Siirry pääsisältöön

Teehetki


Meillä juodaan joka päivä teetä vähintäänkin kannullinen. Yleensä se kannullinen kuumenee iltaisin iltapalalle, mutta toisinaan päiväselläkin, jos Murunen on kotona, niin haudutetaan mustaa teetä. Iltateehän on Rooibosta tai vihreää teetä tai valkoista teetä, Camomillaa tai yrttijuomaa.Eilen päiväteenä oli musta lehtiteetä inkiväärirouheella. Inkivääri on suosikkiani muutenkin, joten teessäkin maukasta. Itseasiassa tänään kala saa inkivääripeitteen. :)

Teen lisäksi juon joka päivä kupillisen inkiväärijuomaa. Sen teen alusta asti itse. No, en kasvata itse inkivääriä, mutta lähikaupasta sitä saa edullisesti. Vajaa 2 euroa maksaa satsi, josta tulee vajaa litra täräkkää juomaa, jota ei paljoa tarvitse laittaa kuumaan veteen. Kuumassa vedessä maku tuleekin esille ihan eri tavalla, kuin kylmässä. vink vink. ;)


Teetä meillä on vaikka ja kuinka eri tilanteisiin ja eri fiiliksiin sopien. Piristykseen Mate on parasta, mutta tosiaan unta ennen se on kofeiinitonta oltava. 

Toiset teet tuoksuvat ihanalle, kuten lakritsi, suklaa tai savutee, mutta mausta ei sitten samoja makuja saakkaan irti. Savuteen idea onkin se tunnelma saada nimenomaan tuoksusta, mutta lakritsi maistuu enemmänkin Ouzolta, kuin lakuteeltä. huh. Kreikka fiiliksiä! :D

Joissakin teessä taas tuoksu ja maku ovat yhdessä yhteläisiä. Nämä teet maksavat hieman enemmän yleensä, mutta ovat sen arvoisiakin. Esimerkiksi pikkuerissä myytävät Hola!, Ihqu, Reps...
Vaahtokarkki tuoksuu ja maistuu vaahtokarkille samoin kuin chiliteessä on chilin potkua.

Erilaisia irto-teepussejakin löytyy kaapistamme kymmeniä eri makuvaihtoehtoja. Niitä varten on mm. teepusseille tarkoitettu rasia sekä kahvi- ja kaakaopurkkeja, joissa teepusseja on jemmassa.Tänään kokeilimme Riinalta saamiamme teeruusuja. Niin kauniita jo siltään! Raaskiiko edes veteen laittaa?!


Laitoinpa kummiskin ja aloin vierestä seuraamaan ruusun avautumista.


O la laa! Sehän avautui kukkimaan!


Ja antoi värinsä veteen sekä ihanaa, kevyttä ja hieman makean vivahteista makua. Ei tarvinnut sokeria lisätä! Suosittelen!

Kommentit

Melina sanoi…
Tämän postauksen luettua on pakko mennä itekin laittamaan vedenkeitin tulille. ;)
Tuula sanoi…
Teeruusu? En ollut koskaan kuullut!
ViliMarika sanoi…
Riinan postaus aiheesta löytyy http://mokkihopero1.blogspot.fi/search?updated-max=2013-01-05T04:21:00-08:00&max-results=20&start=40&by-date=false

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…