Ilo kertoa

Atc-vaihtoon tulee nyt tauko. Jatkan vaihtoa toisella kertaa. :) Surkuhan se on. Ei voi mitään, mutta välillä on muutettava verstas uuteen paikkaan. Uuteen tilaan.

Surkuttelusta ilotteluun! Hain tänään postista paketin, jonka tiesinkin tulevan. Olin nimittäin vastikää voittanut Kikin arvonnasta ihanan rouhean seinäkellon! Kaikissa ihanissa "kodin kuvalehti-kodeissa" on sellainen, mutta ei tietenkään meillä, joilla ei ole varaa sisustaa kotia mielitekojen mukaan. siksipä sitten pyysin onnetartani olkapäälleni istumaan ja kirjoitin Kikin arvontaan arpalipun nimelläni. Ja kas kummaa! Piakkoin sain kuulla voittaneeni tämän! JEE!



Niin.. Voittamani kello siis piti tulla tänään, mutta hämmennys oli suuri, kun paketin avasin ja sieltä ekana käteeni tipahti 


Kauniin värinen pussillinen helmiä! siis mitä?! Ihana ylläri! 
Ja helmien kanssa pötkötti paketissa jokin pussissa... Hmm.. ei sekään kellolta näytä...


Oi! Essu! Ja minkälainen! Tuollainen ihana, trendikäs, upea... Ja koska halusin kuvata sen tänne, mutten itseni päällä, niin pupu-prkl sai toimia mannekiininä. ;) 

Joo, kellokin oli, kunhan ensin nämä ylimääräiset, yllärilahjat olin löytänyt. :) KIITOS KIKI!!!

Eilen sain parhaat naurut lukiessani Vauva-lehdestä miesten saunailloista. Siis nyt minäkin tiedän, mitä miehet tekevät saunailloissa! Ja mitä tarkoittaa telakoituminen, hännystely tai kuntaliitos. :D :D 

Jos joku nyt välttämättä rohkenee moista lukemaan, niin kerrottakoon, että omalla vastuulla ja olethan täyttänyt 18 vuotta! ;)


Vauvoista ja miesten saunailloista meidän päivän puuhiin. Olen kuorinut ja pilkkonut laatikollisen omenoita! Kädet siinä kuivuivat korpuiksi, mutta lopputulos kannatti, sillä nyt on muutama purkki omppuhilloa jäähtymässä. 



Pari purkkia menee lahjaksi, mutta jää siitä itsellekin vielä. :) 

Eilenkin touhuilin omenaisena... Eikun siis omenoiden kanssa. Nimittäin iltasella, tai yön pikkutunteina halut alkoivat hyrrätä ja teki mieli tehdä omenapiirakkaa! Ja tietysti kokeilunhaluisena vaihtelu virkisti ja etsin netistä uuden ohjeen, kuinka toimia. Katsoin ohjetta, aloin tekemään ja mietin, että jos tästä hyvä seuraa, on se kyllä ihme juttu ja sitten se ohje pitää teillekin julkaista! Oli nimittäin niin outo ohje! ja helppo! 


Hetimiten uunista ulos otettuamme maistelimme vähän... Ok, puoli piirakkaa! :D 

Ja tulinpa siihen tulokseen, jotta julkaistava on ohje! Ihan pakko! 

Jos haluat nopeaa toimintaa ja tykkäät murupohjaisesta omppupiirakasta ja kinuskista, niin tää on sun juttusi! 

Mä en sit kuvaan edes kerennyt kumoamaan tota piirakkaa enkä kääntää ylösalaisin, joten se nyt sit puuttuu ohjeista. Kumoa se tarjolle! Näyttää omenapiirakalta enemmänkin. ;)



HELPPO OMENAPIIRAKKA

5-10 omenaa
kanelia ja sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2dl sokeria (vanilliinisokeria?)
75-100g margariinisulaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteelle. Voitele piirakkavuoka hyvin. Viipaloi omenat ja asettele ne vuoan pohjalle. Ripottele päälle oman maun mukaan kanelia ja sokeria sekä halutessasi myös vanilliinisokeria.
Sekoita jauhot, sokeri ja kananmuna keskenään ja kaada seos omenalohkojen päälle. Sulata margariini ja kaada se vuokaan omenoiden ja jauhoseoksen päälle.
Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla n. 30 min.
Vinkki: Tarjoa piirakkaa vaniljakastikkeen, -vaahdon tai -jäätelön kera.

