Siirry pääsisältöön

Riistetyt 24 tuntia

On se niin raskasta kun on pakko
ja niin helppoa kun haluaa.


Aiemmin tekemäni tehtävätaulu. Yhä käytössä. toimii tehtävätauluna JA muistitauluna. Ainainen kiire. 
Aika ei riitä mihinkään ja tekemistä tulee koko ajan lisää ja lisää. 
Yrität ottaa kansion esille, josta pitäisi tehdä sen kymmenen tehtävää. Juuri silloin puhelin soi ja sinun täytyykin vastata siihen.

Sinua pyydetään luennolle. Et millään ennättäisi etkä jaksaisi, muttet oikeastaan voi sanoa EI, koska olethan ryhmälle korvaamaton. Siispä vastaan TULEN.

Palaat kansion äärelle. Palatessasi huomaat laatikon, mikä pitäisi purkaa vielä kaappiin. Eih, nyt et jaksaisi sitä!

Ja nuo pyykit... Kuka täällä likaa niin paljon vaatteita, että aina on pyykkikori täynnä?! Pitääkin pitää lapsille puhuttelu asiasta,e ttei jokaisen leikin jälkeen tarvitse vaihtaa vaatteitakin! Mutta nyt et siihen ennätä. 

Ruokaa pitää alkaa laittamaan... Ai niin ja sen luennon esivalmistelu ja kirje tuli, jossa pyydettiin yksi kaavake lähettää.. Missä sekin on?!

Olet jo aivan poikki.
Heittäydyt sohvalle hetkeksi miettimään, kuinka selviät tästä kaikesta kaaoksesta tämän päivän aikana!? 
Nukahdat sohvalle...

Puolisosi ja lapset tulevat kotiin. Säpsähdät hereille oven napsahtaessa auki. 
Lapset hihkuvat innoissaan äiti äiti, ja juoksevat halaamaan sinua. Ei, nyt on kiire! Et jouda halaamaan heitä pitempään. Kertokoot päivän asiatkin sitten, kun ei ole näin kiire... 
Ja se puoliso...
Ei nyt, ei ehdi. Pitää se ruoka laittaa ja luento... Eh. Älä nyt lääpi...

Vaihdoin "verhot" verstaallekin


HEI LOPETA! SINÄ ITSE! 
Ne miljoona asiaa, jotka pitäISI tehdä, saavat nyt odottaa! 
Istu alas pöydän äärelle paperin ja kynän kanssa!
Kirjoita siihen kaikki ne tehtävät, joita mietit, että pitäisi tehdä. 
Sitten laitat ne järjestykseen, mistä ne PITÄÄ aloittaa tekemään. 
Seuraavaksi laitat lapun johonkin muistitaululle, jääkaapin oveen tms. Ja aloitat tekemään numero yksi tehtävän. Sitten kun se tehty, seuraavaksi on vuorossa numero kaksi. Ja sitä rataa niin kauan, kuin tehtäviä riittää listallasi. 
Äläkä unohda taukoja! Jokaisen tehtävän välillä on tauko, jolloin voit ja sinun pitääkin halata lapsia ja pusutella puolisoasi samalla! ;) 

Tekemättömät tehtävät ovat ja tulee lisää koko ajan.
Jostain on oikeasti aloitettava, eikä vaan stressattava ja isi-teltava. 
Huomaat nopeasti hommien sujuvan ja saat tehtyä pakolliset ja sinulle jää itsellesikin aikaa rentoutua ja nauttia elämästäsi. 

Ja hei, sinä ET ole korvaamaton!
Mieti, jos sairastut oikeasti siksi, että olet lopenuupunut?!
Jostain se pomo saa sinulle tuuraajan!
Tuuraaja oppii kyllä työnsä, jos ei osaa jo.

Niinkin raadollista kuin se onkin sanoa, korvaamattomia emme ole kukaan. Emme ainakaan työpaikoilla tai muissa työtehtävissä. Ehkä se vaatii pomolle tai ystävälle hieman lisähommia, kun et olekkaan itsestäänselvyys, mutta loppupelissä löytyy  niin hyvä apuri, että voitte vuorotellen jakaa työtaakkanne tulevaisuudessakin. 

Huomaan itsekin syyllistyväni toisinaan ajatukseen, "etten kerkeä millään, liikaa puuhaa ja kaikki kaatuu päälle". Kun kuitenkin istun alas kirjaamaan järjestyksen, huomaan asioiden hoituvat kuin itsestään. Minulla on yhä käytössä Inspishaasteeseen tekemäni muistitaulukin tätä varten! 
Hötkyämällä ja stressaamalla ei vaan onnistu yhtikäs mikään. Päinvastoin tulee lisää hommia, kun sählään.

Jos sinusta alkaa tuntua siltä, ettei kukaan voi korvata sinua työssäsi tai tehdä sitä, mitä sinulta vaaditaan, silloin ota juomalasi ja laske se täyteen vettä. Tämän jälkeen ojennat etusormesi suoraksi, työnnät sen veteen, pidät siellä hetken ja tempaiset sen sieltä nopeasti pois.

Tutki tarkasti veden pintaa. Jos siihen on jäänyt sormesi kokoinen aukko, olet korvaamaton. Ellei näin ole tapahtunut, jatkaa maailma pyörimistään, vaikket sinä joka paikkaan ehtisikään.Kukaan ei voi riistää sitä sinulta.
Sitä ei voi varastaa, eikä kukaan saa sitä hiukkaakaan enempää tai vähempää kuin sinä. 
Kukaan ei saa rikkautensa tai neroutensa palkaksi edes yhtä ylimääräistä tuntia. 
Ketään ei myöskään rangaista. 
Saat tuhlata tätä kallisarvoista hyödykettä mielin määrin, mutta sen saanti ei silti koskaan sinulta tyrehdy.

Sinun on elettävä tällä 24 tunnin annoksella.
Siitä sinun on kehrättävä terveytesi, nautintosi, toimeentulosi, tyytyväisyytesi, kunnioituksesi kohteet ja kuolemattoman sielusi kehitys. 
Ellei ihminen kykene järjestämään elämäänsä niin, että hänen päiväpalkaksi saamansa 24 tuntia riittävät täsmällisesti kaikkiin asiaankuuluviin menoeriin, hän sotkee elämänsä perin juurin.
-A.Bennett

Kommentit

Kuulostaa minulta. Minä en ehdi mihinkään ja sata työtä odottaa. Kaikki jää tekemättä. Onkohan tämä jo burnout.

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…