Turkki kuin toinen koti

Ulkomaan matkustelu avartaa ja antaa täysin uudenlaisen kuvan mitä televisio tai lehdet. Matkoilla tutustuu erilaisiin ihmisiin ja näkee maasta asioita, joita ei välttämättä näe muuten. Se tunnelma on niin intensiivistä ja vie mukanaan. 

Minua ei ole mikään muu maa kuitenkaan vienyt samoin mukanaan, kuin Turkki. Voisi siis sanoa, että honeymoon onnistui täysin. Voit lukea honeymoonistamme Täältä sekä Täältä.   Ruokapostaus Antalyan tarjonnasta löytyy Täältä. Pakko linkittää vielä yksi postaus. Megapostaus, jossa kerron elämästäni ja siitä, miksi tämä matka sai minut itkemään suorassa lähetyksessä radiossa vuolaasti. Tämä postaus on jaettu myös Stora Enson Metsä- sivuilla. Löydät kiitospostaukaen Täältä


Mikä Turkissa sitten on niin erikoista? Ihmiset, joilla eri kieli, mutta silti ovat ystävällisiä ja auttavaisia ja asiat selviää tavalla tai toisella. Ilmasto on uskomattoman ihana ja suomalaiselle siedettävä jopa talvella. Ruoka on suomalaiseen makuun erinomaista ja kaikki niin tuoretta. Hedelmät vievät kielen mennessään siltään ja tuoreeltaan mehuksi puristettuna.  Ja minareettien kutsu sai minut itkemään... olin niin onnellinen. Kuin kotiin päässyt vihdoin. Ei sitä osaa selittää... 

Koska ei ole mahdollisuutta matkustaa nyt mihinkään, saatikka muuttaa kissoja vilistävään maahan, yritän täyttää Turkin jättämän ikävän muuten. Siihen täydellinen valinta on ehdottomasti Kuopioon avattu turkkilainen ravintola Galata, josta kirjoitin aiemminkin jo. Linkki Tässä.

Ja ei, meillä ei ole yhteistyötä, enkä hyödy mitenkään kirjoituksesta. Kerron tyystin omasta kokemuksestani. Silloin kun on aihetta, niin silloin puhutaan suu puhtaaksi. Hyvässä ja pahassa. Heh heh. 


Tässä taannoin kävimme juhlistamassa Murusen saamaa työsopimusta. Opiskelut päättyvät ja työ alkaa. 

Alkupalaksi söimme seisovasta pöydästä salaattia. Tuoretta, hyvää, raikasta.. 


Olipa ilo löytää lounaalta moussakaa! Se on yksi lempiruuistani, johon olen välimerellä törmännyt aiemmin. Mainittakoon myös, että laktoosittomaa ja gluteenittomaa ruokaa on runsaasti tarjolla! 


Murunen on miettinyt pitemmän aikaa, miltähän raki maistuu. Me päästiin testaamaan raki Galatassa. Tosin pyydettiin puoliksi pikkuannos, koska emme halua juoda sitä meidän mittapuusta katsottuna liikaa. 
Testattua tuli ja ei meidän juoma ole kuitenkaan. Huh huh. Ehkä osasyy siinä, ettei me kovia juomia käytetä muutenkaan. Anis maistui voimakkaasti, joten jos Aniksesta pidät, maista rakia. 


Sen sijaan juuri uutena ravintolaan saadut baklavat ja omenatee olivat täydellistä! 


Annos oli yksinkertainen, mutta  kaunis ja baklava ihanan kosteaa ja makeaa. Itseasiassa Antalyassa söimme baklavaa honeymoonillakin. Siellä oli leipomo-kahvila, mikä oli avoinna 24/7. Uunituore baklava maistui siellä aivan samalta, kuin nyt tämä Galatassa tarjoiltu. 


Ja se omenatee.. Siinä maistuu Turkki myös. Nyt sitä oli tarjolla kahvipöydässä. Kakkuakin oli, mutta olimme jo aivan täynnä! 

Taustalla soi turkkilainen musiikki, sisustus kuin Turkissa ja välillä jopa turkkilaisia työntekijöitä ilmestyi silmäkulmaan. Voin sanoa, että olin jälleen kotona! 

Tiedätkö, että Galatassa saa myös hymyn ilmaiseksi ja hyvin ystävällisen palvelun. Olet kuin perheeseen tervetullut, kun menet ruokailemaan sinne. Tällaista en ole muualla kokenut. Galataan palaamme uudestaan ja uudestaan. 

Onko sinulla erityisen hyviä kokemuksia jostain ravintolasta? 

Kommentit

Tuon omenateen voin maistaa suussani, niin hyvää se on!
Kiva luukku oli ja kaunis sävy lakassa!