Elämä ei ole mustavalkoista. Älä odottele ketään tuuppaamaan sinuun vauhtia

Paras liikkeellepaneva voima olet sinä itse.
Älä odottele ketään tuuppaamaan sinuun vauhtia.
Entä jos ei ketään tule? Kyllä sinulla täytyy olla
parempi suunnitelma elämällesi.
-Jim Rohn


Eilen kirjoitin herkutteluasiaa blogiini. Kerroin herkuttelustamme.  Tänään sitten korjataan kirotusvihreet ja todetaan, että ollappa oikeasti tuollanen herkkupäivä, niin repeisin liitoksistani.

Tuo eilisen kirjoitus sai ideansa oikeastaan siitä, kun vastikää kirjoitin kateudesta. Olen huomannut, että kateutta on ihan kaikesta. Älyttömistäkin asioista. Puututaan toisten elämään vaikka samaan aikaan voisi tehdä omasta elämästään kauniimpaa. Hassua. Eikö totta?!

Näistä samoista asioista kirjoittavat toisetkin blogeissaan, joten kaikki varmasti tietävät, että kateus on turhaa. Jokaisella on sen kauniin ja iloisen ja positiivisen kuoren takana myös huolet, murheet, negatiiviset tunteet jne. Miksi siis kadehtia toista?! Ei ole olemassakaan täydellistä elämää!


Eilispäivän ruokapostaukseni ei siis ollut oikeasti yhden päivän aikana toteutettu ateriakokonaisuus. Ei, vaikka laitoinkin hämäykseksi kelloaikoja mukaan. Eilispäivän postauksen tarkoitus oli laittaa hieman miettimään, onko kaikki aina juuri sitä, mitä ulospäin näytetään; Hienoa, herkullista, positiivista, hyvää?
Vai voikohan samaan aikaan taustalla olla , murheita, sairautta, Stressiä, lapsen kanssa huolia, läheisten tuskaa, taloushuolia,..... Ihan sama mitä, mutta jotain ihan muuta, kuin se, mitä pintaraapaisulla näetkään.

Kateutta ei siis todellakaan kannata tuntea kenestäkään toisesta, kenenkään toisen elämästä tai asioista, joita saa. Ei myöskään kirjoitusteni takia. Taustalla on aina myös kääntöpuolensa. Niin minulla kuin kenellä muulla tahansa.
Keskity kateuden sijaan tuuppaamaan itsesi eteenpäin ja saavuttamaan sitä kivaa ja hyvää, mitä SINÄ haluat. Lopeta tekosyiden keksiminen!Meillä syödään aamulla aamupala. Syön leipäviipaleen ja juon kupposen tai pari kahvia hyla-maidon kera.
Päivällä juon kahvia ja otan sen kanssa esimerkiksi hedelmän tai keksin. Lisäksi jogurtin/omatekemän smoothien/omatekemän hedelmärahkan hieman nälkää pitämään kurissa.
Iltapäivällä on lämmin ruoka. Sillon en syö leipää. Juomana vesi.
Iltapalalla teetä ja Ehkä joku pieni juttu. Hedelmälohkoja, leipäpalanen tai vastaavaa.
Ei siis todellakaan mitään tunnin välein mussuttamista!Eilisen kirjoitukseen korjattaisiin siis seuraavat asiat:  Kelloajat ovat tietyssä järjestyksessä.
Klo 11 on oikeasti Tammikuu. Klo 12 on Helmikuu, Klo 13 on loogisesti maaliskuu ja sitä rataa aina tähän syyskuuhun saakka. Eli Mitä olemme missäkin kuussa herkutelleet!
Kerran kuussa!
Yhdeksän kuukauden aikana!

On ihan totta, että riisiä meillä menee paljon. Sitä voisi siis laittaa joka kuukaudelle. Mutta tuollaisia suklaita ja kuohujuomia jne ei siis todellakaan ole joka päivä, viikko tai joka kuukausi. Ja on kuukausia, että se riisi on se meidän herkuttelumme. Nautimme ruuasta ja pyrimme tekemään siitä nautinnon. Mausteet ja yrtit ovat isossa osassa ruuanlaitossa.

Noita smoothieta ja fruitieita yritän tehdä joka kuukausi, jos vaan maidon sekaan tulevat hedelmät ja marjat riittävät. Nyt pakastin huutaa lähes tyhjyyttään marjoista, joten ensi talvena meillä ei syödä marjapiirakoita, mansikka-smoothieita tms.
Minulla ei vaan ollut kesällä voimia kerätä marjoja ja rahatilannekin oli todella surkea. Sitä piti miettiä monet kerrat, ostammeko mansikoita vai maksammeko laskut pois. Tai tilaanko joltain jotain ebay-tarvikkeita, vai ostanko kahvia... Ja silti meille on oltu myös kateellisia! OHHOH! Ei elämä ole mustavalkoista!!!

Syyskuussa meillä tullaan herkuttelemaan kuitenkin vielä uudestaankin, sillä synttärikakusta en tingi. Kakunkin voi tehdä edullisestikin.HELPPO JA HALPA TÄYTEKAKKU

Jos tahdot päästä helpolla ja halvalla, ostat kaupasta torttupohjan. Maksaa euron.
Kostuta sitä mehulla.
Seuraavaksi lasten hedelmäsosetta päälle. Piltit maksavat n. 50 senttiä purkki.
Vispaa kermavaahtoa sokerilla ja vanilliinisokerilla maustettuna. Hyla-kerma maksaa euron. Jollei ole sokeria eikä vanilliinisokeria, pitää nekin ostaa. Sokeri euron, vanilliinisokeri saman verran. Kermavaahto kakun pintan.
Sitten vielä Väiski-vaahtokarkit koristeeksi. Euron pussi sekin.

5,50€ maksaisi siis kakku ja kaappiin jäisi sokereita odottamaan seuraavaa kertaa.
Minä kuitenkin luulen, että meillä leivotaan kakkupohjat itse. Tulee isompi kakku.
Katsotaan nyt.
Sitä seuraavan kerran kakkua saammekin vasta sitten...hmm... Seuraavalla kerralla. ;)


Älä odottele ketään tuuppaamaan sinuun vauhtia. Nyt tuupataan itse itsemme vauhdilla kohti onnea.

Kommentit