Värityskuvilla mindfullnessia + merenneito

Tuntuuko sinusta toisinaan siltä, ettet löydä inspiraatiota luovuuteen tai raskas möykky rinnassa ei ota hellittääkseen? 
Koetko olevasi masentunut tai levoton tai onko lapsesi vaikea pysyä aloillaan? 

Kuten tietänet, kipu pitää minut otteessaan ja tiukentaa puristustaan entisestään. Olen elänyt tätä vuosikymmenet jo joka päivä. Tänään olen sinut asian kanssa, mutta siihen vaadittiin aikaa ja henkistä kasvamista. Se, mikä minua kasvatti erityisesti ja mikä edelleen on tärkeä osa elämääni, on mindfulness ja meditaatio. Tänään haluan antaa sinulle vinkkini siihen, kuinka arjesta voi selvitä hyväksymällä esimerkiksi kivun tai vaikkapa ahdistuksen tai levottomuuden.


Itämaisissa perinteissä mindfulness on tunnettu jo iät ajat. Tuhansia vuosia jo. Länsimaissa se tuli tutuksi -70luvulla, kun amerikkalainen Jon Kabat Zinn alkoi ohjata tietoisuustaitoihin perustuvaa stressinhallintaohjelmaa kroonisesti sairaille ja kipupotilaille. Tämän ohjelman innoittamat tutkimukset ovat antaneet hurjan hyviä tuloksia. Ymmärrän hyvin itsekin mindfulnessia harjoittaneena. 


Mindfulness voi olla avuksi masennuksen, ahdistuksen, stressin ja kivun lievittämisessä, mutta se voi myös olla avain onnellisempaan, rennompaan ja tietoisempaan elämään. Säännöllisellä harjoittelulla mindfulness tukee myös fyysistä terveyttä ja lisää vastustuskykyä. Myös lapset ja nuoret hyötyvät harjoituksista ja saavat niistä apua keskittymiseen, rauhoittumiseen ja oppimiseen. Mindfulness-harjoitus auttaa sinua saamaan yhteyden omaan kehoon ja tulemaan tietoiseksi oman mielen toimintatavoista. 


Kuinka sitten mindfulnessia harjoitetaan? Tyypillisimpiä ovat hengitysharjoitukset. Keskityt hengitykseesi tiedostaen sisäänhengityksen, tauon ja uloshengityksen. Jatkat tätä niin kauan, kun on tarvis. Et hengitä syvään tai eri nopeudella kuin normaalisti, vaan tarkkailet nimenomaan normaalin hengitykesi kulkua. Hengitysharjoitusten lisäksi voit keskittyä myös tekemään jotain mielekästä, jossa ei vaadita ajatustyötä. Esimerkiksi väritystehtäviä. Älä mieti värien ja muotojen realistisuutta, vaan väritä oman sisäisen inspiraatiosi mukaan. Väritystehtävissä et voi tehdä väärin. Nyt emme ole koulussa kuviksen tunnilla eikä opettaja arvostele työtäsi. Harjoitusten avulla voit tunnistaa omat tunteesi ja ajatuksesi sekä hyväksyä ne. Rauhallisena hetkenä ja paikassa on helpompi kuulla itseään, kehoaan ja sen tuntemuksia. 


Rauhoittuessasi kuuntelemaan kehosi ja sisimpäsi sanomaa, voit saada vastaukset siihen, miltä sisimmässäsi tuntuu ja mihin tuntemukset liittyvät. Tunteet ja tuntemukset saavat tulla luoksesi myöhemminkin, mutta tälläkertaa opit hyväksymään ne. Jos ei onnistu olemaan läsnä itselleen voi kuitenkin pohtia, mitä armollisuus ja lempeys voisivat tarkoittaa käytännössä. Samalla voit oppia hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet. Sitten voi palata nykyhetkeen ja huomata maailman läsnäolon tavalliseen tapaan. 


