Siirry pääsisältöön

Keltainen tammikuu, mikset sä jo tuu?

Pakkasaamu. Kahvi lämmittää mukavasti kovemmallakin pakkasella. Muistan niitä päiviä, jolloin saattelin lapseni bussiin jalkaisin muutaman kilsan päähän pysäkille. Kovilla pakkasilla keuhkoni alkoivat tukkiutua, astmaisena, sen verran, että yskimiselle ei meinannut tulla loppua. Happi ei meinannut kiertää ja yritin vain päästä kotiin lepäämään mahdollisimman pian.

Astmapiippuja otin talviaikaan säännöllisesti. Sitten yhtenä kertana oli ihan pakko mennä huoltoasemalle hetkeksi sisälle ja yrittää saada keuhkot "sulamaan". Siis se pakkasen aiheuttama astmakohtaus hellittämään.

Istuin kahvion puolelle, katselin aikani ohi kulkevia ihmisiä kahikuppeineen, oluineen, pelikoneineen jne. Sitten päätin kokeilla itsekin kahvia. Ostin mukaani take away-kahvin ja lähdin kotimatkalle. Se oli niin suuri apu, se kahvin siemailu matkan aikana, että hämmentyneenä en ollut uskoa itsekkään! Kupillinen riitti juuri ja juuri siemaillen kotiin saakka, mutta se riitti ja sen turvin sain koko matkan ajan lämmintä kostuketta kurkkuuni ja pidettyä pakkasen poissa sisuksistani! Sen jälkeen joka kerta kun lähdin tuolle samaiselle kävelylenkille pakkasella, oli mukanani lämmintä juotavaa ja paluumatkalla take away-kahvi! Se oli samalla se pieni hemmotteluhetkeni.

Varis

Luin ja näin videon huostaanotetuista lapsista ja kuinka vanhemmat kuvasivat tilanteen. Pakollahan pojat huostaan otettiin ja huutoa ja potkimista riitti. Katsoin surullisena videota ja ajattelin;
Voi poikaparat! En sitä, että aiheetta vietiin, vaan sitä, että mitä on taustalla, että siihen tilanteeseen on päädytty! En vaan käsitä, mitä vanhemmat kuvittelevat saavuttavansa sillä, etteivät katso peiliin tai eivät myönnä virheitään?! Tai jos olisikin väärät perusteet huostaanottaa kolmatta kertaa, kuvaisinko ja istuisinko sohvalla, vai yrittäisinkö selvittää tilanteen, rauhoittaa lapseni?! Mitä häh?!

"Elämän pyörteissä"-blogissa oli asiaan liittyen kirjoitus, jonka halusin tännekin laittaa.
On niin asiaa! "LUE", jos kiinnostaa.

Kuva lainattu netistä


Tuo Inspiration-riipus on aivan ihana! Olen niitä nähnyt myytävän jollain euron tai reilu kappalehinnalla, enkä sitten ostanut, koska mielestäni se on aika iso raha yhdestä pienestä riipuksesta. Lisäksihän tulisi euro postimaksuja, joten jäi ostamatta. Mutta aivan huikee se on silti. Voihan sitä ihastella tälleen kuvastakin. Ihan niinkuin kaupassa käydessäni ihastelin Inspiration-viinipulloakin. Todella houkutteleva olisi sellainen hankkia, mutta en minä kuitenkaan niin "helppo" ole, että kaikki on saatava, mitä hetkellisesti ihastelen. Eipä mulla olisi varakaan ostella sellaisia hetken mielijohteita. Toisaalta se on hyväkin, niin ei tule turhia ostoksia tehtyä. Enemmänkin mielessä se, että pois turhat tavarat kotoa.

Paljon on muutossa jo kannettukin pois turhia tavaroita ja lapsukaiselle annettu astioita jne mitä ei itse tarvita, mutta kyllä sitä rompetta aina löytyy nurkista, mitä voisi pois laittaa. Jos ei muuta, niin paperipuolella. Kaiken maailman hakemuksia, päätöksiä,.. Tai jos olen hamstrannut liian monta pahvipakkausta jemmaan tms. Osahan on niin ohutta pahvia, ettei saa edes atc-pohjiksi käytettyä tai vastaavasti liian paksuja. Pois vaan!

Tänään tuleviin tilauksiinkin ajattelin sujauttaa tilaajalahjoiksi rannekoruja. Katsotaan nyt, tuleeko tilauksia ja lähteekö yhtään rannekorua maailmalle.

Pähkinä-suklaa-cookies(oma kuva)

Löysin vanhan kuvan cookiesista ja mietin, onkohan tuota edes julkaistu kun se vieläkin on kuvissa? On tai ei, tuossa se nyt on! Rumat pikkuleivät, mutta sairaan hyviä olivat! Nam nam!
Oletkos sinä löytänyt jo tiesi kirjeen vaihto rinkiin? "SUORA LINKKI"

Oma tekemäni kollaasi

Toisinaan kuulee niitäkin valituksia, että talviaikaan on niin pimeää ja väritöntä kaikki, ettei yhtään innosta mikään. Siispä keräsin muutamia asioita keltaisissa sävyissä, joista voisin ainakin itse saada pimeyteen energiaa ja valoa. 

Voisin pukea ylleni keltaiset vaatteet tai ainakin yhdistellä vaikkapa valkoisen tai mustan kanssa. Voisin vaihtaa keltaista kotiin verhoiksi, koristetyynyiksi tai vaikka ostaa keltaisia kukkia pöydälle. Hedelmät antavat meille tarvittavia vitamiinejä jaksamiseen talven yli. 

Mikä sinun keltainen energian lähteesi olisi?Kommentit

Tuula sanoi…
Meilläkin "liikaa" tavaraa josta koitan päästä mm. huutiksessa eroon. No, jos jokainen lastenvaate lasketaan yhdeksi tavaraksi, niin tämänvuoden puolella mennään jo pitkällä "tavara päivässä" kun myyn paketteja :) Unohtamatta hyväntekeväisyyteen menevää.
Keltainen.... öh. Minulla on yksi vaaleankeltainen paita, jota käytän... joskus, harvoin.... Silloin kun teen jotain sotkuista. En osaa keltaista laittaa päälleni/sisustaa vaikka se pirteä väri onkin.
Vilimarika sanoi…
entäpä jokin muu pirtsakka väri? Oranssi, pinkki, vaalean sininen, lila... Värejä on monia, pirteitäkin. :) tammikuussa eletään keltaista täällä Inspiksessä, joten siksi se. Itsellänikään ei montaa keltaista vaatetta ole, mutta asusteetkin kivoja. Tai se, että ostaa niitä keltaisia kukkia. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…