Sekä akuuttiin että krooniseen kivunhoitoonHaluan kertoa sinulle eräästä kivunlievityskeinosta, josta olen saanut apua jo monta kertaa. Nyt en puhu lääkkeistä enkä mielikuvamatkoista, vaan ihan kongreettisesti kipukohdan päälle laitettavasta kylmä-/lämpöpakkauksesta. Ennenkuin peruutat pois ja ajattelet, että noniin, tuo on nähty ja kuultu ja koettu jo, niin odota edes hetki, jotta saan näyttää, minkälaisen pakkauksen sain käsiini!


Tiedäthän sellaisia pieniä sinisiä pakkauksia, joissa on jotain geeliä sisällä? Pakkaus nippanappa ylettyy polven päälle tai jos on suuremmasta kyse, niin ehkä juuri ja juuri polven etuosaan. Ne soveltuvat erinomaisesti sellaisiin pienempiin kipukohtiin, kuten juurikin polvi, käsi tms. Itselläni oli pitkän aikaa selässäkin käytössä sellaisia pieniä ja olihan se hankalaa! Käyt makuulle, pieni pakkaus johonkin tyynyllä tuetun peiton mutkaan selkää vasten, eikä se tosiaan kokonsa puolesta sitten auttanut kuin pieneltä osin paikallisesti eikä edes saanut liikahtaa, ettei pakkaus tipahtanut väärään paikkaan. Pikkareissakaan kun ei riitä juuri minun kipukohtiin vyötäröä, tai sitten pitäisi olla jo kalsongitkin jalassa. 
Nyt on saatavana iso koko alaselän peittävä selälle tarkoitettu Therapearl-lämpö- ja kylmäpakkaus. Siis ei kahta erillistä, vaan molemmin tavoin voit tätä yhtä ja samaa käyttää! Sopii käytettäväksi myös esimerkiksi polven tai käden ympärilläkokonsa puolesta.


Itseasiassa olin pahimmassa kunnossa sitten leikkauksen tässä joitain päiviä sitten, joten toivun edelleen kivuista, enkä voi syödä vielä normaalisti. Oli sen verran rankka kokemus takana, ettei mikään pysynyt sisällä. Edes lääkkeet parina kertana. Onneksi on rakas, joka teki parhaansa ja mm. haki minulle mitä tarvitsin. Mm. tämän Therapearl-selkäpakkauksen. Olin jättänyt sen aiemmin jääkaappiin, jotta voisin testata, kuinka hyvin se toimii jääkaappikylmänä. Pakkasestahan otettuna nämä ovat jäisiä ja vaativat ehdottomasti vaatteen ihon ja pakkauksen väliin, ettei iho palellu. (Pakastimessaoloaika on vähintään 2 tuntia.) Sen sijaan jääkaappikylmänä onhan se kylmä, muttei jäätävä. Soveltuu siis iholle suoraan. 

Niin, eli makasin vuoteessa ja olin tulehtuneen selän takia selästä lähes tulikuuma itse. Oli onni, että tämä löytyi jääkaapista, sillä jo sekin kylmyys oli huikea kokemus kuumaa ihoa vasten. Tosin tottakai lämpeni nopeammin, kuin pakastettu pakkaus. Mutta se helpotti! Eli aion jatkossakin käyttää myös jääkaappikylmänä tätä! 


Thera Pearl kylmä/kuumapakkaus selälle pysyy hyvin paikallaan säädettävän, leveän kuminauhan avulla. Kuminauha on riittävän leveä ja pitkä, jotta se on miellyttävä käyttää, eikä purista tolkuttomasti. Lisäksi kuminauha on säädettävissä juuri sinun mitoillesi. Pakkaus voidaan käyttää lukemattomia kertoja uudelleen sekä lämmitettynä että kylmänä. Tuote EI sisällä lateksia eikä bisfenoli A:ta.

Pakkauksen koko on 43cm x 17cm. Laitan tähän videon, jonka Youtubesta löysin, sillä videon tehnyt Amber kuvaa tätä samaista pakkausta todella hienosti myös itsensä päällä. Videolta näkyy hyvin mm. realistinen koko ja nauhan toimivuus. 
Therapearl-pakkauksen idea on se, että pakkauksen sisällä olevat geelihelmet joko lämmitetään mikrossa tai viilennetään pakastimessa ja niiden vapauttama kylmä tai lämpö helpottaa lihasjännitystä, särkyä ja kipua selässä. Thera Pearl -sarjan tuotteet mukautuvat vartalon muotoihin, sillä geeli itsessään on pehmeää, mutta myös siksi, että tässä selkä-pakkauksessa on pienet taskut, joiden välissä on aukko, josta geeli pääsee toisiin taskuihin vapaasti liikkumaan kehosi mukaisesti. Voin kokemuksella kertoa, että ihan oikeisiin paikkoihin ne geelit liikkuvat ja vapauttavat energiansa kauttaaltaan ja helpottavat kipua lämpimällä tai kylmällä 20 minuutin ajan. 


Myyntipakkaus sisältää ohjeet ja lämmitysajan, mutta huomioithan oman mikrosi tehon erityisen huolella! Suosittelen ainakin eka kerroilla, että katsot kellosta ajan, kuinka kauan voit pitää pakkausta mikrossa, ettei se ala "poksumaan" niinkuin ruoka poksuu kuumetessaan. Geeliä ei siis räjäytetä, vaan käytetään mikrossa noin 45-55 sekuntia. Meillä se oli vain 30 sekuntia! Ja ei, ei polta ihoa, mutta tasainen ihana lämpö pysyi ja helpotti oloa.

Tämä on niin täydellinen oikeasti! Nyt vihdoin Apteekkishopista löytyi pakkaus, joka lämmittää, kun kivut vaativat lämpöä, viilentää, kun kivut tulehduksesta päällä ja koko alaselkä on hoidossa yhtäaikaisesti. 

Olipa kipusi sitten toistuvia tai satunnaisia, niin tässä on kokoa naiselle ja miehelle kerrankin! Sitäpaitsi testasin myös reiteen! Ihan niiin kaposeen vyötäröön tätä ei ole tehty, että nauha menisi tiukalle, mutta sohvalla maatessa paikoillaan tämä toimi reiden ympärikin! 

Lähde: Youtubevideo
Kuvat ja teksti omia
Therapearl-selkäpakkaus Pr-näyte Apteekkishopista

Kommentit

Aivan loistava keksintö. Tämä varmasti helpottaisi minunkin kipeää polveani.
Mukavaa tiistaita sinulle Viltsu ❤️
Outi, olen lähes varma että auttaisi. Ja hinta on kohdallaan siihen nähden että tämä on ISO ja laadukas ja toimiva. Lisäksi kestää vuosia.