Mindfulnessin tietoisuusharjoitukset vähentävät stressiä, auttavat tarkkaavaisuuden hallinnassa ja tunteiden säätelyssä, lisäävät luovuutta ja positiivisia tuntemuksia, parantaa oppimiskykyä ja muistia sekä vahvistaa sosiaalisia taitoja ja itsetuntoa. Minua mindfulness on auttanut selviytymään kivun kanssa tukalissa tilanteissa, kuten kaupassa tai antamaan hetken huilitaukoa kotona. Kotona yksi parhaista keinoista on juurikin värityskirjat aikuisille. 

Tässä yksi tällainen mindfulness-työni. Mitäs sanot merenneidostani? 
Kaikki tämän postauksen värityskirjat löytyvät Uniomystica.com verkkokaupasta. Tuolla on yksi lapsillekin suunnittelu värityskirja, joka on kuin luotu aikuisten värityskirjan parina kulkemaan. Ajattele vaikkapa ystävänpäivälahjaksi äidille ja tyttärelle. Kuvat ovat erilaiset, mutta teemat samoja. Näin sekä äiti että tytär voivat viettää rentouttavaa laatuaikaa väritellen. Lasten kirja sopii myös aikuiselle, sillä kuvat ovat kiehtovia iästä huolimatta. 


Samoin mindfulness-värityskirjat eka ja toinen toimivat yhdessä ja erikseen. Nämä kaksi kirjaa mahtuvat käsilaukkuunkin, joten voit kuljettaa sitä kynien kanssa mukanasi ja värittää vaikkapa junassa tai odotellessasi hammaslääkäriin pääsyä. Samalla saat ajatukset pois mahdollisista peloista tai ahdistuksesta. 

Myös uniomystica.fi verkkokaupasta löydät ja sekä paljon muuta ihanaa. Molempien verkkokauppojen takana on Delfiini.fi, jonka kautta saa tilattua kirjallisuutta mm. itämaisesta viisaudesta, vaihtoehtoisista hoitomuodoista, terveestä elämästä ja myönteisestä ajattelusta sekä tarot- ja enkelikortteja, musiikkia ja erilaisia kivituotteita. Linkkien klikkaaminen ei tuo minulle rahaa eikä mitään muitakaan hyödykkeitä. Toivon vaan sinunkin saavan hyötyä ja apua mindfulness-värittelystä kuten minäkin. Toimivat lääkkeettömät keinot ovat aina hyvä asia jaettavaksi. 


Värityskirjat ovat hoitokeinoni ja saatu pr-näytteenä Delfiinistä. Kommentit

Aikuisten värityskirjat ei ollut mun juttu. Luulin, että olisi ja olin aika pettynyt, kun en tykännytkään yhtään näprätä noin pieniä juttuja :D
Olemme onneksi yksilöitä jokainen. Sun kannattaa vilkaista toi eka linkki jos vaikka löytäisit sen "sun jutun" ja oman keinosi rentoutua, harjoittaa mindfulnessia tai harrastaa. Tuolta löytyy kirjoja, tarot-kortteja, siis ihan vaikka ja mitä!
EstherH. sanoi…
Kiva postaus ja monille nuo kirjat ovat tosi tärkeitä ja hyvä niin. Tietoisuustaidot ovat hyvä väline moneen tilaan ja hyvä että siitä myös kerroit. On tärkeää osata kuulla itseään, kehoaan ja tuntemuksiaan jotta itse kykenee itsensä hyväksymään, se on avain parempaan oloon ja koko elämänasenteeseen.Itse olen jonkun verran myös asiaan jo perehtynyt, koska kaikki nämä kiinnostavat kokonaisvaltaiseen hoitoon liittyen. Näiden tietoisuustaitojen perusajatuksia on lainattu Buddhalaisuuden filosofiasta, (ilman uskonollista tai hengellistä osuutta siis,) joka minua erityisesti on kiinnostanut jo vuosikymmeniä, joten kiinostava aihe..vaikka lisää kirjotat! :) Kiitos!!
Viltsu sanoi…
Hyvin samoilla kiinnostuksilla mennään siis.