Hae tästä blogista

Täytetyt paprikat ja tomaatit



Täytetyt paprikat sekä täytetyt tomaatit. näitähän voi maustaa ja valmistaa oman maun mukaan ja saa maukasta ja kevyttä, silti täyttävää ruokaa. 



Paprikasta leikattu "kansi" pois ja puhdistettu siemenistä. Tomaatista kansi pois ja koverrettu aukko sisälle. Sen tomaatin sisuksen voit syödä huikopalana siltään. ;) Paprikan "kansipalan" voit pilkkoa hienoksi ja sekoittaa täytteeseen. 



Keitettyä riisiä lihaliemessä tai hyvin maustettuna suolalla. 
Paistettua jauhelihaa mausteineen (suola, maustepippuri, valkosipulijauhe) tai pekonikuutioita. Paprikan silppu. Tuorejuustoa. Pinnalle juustoraastetta. 
Ainekset sekaisin ja paprikan ja tomaatin sisälle reilusti. Täyteen asti. 

Uuniin vuoassa. Uunin lämpötila saa olla 200-225C ja paprikoita ja tompskuja saa pitää noin 15-20 minsaa siellä. Kunhan juustoraaste on sulanut ja näyttää ruskistuvan hieman. 


On todella täyttävää ruokaa ja välttämättä ei tarvitse lisukkeita. Tässähän on jo itsessään kasvikset, riisi ja liha. 

Bon appetit



TÄYTETYT PAPRIKAT 

6 isoa paprikaa
suolaa
mustapippuria

JAUHELIHATÄYTE
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl Oivariini juoksevaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
1/2 rasiaa (à 200 g) yrtti-pippuri tuorejuustoa
3 1/2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1/2 pussia (à 150 g) Mozzarella raastetta

Valmistusohje

Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi.
Poista siemenet. 
Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).

Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). 
Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista täyte. 
Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. 
Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. 
Täytä.

TÄYTE

Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. 
Paista kunnes sipuli pehmenee. 
Lisää suola ja tuorejuusto. Sekoita. 
Lisää seokseen riisit. 
Täytä paprikat jauhelihaseoksella. 
Ripota pinnalle juustoraaste. 
Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

6 kommenttia:

  1. Namii. :P Itse oon tainnut kerran vain itse tehdä täytettyjä paprikoita ja nekin musta epäonnistuivat! Kokeilenkin sun ohjeella uudemman kerran. :)

    VastaaPoista
  2. Nami nami! Noita pitääkin tehdä viikonloppuna! Olen joskus tehnyt kesäkurpitsa-veneitä, mutta paprikoita en. Kiitti vinkistä ja mukavaa päivää sinne!

    VastaaPoista
  3. Hmm... Nam minkä näköistä!

    Mua muuten kohtasi kriisi eilen Alkossa... Vuosipäivä ja synttärit ois lauantaina JA Queen Berryn viimeisein erä on kuulemma mennyt pilalle :'( Sitä ei saa tällä hetkellä mistään suomen alkosta... Fresitakin oli sen takia sit tietysti loppu... Nyt piti sitten ottaa ihan tuntematon kuohari, täytyy toivoa, että se on hyvää.

    VastaaPoista
  4. Nam alkoi tekemään oitis mieli. Mieheni maha ei kestä lainkaan paprikaa ja sitä todella harvoin tulee sitten syötyä. Mutta en voi muuta kuin todeta, ui jui mitä herkkua. <3

    VastaaPoista
  5. Oi, nuo on hyviä ja niin täyttäviäkin. Pitääkin olla tarkkana, koska paprikoita tulee tarjoukseen, silloin voisi tehdä. Kokeilehan punajuurilaatikkoa. Resepti Yhteishyvän ja S-marketista saatavan Ruoka-lehden syyskuun numerossa s. 7. Aijai miten hyvää tuli, raaoista punajuurista ja ohrasuurimoista.

    VastaaPoista

Koskettaako aihe sinua?
Onko sinulle tuttua tai heräsikö mielenkiinto?
Kiitos, kun kommentoit!
Sinä olet syy siihen, että Inspiration on olemassa.
Jatkossakin..

Ystävyydellä Viltsumari

Blogitekstisuositus

Luonnollinen joulukalenteri, luukku 16;Kolmas adventtisunnuntai

8 yötä jouluun. Paljon on jo tehty, mutta vielä on tekemistä joulun vuoksi. Miksi me oikeastaan juhlimme joulua? Onko se sinulle tapa, us...