Luumuchutney


1 pieni punasipuli
1–2 omenaa
500 g tummia luumuja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kanelitanko
1 pala tuoretta inkivääriä
2 rkl viinietikkaa


Kuori ja paloittele omenat. 
Silppua sipuli. 
Halkaise luumut ja poista kivet. 
Pane ainekset viinietikkaa lukuun ottamatta kattilaan. 
Lisää tilkka vettä ja anna seoksen hautua hiljalleen noin puoli tuntia.

Poista kanelitanko ja lisää viinietikka. 
Sekoita luumuchutneytä hetki sähkövatkaimella.

Säilöimme luumuchutneyn lasipurkkeihin. Saa tekeytyä kylmässä ihan rauhassa. Tosin kuten kuvista näkyy, maisteltukin on jo yhdestä purkista. ;) 

LuumuChutney sopii erinomaisesti liharuokien lisukkeeksi. Myös siis esim. kinkulle. 
Kyseessä on eräänlainen hillo, mutta ei missään nimessä mikään makea hillo, vaan ruokalisuke. 
Meidän ensi joulun ruokapöydästäkin löytyy tällainen purnukka.


Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Hirmu hyvä vinkki, kiitos. <3 Vaikuttaa ihanalta herkulta. :)

Kivaa keskiviikkoa toivoopi Tiia