Luukku 19: Valo syttyy



Meillä tuoksuu mausteet, lämmin kakku ja joulu. Mielessä hyräilen sunnuntaina kirkossa laulettuja joululauluja. Sieltä se kurkistelee jo, sydämeen majansa tehnyt joulutunnelma. 


Kansalle, joka jouluyönä jääkaapille vaeltaa, syttyy valo

Ihana ja hauska luukku tämäkin. 


Päivän korttipakka on lumoava The Witching hour oracle. Suomeksi Noituuden tunti tai oikeammin -hetki oraakkelikortit. 

Mikä on noituuden hetki? 
Witching hour eli noituuden hetki on käsite, joka viittaa myöhäisen yön tunteihin, jolloin noitien ajateltiin tekevän pahojaan ja heidän yliluonnollisten voimiensa oletettiin olevan suurimmillaan. Kansantarinoissa noituuden hetki ajoitetaan yleensä joko keskiyöhön tai aamuyöhön noin kello 3–4 aikoihin. 

Päivän korttipakasta kerrottua: 
Noituuden hetki on aika, jolloin maailmankaikkeuden ääretön energia on vahvin ja helposti saavutettavissa. Witching Hour Oracle auttaa sinua hyödyntämään tätä maagista voimaa, joka on meissä kaikissa, kun käytämme aikomuksiamme vaikuttaa myönteisesti maailmaan. Kanava kolminkertaisen jumalattaren viisautta ja kuun syklien voimaa osoittamaan tehokkaita tuloksia.

Mitä magia on ja miten valkoinen magia eroaa mustasta magiasta?

Kun kysytään, mitä ajatuksia noita tai noituus herättävät sinussa, hyvinkin moni vastaa noitien olevan rumia ja pelottavia ja noituus on pahaa mustaa magiaa. Aivan. Musta magia tarkoittaa pahoiksi tai saatanallisiksi katsottuja tai leimattuja taikuuden eli magian muotoja. Mustalla magialla pyritään aiheuttamaan pahaa tai onnettomuutta esimerkiksi kirouksin. Siinä suhteessahan vastaus onkin oikein. Mutta mikä on  mustan vastakohta? Jälleen oikein. Valkoinen. 

Oletko kuullut koskaan valkoisesta magiasta? 

Taikuus voidaan jakaa tarkoituksensa mukaan mustaan magiaan ja valkoiseen magiaan. Magian rajaamisesta on erilaisia käsityksiä, sillä aihepiiri on laaja ja lähellä uskontoa, tiedettä ja divinaatiota *). Joidenkin asiantuntijoiden mukaan termillä magia on rajallinen merkitys eikä uskonto siihen sisälly. Toisten mukaan magian merkitys on hyvin laaja, ja siihen kuuluu paljon inhimillisiä toimintoja. Joidenkin mukaan magia kuuluukin osana jokseenkin kaikkiin uskontoihin. 

Tieteestä magian erottaa se, että siinä kun tiede käyttää empiriaa**) ja kokeellisia keinoja, magiassa turvaudutaan symboliseen syy-seuraussuhteeseen. Tieteellinen menetelmä on kuitenkin kehittynyt joistain magian muodoista, kuten alkemiasta***) ja astrologiasta****).
Divinaatiosta magian erottaa se, että magiassa tapahtumiin pyritään vaikuttamaan, kun divinaatiossa pyritään vain ennustamaan tai ymmärtämään niitä.

Taikausko on yksi magiaan uskomisen muoto, käsitys, että luonteeltaan uskonnollisista poikkeavat yliluonnolliset voimat voivat vaikuttaa todelliseen elämään. Valkoisen magian tarkoitus on toisten auttaminen, ja mustan tarkoitus on vahingoittaminen. 

Magia voidaan jakaa tarkoituksen mukaan myös tuottavaan, suojelevaan ja tuhoavaan magiaan. Tuottavan magian tarkoitus on saada aikaan jotain hyödyllistä, kuten saalista, hyvä sato tai hyvä sää. Suojelevalla magialla, jossa voidaan käyttää esimerkiksi amuletteja, pyritään suojelemaan yksilöä tai yhteisöä luonnolta ja muilta ihmisiltä. Tuhoavalla magialla eli noituudella pyritään vahingoittamaan muita.

