Puhutaan teestä osa 3 Valkoinen tee ja laktoositon maitosuklaa


Olen vähentänyt kahvin kittaamista ja haluan enemmän ja enemmän pitää huolta itsestäni. Siispä keitin taas kupillisen teetä päiväseuralaisekseni. 

On niin mukavaa koko se teenkeittoprojekti; 
*Ensin valitsen teen, mikä tänään maistuisi minulle. 
*Sitten veden keittoon. Samaan aikaan valitsen kupin, josta tänään haluan teen juoda. 
*Laitan teenlehdet teesiivilään ja samalla nuuhkin, miltä tämä tee tuoksuu. 
*kaadan veden siivilän läpi kuppiin.
*Odotellessa hautumista, nuuhkin edelleen teetä. Ihana tuoksu leviää teekupin ympärille. 
*Otan sihdin pois ja tee on valmis. Ei, en halua siihen mitään sokereita. 
*Nautin juomasta hissukseen, nautiskellen mausta ja tuoksusta. 

Tänään valintani oli "Mandragoran" valikoimasta "Mustikkasuukko"


Hyräilen hiljalleen laulunsanoja, joista muistan vain; Sullon suu mustikassa... 

Tuoksu, joka Mustikkasuukosta tulvahti heti pussista jo, on herkullinen ja makea. Juurikin mustikkainen ja lähes mustikkapiirakan tai muun leivonnaisen tuoksu. Minun tekisi mieleni alkaa popsimaan teen lehtiä suuhuni! 

Maltoin kuitenkin mielitekoni, hyvä niin, ja haudutin teen. 
Mustikkasuukko sisältää vihreää Sencha-teetä, valkoista Shou Mei -teetä, omenaa, mustikkaa (väh. 7%), luonnollista aromia, karhunvatukkaa, kehäkukkaa sekä granaattiomenankukkaa.

Ei siis ihme, että tuoksukin on huumaava. Ja kuten kuvastakin näkyy, teelehtien seassa on oikeita isojakin palasia mustikkaa,omenaa ja muita edellä mainittuja ainesosia. Ei siis mitään lirularu-turhia lupauksia! IHANAA MANDRAGORA!

Jos se perus-liptoni alkaa jo maistua puulta rullatessasi sitä teepussia lusikkaan teepussin omalla narulla, niin suosittelen maistamaan Mustikkasuukkoa. Jos vaan mustikka maistuu sinulle, tässä on tee makuusi. Valkoinen tee on kevyttä, mietoa juomaa, eikä vihreän teen ominaiskitkeryyttä ole juurikaan mukana. Lisäksi marjaisat maut tulevat esille miellyttävästi. Sokeria en kaivannut, sillä  tämä tee tuo juodessakin mieleen leivonnaiset, eikä siis kaipaa sen enempää sokeria kuin teeleipääkään seurakseen.

Valkoinen tee
Valkoinen tee on teepensaan nuorista nupuista ja lehdistä valmistettua teetä. Lehdet ovat käsityönä käärittyjä. Valkoinen tee on todellinen ylellisyys teelaatujen joukossa ja se on peräisin Fujian-maakunnasta Kiinasta. Sitä valmistetaan aivan tietynlaisella menetelmällä fermentoimatta. Tuoreet teepensaan nuput kerätään ennen kuin ne aukeavat, veden annetaan haihtua niistä, jonka jälkeen ne kuivataan kokonaan. Nupuissa säilyy niiden hopeamainen sävy. Valmis tee on kirkasta, virkistävää ja makeahkoa. Nuorten lehtien ansiosta teen maku ei ole kitkerä kuten useissa muissa teelaaduissa. 
Valkoinen tee on hinnaltaan arvokkainta teetä, johtuen sen harvinaisuudesta.Valkoisessa teessä on teelajeista eniten antioksidantteja.



Jos kuitenkin kaipaat jotain lisämakeutusta, tai ilman teetäkin nautittavaksi herkkuja, suosittelen Labooko laktoositonta maitosuklaata! Saat myös tämän ihanan suklaaherkun "Mandragoralta"


Zotterin ihana Labooko-suklaasarja sisältää useita herkullisia luomusuklaita, joista tällä kertaa siis esittelen laktoosittoman maitosuklaan. 

Tarjoilen kuvin ykkösluokkaisen laktoosittoman maitosuklaan, jossa on 35% kaakaopitoisuus. Sopii siis kaltaisilleni laktoosi-intolerantikoille, jotka olemme tottuneet siihen, ettei suklaa voi maistua hyvältä tai jos suklaata yleensäkkään saa laktoosittomana, se on tummaa. Voiko siis maitosuklaa olla hyvää ilman laktoosia?! Onko se edes todellista!?

Zotter haluaa tarjota valinnanvaraa myös laktoosittomissa suklaissa. Se on perustanut oman tutkimuskeskuksen kehittääkseen erityisesti huippuluokan laktoosittomia ja vegaanisia suklaita. Mahtavaa!

Tämän tuotteen ainekset: kaakaovoi, raakaruokosokeri, laktoositon täysmaitojauhe, fruktoosi-glukoosisiirappi, kaakaomassa, emulgointiaine: soijalesitiini, vanilja, suola.
Kaakao vähintään 35%

Katsoitko kuvasta, että kaksi suklaalevyä päällekkäin? Viltsulla taitaa tosiaankin olla suklaan nälkä?!


Tässäpä on Zotterilta sellainen kirja, jota lukee mielellään! Kansikuvasta päätellen, tarina on tositarina lehmitytöstä...


Kirje kirjan sivulla...


... Vinkki: Anna palan suklaata levätä vähän aikaa kielelläsi ja paina se sitten kiinni kitalakeesi. Kutittele suklaata kielelläsi jotta se hitaasti alkaisi sulaa. Hyvässä suklaassa on suurempi sitkeys. Tämä tarkoittaa sitä, että tunnet aromit jonkin aikaa sen jälkeenkin, kun olet syönyt suklaan.

Ja Viltsuhan kokeili vinkkiä ja hei, sehän toimii! 


Sen lisäksi, että Mandragora myy laktoositonta maitosuklaata, mikä sinänsä jo on suuri ilo ja ihmetys, sekä lahjavinkki, niin Mandragoralla on jopa kaksi pitkää sivua tarjolla muitakin "Zotterin Labooko-luomusuklaita!"


Mmmm.. Kaksi levyä samassa kaetissa! Juhlavaan kultakääreeseen pakattuina! 


Ihana laadukas levy sisältää myös taidetta! 
EI EI EI! En todellakaan suosittele sinua syömään tätä herkkua! 
Suosittelen MAISTELEMAAN! 
Nautiskele! 


Suosittelen lämpimästi suklaan ystäville ja hienoimmillekin vieraille tai lahjan saajille. 
Mandragoran valikoimista löydät myös paljon paljon muita ihania herkkuja. 

Käythän myös tykkäämässä Mandragoran "FB-sivuista", niin saat kuulumiset ensimmäisten joukossa. 

Kommentit