Täytetyt paprikat ja tomaatit
Täytetyt paprikat sekä täytetyt tomaatit. näitähän voi maustaa ja valmistaa oman maun mukaan ja saa maukasta ja kevyttä, silti täyttävää ruokaa.
Paprikasta leikattu "kansi" pois ja puhdistettu siemenistä. Tomaatista kansi pois ja koverrettu aukko sisälle. Sen tomaatin sisuksen voit syödä huikopalana siltään. ;) Paprikan "kansipalan" voit pilkkoa hienoksi ja sekoittaa täytteeseen.
Keitettyä riisiä lihaliemessä tai hyvin maustettuna suolalla.
Paistettua jauhelihaa mausteineen (suola, maustepippuri, valkosipulijauhe) tai pekonikuutioita. Paprikan silppu. Tuorejuustoa. Pinnalle juustoraastetta.
Ainekset sekaisin ja paprikan ja tomaatin sisälle reilusti. Täyteen asti.
Uuniin vuoassa. Uunin lämpötila saa olla 200-225C ja paprikoita ja tompskuja saa pitää noin 15-20 minsaa siellä. Kunhan juustoraaste on sulanut ja näyttää ruskistuvan hieman.
On todella täyttävää ruokaa ja välttämättä ei tarvitse lisukkeita. Tässähän on jo itsessään kasvikset, riisi ja liha.
Bon appetit
TÄYTETYT PAPRIKAT
6 isoa paprikaa
suolaa
mustapippuria
JAUHELIHATÄYTE
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl Oivariini juoksevaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
1/2 rasiaa (à 200 g) yrtti-pippuri tuorejuustoa
3 1/2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1/2 pussia (à 150 g) Mozzarella raastetta
Valmistusohje
Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi.
JAUHELIHATÄYTE
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl Oivariini juoksevaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
1/2 rasiaa (à 200 g) yrtti-pippuri tuorejuustoa
3 1/2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1/2 pussia (à 150 g) Mozzarella raastetta
Valmistusohje
Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi.
Poista siemenet.
Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W).
Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W).
Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista täyte.
Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois.
Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria.
Täytä.
TÄYTE
Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli.
TÄYTE
Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli.
Paista kunnes sipuli pehmenee.
Lisää suola ja tuorejuusto. Sekoita.
Lisää seokseen riisit.
Täytä paprikat jauhelihaseoksella.
Ripota pinnalle juustoraaste.
Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.
Kommentit
Mua muuten kohtasi kriisi eilen Alkossa... Vuosipäivä ja synttärit ois lauantaina JA Queen Berryn viimeisein erä on kuulemma mennyt pilalle :'( Sitä ei saa tällä hetkellä mistään suomen alkosta... Fresitakin oli sen takia sit tietysti loppu... Nyt piti sitten ottaa ihan tuntematon kuohari, täytyy toivoa, että se on hyvää.