Siirry pääsisältöön

Vanhat kelpaa hyvin. Mega valokuvapostaus

Katselin erään trendi-vaatemerkin tuotteita, kun olivat -20% alennuksessa. Joo-o. Eipä voi meidän tuloilla moisia haaveilla edes. Oli toki kauniitakin vaatteita, mutta osa hiemn omituisia makuuni. Mutta suurin ongelmahan oli se hinta. Pelkästä kaulaketjusta saisi maksaa 40 euroa, kun siinä roikkuu muutama helmi. Nappikorvakorut yli 20 euroa. Kaulahuivi 60 euroa. Hihaton toppi 48euroa ja legginssit 38 euroa. Nämä siis tarjoushintoja.
Jos ostaisin T-paidan ja hameen, joutuisin maksamaan tuotteista 166 euroa + postikulut. Jätinpähän ostamatta. Saa edelleen kelvata kaapissa olevat.

Kaapista puheenollen, esittelenpä hieman lisää verstaani sisältöä. Äkkiseltäänhän verstaani näyttää siltä, että tavaraa on. Ja itseasiassa onhan sitä! Haluan kiittääkin jokaista teitä! Olen pystynyt askartelemaan ja koruilemaan ja jatkamaan harrastustani ja tulen vielä jatkamaankin. Mutta kaikki ei ole ihan sitä, miltä näyttää kaapeissani. Se hyvin oleellinen asia verstaalla on LAJITTELU. Kun on tilaa, on myös tilaa levittäytyä. Ja minähän suurimmaksi osaksi askartelen kierrätetystä materiaalista.


Minulla on erillään leikeltävät kirjat. Suurin osa kirjaston poistoja.  
Säilytän myös sellaiset kuvat irtileikattuina, mitkä löydän lehdistä, joissa ei ole mitään muuta mielenkiintoista. Kirjepaperikoista saa kauniita kukkaboordeja, atc-vaihdoissa on tullut vintagekuvia, pelikortteja on jemmassa... Tuolla oikeassa ylänurkassa näkyy myös itseni maalaamasta taustapaperista pala. 


Stanssaan valmiiksi kuvioita. On mistä ottaa. Saan niitä vaihdossa. Eräs ihana ystäväni lähetti joululahjaksi vuosi sitten A4 kuorellisen stanssattuja kuvioita! 


Kukat ovat erillään muista koristeista. Tämän ison korin sisältö odottaa pilkkomistaan. Olen saanut niitä lahjoituksena. Olivat roskiin menossa! HUI! 


Olen saanut lehtiä. Olen löytänyt lehtiä. Olen jemmannut niitä! 
Yksi kerrallaan alan tutkimaan ja askartelemaan niistä. Tällainenkin pino vie oman tilansa. 


Jemmaan pahvilaatikoita, pahveja, kuoria,... Siis ihan ruokapakkauksia, postin tuomia siistejä kuoria jne. 
Osa menee litteänä säilöön ja niistä tulee mahdollisesti atc-pohjia. Osa menee pakkausmateriaaliksi. Osasta saatan tuunata aarrearkkuja tms. Siksi ne ovat kokonaisina säilössäkin. 


Toki stanssit pitää saada käyttöön tarpeen tullen näppärästi. Korivaunussa on stanssit, sabluunat, kohokuviointikansiot, mun oma design-nappasukeppi (magneettikeppi) ja näyttää olevan ikivanhoja seiskojakin. :D 


Koruja on purkuun menossa myös. Nekin on lajiteltava, mitkä kelpaavat koruihin, mitkä askarteluun ja mitkä ovat niin huonossa kunnossa, että menevät roskiin. Ne kun ovat niitä "Maksa postikulut ja saat ne"-koruja. Puhdistamoon menossa kuvan rasiat. 


Kaapissa on paljon myös kansioita. Oli ihan pakko hakea Tiimarin loppuunmyynnistä niitä jotta sain lajiteltua ja lisää lajiteltua ja lajiteltua... :D 


Minulla on kansioissa tulostettuja kuvia, isoja kuvia, kiiltokuvia, vintagearkkeja, lehtikuvia... 
Ihan kaikki nuo edellisen kuvan kansiot ovat lajiteltuja erilaisia kuvia. Ei ne kaikki täynnä ole!!!
Siellä on esim. kukat erillään. Jouluiset yhdessä. Vauva-aiheet, vintaget, miesten jutut, häät... Ja jos ei kansioon ole tarpeeksi, ne jäävät odottamaan täyttymistään tai pysyvätkin vajaina. Mutta löydänpähän mitä etsin! 


Lajittelua... Leimasimet näppärästi. Kansiossa on akryylileimasimet. Lokerikossa puukantaiset. 


Kirjoja. Lehtiä. Kaikenlaista askarteluohjetta. 


Lankoja, ompeluhommeleita. Kyllä minä osaan paikata reijät sukista ja ommella napin paikalleen paitaan. Osaan tehdä harsimista ja meneehän noita atc-kirjoihinkin, lankoja. 


Ja Murusen tarvikkeita on yksi kaapillinen, mutta myös hyllyköstä löytyy Murusen korujuttuja. Tuo vasara on pyhitetty koruiluun. Pussukan alla on mittatilaustyönä sepältä tilattu takorautapalikka korunosien karkasuun. 


Pusseja, suojamuovia, kasseja, korttipusseja... On oltava niitäkin vaikka ja kuinka. 
Niitä kun menee tilauksissa ja lahjojen paketoimisessa muunmuassa. 


Kaappiin on kätketty myös kaikki saamani atc:t. 
Siellä on lisää laatikoita. Ja purnukoita. 
Kaapissa on kyniä, liimaa, lakkaa...
Siellä on korttipohjia, tarrarullia, Käytettyjä postikortteja, kynttilän jämiä, kuumaliimapistooli penaalissa...
Kuvaan en ottanut Murusen työkaluja. Niitäkin siellä on. 
Enkä kuvannut lapsukaisen petivaatteita, liinavaatteita, pyyhkeitä, varavaatteita, dödöä.... 

Kyllä! Tavaraa on! 
Suurin osa siis kierrätettyä tai saatua. 
Olen hyvilläni siitä, että saan jatkaa harrastustani. 
Terapioida ja pysyä virkeänä, iloisena ja säälimättä itseäni. Kommentit

Nanna sanoi…
Kiva postaus ja mukava päästä kurkkaamaan toisen askarteluhuoneeseen ja tavaroihin:)
Kata Maria sanoi…
Kyllä mukavasti tavaraa löytyy sulta. vielä ku ois saanu kokonaisen kuvan askartelu huoneesta! :)
Viltsu sanoi…
Löytyy kyllä ja nyt on lisäksi lahjapaperia, lahjakassi sekä kuplamuovia lisää sillä viikonloppu mennyt juhlatunnelmissa, ja kaikki askarteluun sopiva pitää säästää. Saan siis täytettä noihin kuvakansioihin kun leikkaan paperit sopiviksi arkeiksi.
Lisäksi on kuumailmapuhallin, jonka sain lahjaksi.
Viltsu sanoi…
Ja kyllä, hamsteri mikä hamsteri, mutta kyllä minä siivoilenkin välillä ja pistän pois. ;) Nyt esim. Pahvia en enempää kerää, ennenkuin saan entiset ATC pohjikai. Samoin kieltäydyin lehtinipusta, koska on jo lehtiä. verstas laajenisi muuten liikaa.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.