Luukku 21: Kun usko on koetuksella


Tänään puhutaan muutama sana taolaisuudesta ja linnunmunista. Hih. Aloitetaan sillä, mitä taolaisuus on. 

Taolaisuus on sekä kiinalainen filosofia että uskonto. Taolaisuus korostaa filosofista moniarvoisuutta, yksilökeskeisyyttä sekä luonnonmystiikkaa. Taolaisuuden filosofiana ja uskontona katsotaan syntyneen ajanlaskun ensimmäisten vuosisatojen aikana. Taolaisuuden peruskäsite on dao, todellisuuden perusta, jota voi kuvailla vain paradoksein. Taolaisuudessa perinteinen luontoa sieluttava ajattelutapa kehittyi opiksi, joka mietiskelyn ja luonnonmukaisen elämän avulla pyrkii todellisuuden alkusyiden spontaaniin tajuamiseen ja kokemiseen. Sekä filosogialla että uskonnolla arvioidaan olevan samat juuret muinaisessa šamanismissa, jota ne ovat kehittäneet eri suuntiin. Laozi eli Laotse oli muinainen kiinalainen filosofi ja keskeinen hahmo taolaisuudessa ja häntä palvotaan Jumalana taolaisuudessa. 

Miksi kerroin sinulle tästä aiheesta?  -Koska tämän päivän korttipakka on tällaista filosofiaa kortti kortin perään.  


Päivän korttipakka:
Nature quest oracle
(Luontomatkailun oraakkeli)

Laozin kirjoittamana pidetty uskonnollis-filosofinen teos, joka on tunnetuin taolaisuuden kirjoituksista, on Tao Te Ching. Tämän teoksen inspiroima Nature Quest Oracle kutsuu sinut matkalle osoittamaan tietoista elämää sopusoinnussa luonnon kanssa. Huomattavat viisaat (Thich Nhat Hahn, Ram Dass, Ramana Maharshi ja Anandamayi Ma) jakavat oivalluksia, jotka ovat sopusoinnussa taolalaisen filosofian kanssa, jotta tao-opetukset saataisiin saataville ja oleellisia päivittäisessä elämässäsi. Tässä 50 kortin pakassa on viehättävää akvarellitaidetta, ja se on järjestetty viiden elementin ympärille.


Sitten siirrytään niihin muniin. Se on päivän kortin kuvituksessa. Tunnistatko tuon taustapuolen mustavalkoisen merkin?  
Kyseessähän on Jin ja jang eli maailmankaikkeuden kaksi vastakkaista, toisiaan täydentävää  perusvoimaa. 
Eli esimerkiksi valo ja pimeys, ilo ja suru, kylmä ja kuuma... 

Päivän kortti
Perfection (täydellisyys)

Me toimimme olemalla toimimatta. Työskentelemme ilman pakottamista. Nautimme yksinkertaisesta ja löydämme mahtavuutta pienestä


KORTTITULKINTA SINULLE

Kuvassa on talon muotoa muistuttava kanji. Kanji on japanilainen Kiinasta peräisin oleva kirjoitusmerkki. Tässä kortissa oleva kanji tarkoittaa suomennettuna kultaa ja rahaa. Olet mahdollisesti saamassa rahaa jostakin aivan lähiaikoina. 

Tämän kortin kuvassa on linnunpesä, jossa vieretysten kolme linnunmunaa. Pesässä munat ovat viihtyisästi ja turvassa, vaikka ne itsessään ovat hauraita. Munat eivät liiku mihinkään,  vaan ovat paikoillaan siihen asti, kunnes aika on oikea. Intialainen pyhimys, Anandamayi Ma muistuttaa meitä: "Ilot ja surut ovat aikasidonnaisia, eivätkä ne tule kestämään. Kun aika on kypsä, tulet hallitsemaan tätä voimaa.". 

Tao #46
Erilaiset riidat on parempi selvittää silloin, kun ne ovat helposti selvitettävissä. 

Mietittävää
  • Varaa energiasi oikeisiin kohteisiin ja oikeaan ajoitukseen
  • Mitä annat maailmalle, sitä tulet saamaan takaisin. 
  • Anna rakkautta ja rakkaus palaa takaisin 
Vahvistus
"Kun elän rauhassa, 
maailma heijastaa luontoani".


Lopuksi luukku numero 21:

Kun ei tiedä, mitä ja ketä uskoa, voi uskoa Jumalaan.


Kommentit