Siirry pääsisältöön

Riistetyt 24 tuntia

On se niin raskasta kun on pakko
ja niin helppoa kun haluaa.


Aiemmin tekemäni tehtävätaulu. Yhä käytössä. toimii tehtävätauluna JA muistitauluna. Ainainen kiire. 
Aika ei riitä mihinkään ja tekemistä tulee koko ajan lisää ja lisää. 
Yrität ottaa kansion esille, josta pitäisi tehdä sen kymmenen tehtävää. Juuri silloin puhelin soi ja sinun täytyykin vastata siihen.

Sinua pyydetään luennolle. Et millään ennättäisi etkä jaksaisi, muttet oikeastaan voi sanoa EI, koska olethan ryhmälle korvaamaton. Siispä vastaan TULEN.

Palaat kansion äärelle. Palatessasi huomaat laatikon, mikä pitäisi purkaa vielä kaappiin. Eih, nyt et jaksaisi sitä!

Ja nuo pyykit... Kuka täällä likaa niin paljon vaatteita, että aina on pyykkikori täynnä?! Pitääkin pitää lapsille puhuttelu asiasta,e ttei jokaisen leikin jälkeen tarvitse vaihtaa vaatteitakin! Mutta nyt et siihen ennätä. 

Ruokaa pitää alkaa laittamaan... Ai niin ja sen luennon esivalmistelu ja kirje tuli, jossa pyydettiin yksi kaavake lähettää.. Missä sekin on?!

Olet jo aivan poikki.
Heittäydyt sohvalle hetkeksi miettimään, kuinka selviät tästä kaikesta kaaoksesta tämän päivän aikana!? 
Nukahdat sohvalle...

Puolisosi ja lapset tulevat kotiin. Säpsähdät hereille oven napsahtaessa auki. 
Lapset hihkuvat innoissaan äiti äiti, ja juoksevat halaamaan sinua. Ei, nyt on kiire! Et jouda halaamaan heitä pitempään. Kertokoot päivän asiatkin sitten, kun ei ole näin kiire... 
Ja se puoliso...
Ei nyt, ei ehdi. Pitää se ruoka laittaa ja luento... Eh. Älä nyt lääpi...

Vaihdoin "verhot" verstaallekin


HEI LOPETA! SINÄ ITSE! 
Ne miljoona asiaa, jotka pitäISI tehdä, saavat nyt odottaa! 
Istu alas pöydän äärelle paperin ja kynän kanssa!
Kirjoita siihen kaikki ne tehtävät, joita mietit, että pitäisi tehdä. 
Sitten laitat ne järjestykseen, mistä ne PITÄÄ aloittaa tekemään. 
Seuraavaksi laitat lapun johonkin muistitaululle, jääkaapin oveen tms. Ja aloitat tekemään numero yksi tehtävän. Sitten kun se tehty, seuraavaksi on vuorossa numero kaksi. Ja sitä rataa niin kauan, kuin tehtäviä riittää listallasi. 
Äläkä unohda taukoja! Jokaisen tehtävän välillä on tauko, jolloin voit ja sinun pitääkin halata lapsia ja pusutella puolisoasi samalla! ;) 

Tekemättömät tehtävät ovat ja tulee lisää koko ajan.
Jostain on oikeasti aloitettava, eikä vaan stressattava ja isi-teltava. 
Huomaat nopeasti hommien sujuvan ja saat tehtyä pakolliset ja sinulle jää itsellesikin aikaa rentoutua ja nauttia elämästäsi. 

Ja hei, sinä ET ole korvaamaton!
Mieti, jos sairastut oikeasti siksi, että olet lopenuupunut?!
Jostain se pomo saa sinulle tuuraajan!
Tuuraaja oppii kyllä työnsä, jos ei osaa jo.

Niinkin raadollista kuin se onkin sanoa, korvaamattomia emme ole kukaan. Emme ainakaan työpaikoilla tai muissa työtehtävissä. Ehkä se vaatii pomolle tai ystävälle hieman lisähommia, kun et olekkaan itsestäänselvyys, mutta loppupelissä löytyy  niin hyvä apuri, että voitte vuorotellen jakaa työtaakkanne tulevaisuudessakin. 

Huomaan itsekin syyllistyväni toisinaan ajatukseen, "etten kerkeä millään, liikaa puuhaa ja kaikki kaatuu päälle". Kun kuitenkin istun alas kirjaamaan järjestyksen, huomaan asioiden hoituvat kuin itsestään. Minulla on yhä käytössä Inspishaasteeseen tekemäni muistitaulukin tätä varten! 
Hötkyämällä ja stressaamalla ei vaan onnistu yhtikäs mikään. Päinvastoin tulee lisää hommia, kun sählään.

Jos sinusta alkaa tuntua siltä, ettei kukaan voi korvata sinua työssäsi tai tehdä sitä, mitä sinulta vaaditaan, silloin ota juomalasi ja laske se täyteen vettä. Tämän jälkeen ojennat etusormesi suoraksi, työnnät sen veteen, pidät siellä hetken ja tempaiset sen sieltä nopeasti pois.

Tutki tarkasti veden pintaa. Jos siihen on jäänyt sormesi kokoinen aukko, olet korvaamaton. Ellei näin ole tapahtunut, jatkaa maailma pyörimistään, vaikket sinä joka paikkaan ehtisikään.Kukaan ei voi riistää sitä sinulta.
Sitä ei voi varastaa, eikä kukaan saa sitä hiukkaakaan enempää tai vähempää kuin sinä. 
Kukaan ei saa rikkautensa tai neroutensa palkaksi edes yhtä ylimääräistä tuntia. 
Ketään ei myöskään rangaista. 
Saat tuhlata tätä kallisarvoista hyödykettä mielin määrin, mutta sen saanti ei silti koskaan sinulta tyrehdy.

Sinun on elettävä tällä 24 tunnin annoksella.
Siitä sinun on kehrättävä terveytesi, nautintosi, toimeentulosi, tyytyväisyytesi, kunnioituksesi kohteet ja kuolemattoman sielusi kehitys. 
Ellei ihminen kykene järjestämään elämäänsä niin, että hänen päiväpalkaksi saamansa 24 tuntia riittävät täsmällisesti kaikkiin asiaankuuluviin menoeriin, hän sotkee elämänsä perin juurin.
-A.Bennett

Kommentit

Kuulostaa minulta. Minä en ehdi mihinkään ja sata työtä odottaa. Kaikki jää tekemättä. Onkohan tämä jo burnout.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…