Luukku 20: Viisaat miehet



Viime ajat olen tasapainoillut naurun ja surun kyynelten välillä.  En minä niistä asioista missään Facebookissa tms pahemmin kertoile. Kerron heille, joiden kanssa olen aktiivisesti yhteydessä muutenkin. Hassulta tuntuisi avautua surun hetkellä sellaisillekin, jotka vain seuraavat, mutta eivät vaikkapa kysy kuulumisia tai kerro omia asioitaan. Se on minu  tyylini. Tarvitsen luottamuksellisuutta. Apua pyydän ja annan jos tarve on. Olipa vieras tai tuttu.  Aasin siltaa pitkin päästään tämän päiväiseen joulukalenteriin. Päivän ajatus sai nauramaan. Rakastan ironiaa, myös itseironiaa. Jos toisille nauraa, pitää voida nauraa myös itselleenkin. 

Joulun ihme. Viisaat miehet kysyvät suuntaa


Päivän korttipakka hurmasi väriloistollaan. Tätä pakkaa halusin pitempään jo. Kukat ovat niin ihania. 

Päivän pakka
Botanical Inspirations
(kasvitieteellisiä inspiraatioita)


Pakkauksen sisältä löysin korttien lisäksi taiteilijasta kertovan kortin sekä listan jossa molemminpuolisesti kukkien merkityksiä. Ihana! Ilahdun tällaisista pikku yllätyksistä. 
Korttien taustapuoli on tällä kertaa aika simppeli ja sanoisinko tylsäkin. Toisaalta tausta ei olekaan se tärkein, joten annetaan kaikkien kukkien kukkia ja taustojen olla klassisen tyylikkäitä. 


Viktoriaanisessa Englannissa ja muissa kulttuureissa kukkia käytettiin välittämään erityisiä merkityksiä ja viestejä, erityisesti seurustelurituaaleissa. Botanical Inspirations Deck yhdistää kukkien salaisen kielen Pierre-Joseph Redoutén arvostettujen taideteosten kanssa. Jokaisessa Botanical Inspirations -kortissa on tarkoin harkittu lainaus, joka viittaa kukan symboliikkaan. Mukana oleva opas esittelee inspiroivia vahvistuksia ja kertomusvinjettejä, jotka on poimittu historiasta, mytologiasta, tarinoista ja legendoista. Kaikilla kukilla on tarinoita kerrottavana ja opetettavana.  

Korttien kuvittaja Pierre-Joseph Redouté (1759-1840)  syntyi flaamilaiseen koristemaalarien perheeseen. Nuorena miehenä hän matkusti Pariisiin, missä hän alkoi maalata kuninkaallisten puutarhojen kukkia. Hänen yksityiskohtaiset etsauksensa kiinnittivät kasvitieteilijöiden huomion, jotka opettivat hänelle enemmän kasvien anatomiasta, ja taiteilijoita, jotka esittelivät hänelle uuden akvarellitekniikan kukkien kuvaamiseen. Marie Antoinette palkkasi Redoutén koristelemaan linnansa seinät. 1790-luvun lopulla Redoutésta oli tullut Euroopan tunnetuin ja halutuin kukkamaalari. Keisarinna Josephine kutsui hänet tulemaan Château de Malmaisoniin maalaamaan kukkia upeaan puutarhaansa, jossa oli yli 200 ruusulajiketta. Vuosina 1817–1824 Redouté julkaisi kolmiosaisen kokoelman ruusumaalauksistaan nimeltä Les Rose, hänen tunnetuin julkaisunsa. 


Päivän voimakortti:
False Indigo 
Baptisia australis
(Sinietelänherne)

Uppoutuminen & intuitio

"When you reach the end of what you should know, you will be at the beginning of what you should sense".
-Kahlil Gibran-

En löytänyt suomennettuna tuota runoa, joten yritin suomentaa sen sinulle itse. Pahoittelen jos virheitä. 

"Kun saavutat sen lopun, mitä sinun pitäisi tietää, olet sen alussa, mitä sinun pitäisi tuntea". 


*) Vinjetti on kirjan luvun alku- tai loppukoriste. Myös lehtien vakiopalstojen koristeena olevia kuvioita tai logoja kutsutaan vinjeteiksi. Vinjettien tarkoituksena on rytmittää tekstiä ja erottaa eri tekstiosuudet toisistaan. Alun perin vinjetit olivat viiniköynnöstä kuvaavia ornamentteja, mistä sana on peräisin.

Kommentit