkimaan luonnon elementtien ja joogan jumalallista liittoa viestien, inspiraation ja oivalluksen saamiseksi. Tässä pakkauksessa tutut jooga-asennot yhdistetään visuaalisesti voimakkaiden eläinarkkityyppien ja maakuvien kanssa tuomaan syvempää perspektiiviä jooga- ja meditaatioharjoitteluun.


Päivän kortti: Lotus -Opening 
Suomeksi lootus -avautuminen

Lootusasento saadaan jalat ristissä istuen. Kumpikin jalka asetetaan vastakkaiselle reidelle. 
Kyseessä on ikivanha joogan asana. Jollet saa jalkojasi asanan mukaisesti, voit toki keventää asentoasi. Monet jooga asanat syntyvät oikeiksi vasta pitkän harjoittelun tuloksena. Helpoin  asanan muunnos on jalat ristikkäin istuen. Kyseessä on Sukhasana.
Lotus on yksi yleisimmin vammoja aiheuttavista jooga-asennoista. Kuuntele siis kehoasi äläkä pakota itseäsi asentoihin, joihin et taivu. 

Padmasana (lootusasento) on perinteinen istuma-asento, jonka avulla joogit ja meditoijat voivat keskittyä, meditoida ja viime kädessä samadhia (valaistua). Istumalla lootuksessa olemme tiukasti yhteydessä maahan ja juuriimme. Kun kehitymme ja jooga-/meditaatioaikamme kasvaa, tietoisuutemme laajenee ja istumme pidempään asanassa.  Aivan kuin lootuksenkukka kurottautuisi veden läpi kukkimaan auringossa. Kuten lootuksenkin kohdalla, nöyrän alkumme ei tarvitse estää meitä kukoistamasta puhtaana.

Tiibetiläisen perinteen mukaan padmasanassa istuminen kuolemanhetkellä on kiistaton merkki oman kehon, hengityksen, mielen ja tietoisuuden herrasta. Joogi, joka heittää pois kehonsa istuessaan padmasanassa saavuttaa nirvanan. Lisäksi ne, jotka auttavat kuolevia joogeja istumaan padmasanassa, ovat myös siunattuja vertaansa vailla olevilla hyveillä. Hatha-joogan perinteessä padmasanan sanotaan olevan kaikkien sairauksien portti parantavan voiman alkulähteelle.

Olemme kuin lootus: 
 Aloitamme alusta siemenenä, joka on kovan kuorensa vankina. Suku, työ, historia.. Sitten eräänä päivänä kuilemme kutsun vapautua kuoresta ja aloittaa kasvumme kohti maan pintaa. Lopulta olemme veden pinnalla vapaina, aivan rauhassa. 
Lootuskukat istuvat rauhallisesti veden päällä ilman, että mikään niiden terälehdistä koskettaisi niiden alla olevia saastuneita kanavia. Oma valaistuksemme on saavuttaa tämä seesteisyys.






Kommentit

Sinulla on kyllä ihanin joulukalenteri ikinä.
Enkuli, kiitos ihana Enkuli. Kiva kuulla, että kalenterini sisältö miellyttää.