Puhutaan teestä, osa 5: Herkutteluhetki


Voiko teen juonti olla herkkuhetki, vai onko se vain nestettä ja juomaa siinä missä jokin muukin, vaikkapa kahvi? 

Vastaan kyllä! 
Samalla kysyisin vastakysymyksen, etkö ole juonut herkullista kahviakaan koskaan? ;)
Puhutaan nyt kuitenkin teestä ja herkutteluhetkestä. Tarjoan sinulle parasta makeanhimoisen "evästä". Oletko valmis? 

Ei, älä pakene, vaikket haluaisikaan kaloreita, hiilareita tai lantiosi levenemistä! Lupaan olla hellä linjoillesi! 

Olen itsekin ollut herkkusuu aina ja tuskaillut, kun kaikki hyvä ja makea kertyy kroppani eri alueille. Juuri sinne, minne ei pitäisi. Painon lasku on vaikeaa ja stressaavaa, kun ei saa syödä mitään herkkuja. Pitää olla ilman kaikkea hyvää... STOP! 
Nyt loppui typerät puheet! 


Ostin joskus aikaisemmin hölmöyttäni kaupasta muiden ruokaostosten yhteydessä herkkuteetä, joissa luvattiin karkkimakuja. Lakritsi osottautui yskänlääkkeen makuiseksi ja vaahtokarkki jollekin epämääräiselle. En niistä mitään luvattua saanut siis irti. Ehkä vika on minussa, mutta makujahan on monia. Minun makuuni ne eivät olleet siis. Voiko siis teejuoma todellakaan olla vaikkapa karkin korvike? Lupaillaan, muttei anneta mitään... 

Minä nimenomaan haluan tuoda julki sellaisia asioita, joista itse pidän. Jotka MINULLE tuottavat iloa, mielihyvää ja sitä positiivisuuden auraa, jonka turvin jaksan kipujeni keskellä. Sinä voit rakastaa niitä makuja, joista minä en pidä ja päinvastoin. En siis voi puhua sinun puolestasi, mutta voin kertoa oman kokemukseni. Jos sinä saat herkkuhetkesi jostakin ihanan tuoksuisesta ruokakaupan teestä, ole hyvä vaan! Saat nauttia jatkossakin. Ilahduttavaa vaan, jos jokin asia tuottaa sinullekin iloa. Minulle se ei tuottanut, joten kerron, mikä tuottaa nimenomaan minulle hyvän olon ja -mielen. 

Yksi tällainen miellyttävä, iloa tuottava asia on ehdottomasti "Mandragoran" "Vadelmasorbetti". Vadelma voittaa mielestäni mansikan muutenkin. Hilloissa, marjana.. Siis myös juomana. Toki mansikkakin on hyvä ja herkullinen marja. 
Vadelmasorbetti maistuu villivadelmalle, sillä teejuoma sisältää vähintään 2,4% vadelmia. Valkoinen tee ja vihreä tee yhdessä luovat kauniin, kirkkaan pohjan juomalle. Rusinat sekä punaherukat voimistavat vadelman aromeja ja saavat teestä ihastuttavan, hentoisen makean herkun aikaan. Parastahan tässä on se, etten saa herkutellessani lisäkiloja. Lisäksi maku on juhlavan raikas, hento ja herkullinen. Tuoksusta puhumattakaan. 
Tässäkin sorbetissa raaka-aineena ovat puhtaat, luonnolliset ainekset.  



Vadelmasorbetin teko-ohje:

Valmistus:

Mene "Mandragoran verkkokauppaan" tai mene suoraan liikkeeseen Rovaniemellä. 
Odota hetki. 
Avaa paketti, jonka jälkeen voitkin siirtyä haudutusvaiheeseen.
1 tl teetä / 1, 5dl vettä. Teepannussa haudutettuna käytä 1 tl lisää. 
Kaada 90ºC vesi teelehtien päälle ja anna hautua 5 minuuttia, jonka jälkeen tee kaadetaan siivilän läpi.

Nautitaan lämpimänä. 


Suosittelen myös erilaisia edullisia "kokeilupakkauksia", jollet ole varma, mille alkaisit. 

Kommentit

Susanna sanoi…
Voi kiitos ihanainen upeista atc-korteistasi sekä extroista! Ihana se magneetti-koru! Tuhannet kiitokset soulsisterille!
Ihana teehetki täällä.

Varasin sinulle täplät kortin. Kerätään vaan taas vaikka 10 korttia kuoreen.
Enkuli, keitäppä teet ja jatketaan vaihtoharrastusta. Jookos?!