Siirry pääsisältöön

Siemennys käynnissä

Voin sen verran paljastaa, että tänään olen ihan omin pikku kätösin siemennellyt. Enpä ole edes laskenut, montako siementä käsilleni on jo irronnut, mutta MONTA! Enkä nyt puhu puutarha-tai kokkauspuuhista! Tuli vaan mieleeni, jotta nyt voisi olla sopiva aika. Sitten vähensin vaatetustani, laitoin tuulettimen pyörittämään ilmaa taakseni ja hommiin.

ensin napsahti sivuleikkureilla yksi kävyn siemen ja sitten toinen... Lopulta olin irrottanut kaikki siemenet kahdesta eri kävystä ja aloitin liimaamaan niitä yksitellen.. Ei sentäs takaisin, vaan purkin kylkeen. :D Lopputulos näytetään myöhemmin, mutta tämä siemennysurakka jatkuu kuivuttuaan vielä jonkun aikaa, joten se siitä nyt tällä erää.


Mutta kerronpas nyt kuvien kera eilisestä päivästämme. 
Nimittäin lähdettiin matkaan aamusella ja tultiin kotiin vasta nukkumaanmeno aikaan. 
Missä sitä oikein onkaan luuhattu?! 
No, iltakahveella sukuloimassa, mutta sitä ennen... 


Kuvioissa oli mm. vanha paloasema...


Pönttöily...


Sekä portaita sinne ja tänne ja etenkin sinne!


Nimittäin laskeuduimme satumaahan, jossa näimme Hattiwattien nousevan piiloistaan katsomaan ukkosen salamointia. Todellakin, koko päivänhän satoi kaatamalla tai ripsottelemalla tai ihan solkenaan. Lisäksi jylisi ukkonen taustalla. 


Satumaassa seinämät olivat jykeviä!


Ja maisemat aivan uskomattoman kauniita! 
Satumaamme nimi on Orinnoron rotko. Sen kerrotaan saaneen nimensä siitä, kun Jumala loi maailmaa ja ykskaks tarvikkeet loppuivat. Hän alkoi venyttää maa-aineksia ja naps. Sehän meni katki poikki ja halki keskeltä! Moni ori on kuulemma täällä saanut surmansa. 
voin hyvin uskoa tarinan todeksi, sillä siltä tämä satumaa näytti!


Läheisellä laavulla meitä odotti valmiit kytevät ja savuttavat puut nuotiossa. tikkuakaan ei raapaistu ja silti saimme paistettua makkarat ja...


..kuivatettua märät vaatteemme. Matkamme varrella oli kaunista kultapeltoakin. Ei sentään kaikki vain jylhää kalliota. 


Mutta sitä kalliota, sitä oli enemmänkin! Onneksi maasto oli helpohko kulkuista. 
Joissakin paikoin tosin jouduttiin isompaa askelta ottamaan tai ylämäkeä kapuamaan, joten kyllä, olen ollut tänään huonommassa kunnossa. Huimausta kipujen takia. Lepoa! 
Ja meni muutama ylimääräinen pillerikin eilen. KANNATTI!

Tiedätkös, pää tarvitsee myös huolenpitoa ja täällä sitä todellakin oli! Huolenpitoa päälle! Sade ei haitannut lainkaan. Satumainen kauneus lumosi meidät.


Olemme siis olleet kuilun partaalla! ja voiko alemmas enää vajotakkaan?! 
Tiedän vastauksen: Kyllä voi! Kaivoksen uumeniin!


Syksyn tullen sieniä kasvaa karhun kankahalla...


Olikos ne nämä niitä sieniä, mitä Aasian poijjaat söivät muuan vuosi sitten ja olivat sairaalassa seuraavaksi?


Kyllä tämä satumaa on itse nähtävä ja koettava! En todellakaan kadu sitä, että menimme sade-ja ukkospäivää tänne viettämään! 


Peikkoja en nähnyt...


...Peikon pesäkoloja kylläkin.


Tie ei ollut pitkä ja kivinen. Se oli vain sitä pitkää. Uskaltaisitko sinä ottaa selvää, minne nämä pitkospuut veisivät?


Me päädyimme Röllimetsään!

Vilimarika

Kommentit

Apris sanoi…
Olen myös käynyt tuolla rotkossa joitain vuosia sitten ja maisemat olivat henkeä salpaavan kauniita. Upeita kuvia.
Maca sanoi…
Hienoja kuvia, utuisia.Varmaan mukava reissu!
Tuula sanoi…
" Mikäs paikka tämä oikein on, näin usvametsän aution. Silloin kuulin laulun ihmeellisen..."
Armi Korhonen sanoi…
Tämä on niiiiiiin sanoinkuvaamattoman kaunis paikka! Itse käynyt siellä vain kerran-vaikka melkein sen vieressä asummekin. Ja se paloasema josta olit kuvan laittanut...*sniif* Ennen asuimme siellä sen liki, mutta ajat muuttuvat. Nyt tosin ei enää haavat repeile auki niin pahoin vaikka sieltä kuvia näkisikin.

Hienoa teiltä että olette menneet huonolla säällä (sateella ja ukkosenilmalla) retkeilemään sinne Orinorolle. Meillä vielä osa lapsista pieniä niin ei onnistu ihan noin vaan-puhumattakaan että lähtisimme huonon kelin vallitessa sinne suoraan sanoen tappelemaan. Siihen se menisi kuitenkin. Mutta on sinne mentävä uudestaan ellei tänä vuonna niin ehkä ensi vuonna sitten. ;)
Susanna sanoi…
Onpa satumainen paikka! Upeita kuvia olet ottanut. Voi melkein nähdä keijut ja peikot kurkkimassa puiden lomasta ;)
Katja sanoi…
Ihanat maisemat, voin aistia metsän tuoksun.

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…