Peltipiirakka
Palaan makumuistoissa lapsuudenkotiini. Muistan äidin tehneen vaikka mitä ihania herkkuja itse. Niin kulho kaupalla vappurinkelimunkkeja, lihapiirakoita kuin peltilihapiirakkaakin. Peltipiirakka on monille ikätovereilleni ja minua vanhemmille tuttu saunailtojen jälkeisenä herkkuna tai kun haluttiin hemmotella perhettä vähän arvokkaammalla herkulla. Lihahan ei mikään halvin tuote ollut jos lie nytkään, mutta etenkin silloin.
Koska tuo peltipiirakka herätti makuhermoni unesta, on ihan pakko antaa ohje sinullekin. Ja tässä ei sitten oijota kaloreita kevytlinjoilla!
Ohje
Kaksi isoa levyä lehtitaikinaa
400g jauhelihaa
150g sipuli
3 kananmunaa (2 munamaitoon ja 1 voiteluun)
200g juustoraastetta
2 dl maitoa
6 dl pitkää riisiä (raakana 2dl)
2 tl Mustapippuria
½ tl Maustepippuria
1 tl suolaa
Lihaliemikuutio
Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi.
Lämmitä uuni 225c asteeseen
Tee munamaito:
Koska tuo peltipiirakka herätti makuhermoni unesta, on ihan pakko antaa ohje sinullekin. Ja tässä ei sitten oijota kaloreita kevytlinjoilla!
PELTIPIIRAKKA
Ohje
Kaksi isoa levyä lehtitaikinaa
400g jauhelihaa
150g sipuli
3 kananmunaa (2 munamaitoon ja 1 voiteluun)
200g juustoraastetta
2 dl maitoa
6 dl pitkää riisiä (raakana 2dl)
2 tl Mustapippuria
½ tl Maustepippuria
1 tl suolaa
Lihaliemikuutio
Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi.
Paista pilkottu sipuli ja jauheliha pannulla n.10min, lisää mausteet, suola ja kypsä riisi ja jatka paistamista pari minuuttia.
Tee munamaito:
vatkaa kaksi kananmunaa ja maito
Kaaviloi lehtitaikinalevy sopivan kokoiseksi ja aseta se leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Levitä puolet juustoraasteesta levyn päälle, lisää lihariisiseos (jätä hieman reunoja auki) kaada nauhana munamaito seoksen joukkoon ja reunoille, lisää loput juustoraastetta seoksen päälle.
Kaaviloi lehtitaikinalevy sopivan kokoiseksi ja aseta se leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Levitä puolet juustoraasteesta levyn päälle, lisää lihariisiseos (jätä hieman reunoja auki) kaada nauhana munamaito seoksen joukkoon ja reunoille, lisää loput juustoraastetta seoksen päälle.
Laita toinen lehtitaikinalevy kaiken yli ja kiinnitä nipistämällä reunoista alempaan levyyn, voitele kananmunalla.
Pistele haarukalla pintaan vähän reikiä niin piirakka ei turpoa uunissa.
Kypsennä uunissa kunnes pinta kullankeltainen eli noin 15 -25 min.
Kypsennä uunissa kunnes pinta kullankeltainen eli noin 15 -25 min.
Onko peltipiirakka tuttu?
Kommentit
Oi mitä lapsuusmuistoja...meidän isi teki ihan parhaan lihiksen ja koko uunipellillisen tietty.
Ihanaa sunnuntaita Viltsu <3