Mä tein hommat tuplaten, joten tuplaten piirakkaakin tarjolla. Kuvaa vaan tulkiten, jotta yksi tollanen vuoka tulee yhdestä ohjeesta. 

Nautinnollista herkutteluhetkeä ja hyvää viikonloppua!

Viltsu 

Kommentit

Onnea uuteen tupaan jo näin etukäteen :) Ja kiitos niistä url-infoista,tajusin itsekin ne muokata-en sellaisia ollut lainkaan ymmärtänyt edes katsoa-tekniikan ihmelapsi kun olen :)
Noh,kuten näet-olen ihan tumpelo :D sillä vielä piti sanoa,että jos minulle annat osoitteesi niin minulla olisi sinulle jotain pientä askartelujuttua. Jos vain kelpaa 3d-kuvat ja pienet korttikoristeet,nauhat ja ruskeat kauniit helmet kahdessa koossa,läpinäkyvät todella kauniit. Jos kiinnostuit,laitaham viestiä minulle convehtila@gmail.com niin laitan postia tulemaan :) Aurinkoista viikonloppua.
Maca sanoi…
Muuttaminen on aika rasittavaa, vaikka tietenkin mukavaakin. Huomaa, kuinka paljon on joutavaa tavaraa kertynyt.
Susanna sanoi…
Wau! Hienon paketin olet voittanut! Onnea! Tuli kyllä oikeaan osoitteeseen ;) Kiitokset omppupiirakkaohjeesta. Pitääpä kokeilla! Meidän pikkuinen omppupuumme on tehnyt 8 omenaa ;))) No kyllähän niistä piirakan tekeen vai mitä...Tsemppiä ja voimia muuttopuuhiin. Ne on kyllä tosi rankkoja juttuja! Palataan asiaan sitten kun olette kotiutuneet ja vaihdellaan taas hirmuisesti, vai mitä? Mukavaa iltaa sinne ;))
Vilimarika sanoi…
Lauski, ole hyvä. :) Ei tollasta hoksaakkaan ihan noin vaan, jos vaikka itse voi kommentoida googletilillä. Kokemus se opetti minuakin. :)Ja toki, ilomielin otan vastaan tuollaista!!! Laitankinheti viestiä!

Maca ja Susanna, mulla jo nyt selkä temppuaa ja yölläkin valvottaa. tuumasin tänään, että taitaa tulla aika rankka kuukausi! Mutta kyllä se kannattaa, sillä lopputulos on unelman täyttymys. :)Ja kyllä! Vaihto jatkuu sitten ihan niinkuin ennenkin, ellei jopa tiuhemminkin. ;D
Nanna sanoi…
Ihan sydän hyppäsi kurkkuun kun tuota alun postaustasi luin:D
Hienon palkinnon olet kyllä voittanut,paljon onnea siitä!
Vilimarika sanoi…
Huomasin, että muutto tuo alitajuntaisesti uniini muistot edellisestä muutostani, mikä oli samalla pakkoa, pelottavaa ja ahdistavaakin, mutta samalla myös vapauttavaa, toiveikasta ja helpotusta. Nyt se muisto palaa pintaan uniini. :S Mutta onnekseni tiedän, ettei tämä muutto ole mitään vastaavaa, vaan enkelin antama lahja meille, jotta saamme unelmamme toteutumaan. :)
Kiki sanoi…
Ole hyvä :) No enpä olisi kyllä tiennyt mitä se telakoituminen on :D Täytyy kokeilla piirakkaa, tykkään tällaisista ohjeista missä ei ole mitään mystisiä aineosia mitkä jää sitten teelusikallisen ottamisen jälkeen kaapin perälle pölyttymään :) Meillä ei vielä ole omenat kypsiä, mutta onkohan naapurilla? :D
Vilimarika sanoi…
Mä käänsin piirakan ylösalaisinkin, mutta ei kyl ollut nätti! Ihan erilainen kaikinpuolin, mitä nettiohjeessa oli. Eli ÄLKÄÄ kääntäkö! Tod.näk. Ohjeen kuva siellä väärä tai sit tehneet jotenkin ammattilaisen ottein sen? Veikkaan väärää kuvaa...