ATC sekä iso paljastus


Sen kunniaksi, että Suomi täytti 100 vuotta, valaisi (ja yhäkin valaisee) parvekkeemme sinivalkoista utuista valoa. Se valo on kaunis paljasta valkeaa lunta vasten katsella sisältä päin ja valkeaa seinää vasten ulkoa käsin.

Paljastanpa senkin, että pihatielle ilmestyy toisinaan ulkotulet meidän ansiosta ja pihapuun oksalle lyhtyyn kynttilä kahden naaurimme vuorotellessa. Kuka tykkää ja kuka ei edes huomaa, mutta meille se ainakin on iloinen asia.


Meidän(-kin) pihassa ovat puut peittyneet valkeaan samettiseen lumeen. On kuin olisi puut saaneet vaatteet ylleen. Kyllä talvella on kaunista! Ja vielä on kuukausia siihen, kun aurinko paljastaa lumen alta vihreään verhoon syntyvän maan. Tänä talvena olemme etuoikeutettuja valkoiseen taikaan, jota etelämmässä vain haaveillaan. 


Atc-tehtaalla käy kuhina, kun synnytän yksi kerrallaan atc-kortit vaihtopareilleni. Kylläpä isä ilahtuu? saadessaan kortissani mainitut laskuja sisältävät paketit. Laskujen summan paljastus voi nostaa hikikarpalot otsalle. Sen sijaan me Murusen kanssa emme vinguta Visaa tai muitakaan luottokortteja. 

Sitten se iso paljastus 
Minun lapsellani ei hikikarpalot nousseet pintaan itsenäisyyspäivänä linnanjuhlissa, vaikka seurassa olikin Suomen kovimmat nimet. Yksityisyydensuojan nimissä sensuroin kasvot pois. Paljastus jääköön siltä osin näkemättä.






Minulle iso asia oli se, että Mika Häkkinenkin morjesti nuortani Marketan kuiskatessa / vinkatessa ensin hänelle. Mika on ehdottomasti yksi kautta aikain idolini ja legenda. Mutta niin on Saku Koivukin. Muita lapseni seurassa nähtyjä oli mm. Hjallis Harkimo, Li Andersson, Teemu Selänne, jne jne. Kävi hän myös Räikkösen Kimiä jututtamassa hetken. Pojastani tullaan kuulemaan vielä paljon.


Kysymyksiä ahkerimmille lukijoilleni:

• Näkyikö Suomi100 sinun kodissasi? 
  Miten? Vai tursuaako aihe jo korvistasi? 

• Oletko talvi-ihminen? 

• Mikä talvessa on parasta? Pahinta?

• Mitä ajattelet luotolla ostamisesta?

• Seurasitko linnanjuhlia ? Miksi?

Kommentit

Onpa kaunis tui kortti.
Mukavaa tiistaita sinulle Viltsu ❤️
Anonyymi sanoi…
Kiitos outi