Siirry pääsisältöön

Täytetyt paprikat ja tomaatit



Täytetyt paprikat sekä täytetyt tomaatit. näitähän voi maustaa ja valmistaa oman maun mukaan ja saa maukasta ja kevyttä, silti täyttävää ruokaa. 



Paprikasta leikattu "kansi" pois ja puhdistettu siemenistä. Tomaatista kansi pois ja koverrettu aukko sisälle. Sen tomaatin sisuksen voit syödä huikopalana siltään. ;) Paprikan "kansipalan" voit pilkkoa hienoksi ja sekoittaa täytteeseen. 



Keitettyä riisiä lihaliemessä tai hyvin maustettuna suolalla. 
Paistettua jauhelihaa mausteineen (suola, maustepippuri, valkosipulijauhe) tai pekonikuutioita. Paprikan silppu. Tuorejuustoa. Pinnalle juustoraastetta. 
Ainekset sekaisin ja paprikan ja tomaatin sisälle reilusti. Täyteen asti. 

Uuniin vuoassa. Uunin lämpötila saa olla 200-225C ja paprikoita ja tompskuja saa pitää noin 15-20 minsaa siellä. Kunhan juustoraaste on sulanut ja näyttää ruskistuvan hieman. 


On todella täyttävää ruokaa ja välttämättä ei tarvitse lisukkeita. Tässähän on jo itsessään kasvikset, riisi ja liha. 

Bon appetit



TÄYTETYT PAPRIKAT 

6 isoa paprikaa
suolaa
mustapippuria

JAUHELIHATÄYTE
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl Oivariini juoksevaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
1/2 rasiaa (à 200 g) yrtti-pippuri tuorejuustoa
3 1/2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1/2 pussia (à 150 g) Mozzarella raastetta

Valmistusohje

Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi.
Poista siemenet. 
Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).

Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). 
Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista täyte. 
Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. 
Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. 
Täytä.

TÄYTE

Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. 
Paista kunnes sipuli pehmenee. 
Lisää suola ja tuorejuusto. Sekoita. 
Lisää seokseen riisit. 
Täytä paprikat jauhelihaseoksella. 
Ripota pinnalle juustoraaste. 
Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Kommentit

Kata Maria sanoi…
Namii. :P Itse oon tainnut kerran vain itse tehdä täytettyjä paprikoita ja nekin musta epäonnistuivat! Kokeilenkin sun ohjeella uudemman kerran. :)
Susanna sanoi…
Nami nami! Noita pitääkin tehdä viikonloppuna! Olen joskus tehnyt kesäkurpitsa-veneitä, mutta paprikoita en. Kiitti vinkistä ja mukavaa päivää sinne!
Tiikeriankka sanoi…
Hmm... Nam minkä näköistä!

Mua muuten kohtasi kriisi eilen Alkossa... Vuosipäivä ja synttärit ois lauantaina JA Queen Berryn viimeisein erä on kuulemma mennyt pilalle :'( Sitä ei saa tällä hetkellä mistään suomen alkosta... Fresitakin oli sen takia sit tietysti loppu... Nyt piti sitten ottaa ihan tuntematon kuohari, täytyy toivoa, että se on hyvää.
Tiia K sanoi…
Nam alkoi tekemään oitis mieli. Mieheni maha ei kestä lainkaan paprikaa ja sitä todella harvoin tulee sitten syötyä. Mutta en voi muuta kuin todeta, ui jui mitä herkkua. <3
RaijaAnnikki sanoi…
Nami maiskis.Hyvältä näyttää.
Funchis sanoi…
Oi, nuo on hyviä ja niin täyttäviäkin. Pitääkin olla tarkkana, koska paprikoita tulee tarjoukseen, silloin voisi tehdä. Kokeilehan punajuurilaatikkoa. Resepti Yhteishyvän ja S-marketista saatavan Ruoka-lehden syyskuun numerossa s. 7. Aijai miten hyvää tuli, raaoista punajuurista ja ohrasuurimoista.

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…