Siirry pääsisältöön

Täytetyt paprikat ja tomaatit



Täytetyt paprikat sekä täytetyt tomaatit. näitähän voi maustaa ja valmistaa oman maun mukaan ja saa maukasta ja kevyttä, silti täyttävää ruokaa. 



Paprikasta leikattu "kansi" pois ja puhdistettu siemenistä. Tomaatista kansi pois ja koverrettu aukko sisälle. Sen tomaatin sisuksen voit syödä huikopalana siltään. ;) Paprikan "kansipalan" voit pilkkoa hienoksi ja sekoittaa täytteeseen. 



Keitettyä riisiä lihaliemessä tai hyvin maustettuna suolalla. 
Paistettua jauhelihaa mausteineen (suola, maustepippuri, valkosipulijauhe) tai pekonikuutioita. Paprikan silppu. Tuorejuustoa. Pinnalle juustoraastetta. 
Ainekset sekaisin ja paprikan ja tomaatin sisälle reilusti. Täyteen asti. 

Uuniin vuoassa. Uunin lämpötila saa olla 200-225C ja paprikoita ja tompskuja saa pitää noin 15-20 minsaa siellä. Kunhan juustoraaste on sulanut ja näyttää ruskistuvan hieman. 


On todella täyttävää ruokaa ja välttämättä ei tarvitse lisukkeita. Tässähän on jo itsessään kasvikset, riisi ja liha. 

Bon appetit



TÄYTETYT PAPRIKAT 

6 isoa paprikaa
suolaa
mustapippuria

JAUHELIHATÄYTE
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl Oivariini juoksevaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
1/2 rasiaa (à 200 g) yrtti-pippuri tuorejuustoa
3 1/2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1/2 pussia (à 150 g) Mozzarella raastetta

Valmistusohje

Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi.
Poista siemenet. 
Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).

Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). 
Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista täyte. 
Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. 
Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. 
Täytä.

TÄYTE

Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. 
Paista kunnes sipuli pehmenee. 
Lisää suola ja tuorejuusto. Sekoita. 
Lisää seokseen riisit. 
Täytä paprikat jauhelihaseoksella. 
Ripota pinnalle juustoraaste. 
Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Kommentit

Kata Maria sanoi…
Namii. :P Itse oon tainnut kerran vain itse tehdä täytettyjä paprikoita ja nekin musta epäonnistuivat! Kokeilenkin sun ohjeella uudemman kerran. :)
Susanna sanoi…
Nami nami! Noita pitääkin tehdä viikonloppuna! Olen joskus tehnyt kesäkurpitsa-veneitä, mutta paprikoita en. Kiitti vinkistä ja mukavaa päivää sinne!
Tiikeriankka sanoi…
Hmm... Nam minkä näköistä!

Mua muuten kohtasi kriisi eilen Alkossa... Vuosipäivä ja synttärit ois lauantaina JA Queen Berryn viimeisein erä on kuulemma mennyt pilalle :'( Sitä ei saa tällä hetkellä mistään suomen alkosta... Fresitakin oli sen takia sit tietysti loppu... Nyt piti sitten ottaa ihan tuntematon kuohari, täytyy toivoa, että se on hyvää.
Tiia K sanoi…
Nam alkoi tekemään oitis mieli. Mieheni maha ei kestä lainkaan paprikaa ja sitä todella harvoin tulee sitten syötyä. Mutta en voi muuta kuin todeta, ui jui mitä herkkua. <3
RaijaAnnikki sanoi…
Nami maiskis.Hyvältä näyttää.
Funchis sanoi…
Oi, nuo on hyviä ja niin täyttäviäkin. Pitääkin olla tarkkana, koska paprikoita tulee tarjoukseen, silloin voisi tehdä. Kokeilehan punajuurilaatikkoa. Resepti Yhteishyvän ja S-marketista saatavan Ruoka-lehden syyskuun numerossa s. 7. Aijai miten hyvää tuli, raaoista punajuurista ja ohrasuurimoista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmanennätys tahdissa Hula hula

Juhannus näissä merkeissä. 

Varmuudella ainakin Suomen ennätys..


Ihana Robin ja Hula Hula!


Hääjuhlan tarjoilu

Kuohuviiniä kultahipuilla meille kahdelle...

Tämä oli virallisena avioitumis päivänä.

Samoin kuin hopeaa hohtava pinkki Aviva.

Näitä juomia nautimme pitkälle iltaan ja katselimme jokaista lasia ihastuneina. Jopa illan viimeisillä lasillisilla.


Huomasin, ettei otettu kuvia lämpimästä ruuasta, jota tarjosimme yövieraille, pitkämatkalaisille. Sen sijaan pääosassa olleet herkut ovat edustettuina. Lusikat kahvitteluun ja kakkutarjoiluun olivat hieman isommat, kuin suomalaiset kahvilusikat. Ja tuo sydän.. <3 

Servetit hääteemaa mukaillen pinkkiä ja lilaa.

Tarjoilu kertonee, että samalla juhlimme Murusen synttäreitä. Tarjoilu on tilattu Kakkuaitasta, mikä sijaitsee Riistavedellä. Kaikkien kuopiolaisten konditorioiden tarjoiluehdotusten jälkeen Kakkuaitta vaikutti fiksuimmalta, parhaimmalta ja ystävällisimmältä vaihtoehdolta. Hinta-laatu on todellakin kohdallaan ja saimmehan kaiken tarjottavan suoraan kotiin kannettuna! Ja ei, tämä ei ole mainos eikä yhteistyösoppari, sillä kaikesta on ma…

Loput vihreät ja Silpputehtaalle

Vielä kerran näitä vihreitä atc-kortteja silpputehtaan haasteeseen ja Belgian vaihtoon.
Ovat siis uusia, mutta samaa sarjaa, kuin jo nähdyt.


Kuten aiemmissakin, myös näissä korteissa on tuunattuja tanssiasusta tippuneita paljetteja ja tölkin nipsuja. stanssikuviot kimalleliimalla koristeltuja. Tyttö korteissa on itse leimattu ja itse väritelty,

Taustana on itse tehty gelli plate-taidetta. Sabluuna on ollut apuna. Niin olen saanut tehtyä tasaiset pallot. 

Tekstin leimasin. Atc-korteissa ja etenkin näissä tämän tyylin korteissa saa olla tahroja ja ns. rosoisuutta ja se vaan lisää mielenkiintoa. siksi näihin vedän vapaalla kädellä ja nopeammin esim. reunat. 

Tosiaan kaikki nämä kortit ovat jo Belgiassa, joten vaihtoon en niitä voi laittaa. Seuraava satsi tuleekin vaihtoon Suomeen, mutta en vielä ole ihan varma, mitä niissä on. Sen tiedän, että atc-kortteilu jatkuu edelleen.