Jos eläisimme aikaa, jolloin Suomessa noituudesta syytetyt poltettiin roviolla, olisin liekkien oma. En kuitenkaan miellä olevani noita, mutta kiinnostus valkoisen magian hyviin asioihin on olemassa. Lisäksi edesmennyt tätini kertoi joskus kauan sitten hänen ha minun kantavan eräänlaista noidan merkkiä. Kanavoin viestejä Taivaasta ja näen enneunia. Näen myös henkiolentoja, kuten edesmenneet rakkaat ja enkelit. Olen ihmeparantunut saattohoidossa oltuani ja olen ollut ilman elintoimintoja ja herännyt henkiin... jne. Selkeä noita siis, jos eläisimme 1600-luvulla. 
Tekisinkö itse loitsuja? Riippuu loitsuista. Joitakin loitsuja voi pitää myös rukouksena. Olen myös lukenut Kalevalan, olen ollut lapsena kansanrunoryhmässä, olen lukenut lorun Onnimannista ja pyytänyt kipua painumaan kiven koloon, missä on syntynytkin.  Eli loitsittu on. 

Haluan lukea ja tutustua aiheeseen ja oppia ymmärtämään mistä on kyse tässä ikiaikaisessa asiassa. Nämä kortit käytän kuten muutkin kortit, eli pyhän Kristusvalon siunaamina. Olen varma, että ihan kaikkea, myös Pyhiä kirjoja voidaan käyttää väärin ja saada vallalle pahuutta. Onkin taito osata käyttää asioita hyödyksi ja iloksi ja valoksi. Ei satuttaa tai olla häikäilemätön ja ahne. Ego on oltava hallinnassa! 


Päivän kortti: 
The hare moon
-14- propagating energy
(Suomennettuna Kuujänis. Levittää energiaa)

Kuujänis on myyttinen hahmo Itä-Aasian ja alkuperäiskansojen kansanperinteessä, joka perustuu pareidolisiin *****) tulkintoihin, jotka tunnistavat Kuun lähipuolen tummat merkit kaniksi tai jäniksiksi.Itä-Aasiassa kani nähdään huhmareella jyskyttävänä, mutta huhmarin sisältö vaihtelee kiinalaisen, japanilaisen, korealaisen ja vietnamilaisen kansanperinteen välillä. Joissakin versioissa kani jakaa lääkkeitä kuolevaisille, ja joihinkin sisältyy eri kakkujen valmistus. Kani kuvataan usein kuunjumalattaren Chang'en seuralaisena, joka jatkuvasti jyllää hänelle elämän eliksiiriä. 

Myös korttien taustapuoli on ihana! Vai mitä sanot? 

Miten tämnä kortti sinulla resonoi? Mitä löydät siitä itsellesi? Tunnetko energian tai lääkitseekö kani sinua lääkkein tai kakkusin? 




Sanojen selitykset: 

*) Divinaatio tarkoittaa ennustamisen taitoa tai ennustamisen lahjaa. Esimerkiksi enneunet, korteilla tms ennustaminen, astrologia..  

**) Empiria on kokemus, kokemusmaailma. Havainnot.

***) Alkemia = Alkemia on kemian varhaisvaihe jonka päätarkoituksena oli valmistaa kultaa muista materiaaleista kuten perusmetalleista, tai saada aikaan elämän eliksiiri, jolla voitaisiin saavuttaa pitkä tai jopa ikuinen elämä. Länsimainen alkemia voitiin jakaa neljään ulottuvuuteen: transmutatiiviseen, lääketieteelliseen, mystiseen ja tekniseen.
Transmutatiivisessa alkemiassa etsitään viisasten kiveä ja yritetään muuttaa (transmutaatio) lyijyä kullaksi. Lääketieteellisessä alkemiassa eli iatrokemiassa kehitetään lääkkeitä ja elämän eliksiiriä parantamaan terveyttä ja pidentämään elinikää. Mystisessä alkemiassa alkemian muutospotentiaalilla tavoitellaan ihmisen sisäistä kasvua ja kehittymistä kohti synnittömyyttä tai valaistumista. Teknisessä alkemiassa pyritään valmistamaan esimerkiksi värejä, musteita ja pigmenttejä, ja tämä alkemian alahaara johti suorimmin kemian syntyyn.

****) Astrologia eli tähdistäennustaminen on oppi, jonka mukaan taivaankappaleiden suhteellisista asemista ja välisistä kulmista voidaan päätellä Maan tapahtumien yksityiskohtia kuten ihmissuhteita ja ihmisten kohtaloita sekä tulkita luonteita.

*****) Pareidolia on kognitiivinen vinouma, jossa epämääräiset ja satunnaiset aistihavainnot muokkaantuvat yksilön mielessä selkeiksi ja merkityksellisiksi. Esimerkiksi kuun pinnalla nähdään kani tai tutumpi esimerkki on nähdä kasvoja eri paikoissa jossa niitä oikeasti ei ole. 

Kommentit