Siirry pääsisältöön

Puhutaan teestä osa 1

Tervetuloa teen ihmeelliseen maailmaan!Meille tee on nautinto. Se on hetki kahdestaan (tai jos lapsukainen on meillä, kolmestaan) rauhoittua istumaan höyryävän teepannun ja teekuppien äärelle. Suitsuke palaa taustalla. Ihana mausteinen tuoksu leijuu ja sekoittuu teen hurmaavan tuoksun kanssa. Kynttilä palaa pöydällä iltahämärällä. Rauhoittava musiikki. Saunan jälkeen iho pehmeänä ja olo raukeana. 
Se on tapa, josta haluaa pitää kiinni. 

Meille tee on sekä piristystä että rauhoittumista. Tee on lämmikettä talvipakkasella ja se on nesteytystä metsäretkillä. Teemme on päivällä mustaa, illalla vihreää tai rooibosta. Myös erilaiset yrttihaudukkeet ovat tulleet tutuiksi. Enemmän tai vähemmän. Lajikkeita kun on niin paljon, ei millään voi kaikkia tuntea. Hyvin monesti kahvin sijaan laitamme termariinkin teetä mukaan matkaan. Mikään ei kuitenkaan voita kotona nautittua teehetkeä. Yksi haaveeni olisikin kokea oikea teeseremonia. Kerron sinulle teeseremoniasta tarkemmin lähiaikoina. Ehkä jo huomenna?  Ole kuulolla.

Se, onko tee piristävää vai rentouttavaa, riippuu siitä, millaista teetä laitamme teepannuun hautumaan. Niin, vai otammeko teepussin kuppiin pariksi minuutiksi. Mate on piristävä korkean kofeiinipitoisuutensa vuoksi, mutta ihan kaikki mate-harrastajat eivät edes Matea luokittele teeksi. Mate-rituaalit ovat ihan omaa luokkaansa. Siitäkin enemmän toiste. 

Jos ajattelet, että ihan sama, mitä teetä siihen kuppiinsa kaataa, olet väärässä. Teelaaduissa, maussa ja kofeiinipitoisuuksissaa on eroja! Jo pelkästään ruokakaupoissa makuvalikoimaa löytyy. Saatikka sitten, jos lähdetään oikeaan teekauppaan tutustumaan. Tällainen erikoistunut teekauppa on "CHAYA".


Kuten kuvastakin huomaat, teelaadut ovat tyystin erilaisia. Tuossahan on vasta neljä erilaista. Lisää löydät "Chayan sivuilta" esimerkiksi suosituimmista tuotteista. 

"Chayan verkkokauppa" tarjoaa teetä maailman eri kolkista kotiin toimitettuna kätevästi verkkokaupan kautta. Sinun ei siis tarvitse itse lähteä merten taakse niitä hakemaan. Ei edes erikoisuuksia. 
Chayan erikoistuminen on Itä-Aasian, eli Kiinan, Taiwanin, Japanin ja Korean teet. 
Sinäkin varmasti löydät sieltä mieluisesi, sillä Chayan valikoimista löytyy yli 200 eri teelaatua ja hauduketta. Chaya lähettää tuotteet saman päivän aikana! 

Chayan verkkokaupasta saa tilattua erisuuruisia määriä teetä ja arvokkaampia lajikkeita jopa myös 10 gramman pusseina. Helsingin kauppakeskus Kluuvissa sijaitsevasta myymälästä saat maustamattomat teet mukaan aina 25 gramman pusseista lähtien. Näin pääset maistelemaan eri lajeja ja löydät itsellesi sen oman suosikkiteesi. Huomioithan, että jollet pidä esim. vihreän teen kitkeryydestä, voi valkoinen tee tai musta tee olla sinun juttusi. Vastaavasti joku tykästyy keltaiseen teehen ja joku toinen matchaan. Älä hylkää teetä vain yhden epämiellyttävän kokemuksen takia. 


Minun kestosuosikkeihini kuuluvat "teekukat!" 
Ne ovat uskomattoman kauniita! Maailmamme tarvitsee tällaisia yleellisiä, kauniita asioita. 
Teekukatkaan eivät ole kalliita, sillä tämäkin kuvan korea kukka maksaa vain 2 euroa. 
Ehdottomasti erilainen kukkanen viedä vaikkapa lahjaksi! Vie vaikka kokonainen "kimppu". 

Suosittelen hauduttamaan teekukat läpinäkyvässä teekannussa tai -kupissa. 
Myös "teekannut ja kupit" löydät Chayan valikoimista. 


Jos kaapissasi lojuu irtoteetä, etkä jostain syystä halua sitä hauduttaa kannussa, Chayasta voit hankkia "kertakäyttöiset- " tai kestoteepussit. Ne avaavat mahdollisuuden hauduttaa irtoteetä yksittäisessä kupissa. Tokihan niitä kaikenlaisia teepalloja ja muita siivilöitäkin on olemassa, mutta pussi on pussi. Jotenkin tutumpi ehkä. 


Kätevät "Cotton-teepussit" ovat myös luontoa säästäviä. Nämä pussit voi käyttää uudestaan ja pestä koneessa puhtaiksi. Kätevää! Kelpaisivat minullekin! 


Teen ja haudukkeiden lisäksi Chayasta löytyy myös laaja valikoima tarvikkeita, joilla laadukkaan irtoteen valmistamisesta tulee niin mukavaa ja helppoa, ettei pussiteehen enää ole paluuta. Tämä kätevä "teekannun teesiivilä" on ihan MUST tilattava jostain aikaa meillekin, sillä oma teekannumme siivilä ei tule olemaan enää kovin pitkäikäinen todennäköisesti. Onneksi tiedän, mistä löydän näitä. Meidän paikallisesta myymälästä, jossa erikoisteetä myydään, ei ollut nimittäin kannusiivilöitä laisinkaan. Chayassapa on. ;)

Jos sinua kiinnostaa lukea lisää teestä, tutustu ihmeessä mielenkiintoiseen "Teetuokio"-blogiin sekä "Chayan" sivun oikealla reunalla lymyilevään lisäinfoa-laatikkoon, josta löytyy teevinkkejä ja -tietoutta.  Tutustu myös facebookissa "CHAYAAN"

Ole myös kuulolla Inspirationissa, sillä tulen kertomaan teille lisää mielenkiintoista asiaa teestä ja erilaisista teelajeista ja -mausta. Löydät tämän sekä tulevat teehen liittyvät bloggaukseni jatkossakin kategoriasta; Puhutaan teestä. 

Nautinnollisia teehetkiä!

Kommentit

Tiikeriankka sanoi…
Nyt tekee hurjasti mieli teetä... Taidan keittää pannullisen vaikkapa yhtä suosikkiani, limellä maustettua vihreää teetä <3
Katja sanoi…
Täällä kanssa yksi teeihminen vilkuttelee.

Ihan pahaa tekee, kun joku vispaa perus mustaa liptonia kupissaan. Mahtaa maistua kitkerälle, kun ne vielä niistää sen lusikkaan kuristamalla nyörillä.

Taidanpa hakea tuon rauhassa haudutellun teeni ja alkaa hörppimään.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…