Siirry pääsisältöön

Terveisiä kotoa

Vaihteeksi tervehdys kotoa. 


Olimme  lähdössä ulos ja laitoin mustan mekon päälleni. (Sen, mitä etsin aikaisemmin parin vuoden ajan!) ja kaulaani itse tekemäni musta-metalli-kaulakorun. Katsoin peilistä ja tuumasin, että korvakoruja vaille valmis. Murunen jo odotteli ovella, kun hihkasin, että tulen heti, kunhan saan korvikset korviini! Olin tekemässä korviksia asuuni. ;)

Tuollaiset niistä sitten tuli. Minulle, sopii kaulakoruuni. 
Jos haluat, voin tehdä samanlaisia eri väreissä. Ainakin valkoista, ruskeaa, tummansinistä, mustaa, keltaista,... Kerro mikä väri miellyttää, niin tokihan  tilaustyö-verstaalla alkaa kuhina. ;)3raidan ateriamme ei ihan minun lemppariani ollut, mutta Murunen siitä tykkäsi enemmänkin. Minä söin 2 raidan annoksen. Kermalohta, bataattimuhennosta sekä lampaankääpä-kermamuhennosta.


Mutta vatsaani rauhoittaakseni nautin sitten jälkkäriksi ihanan, lämpöisen juoman: Higher livingin Vitality. Makuina tulvahtivat niin appelsiini, kaneli, lakritsan juuri, vihreä mate kuin sitruuna ja maustepippuri.

Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
Minäkin olisin syönyt kaksi raitaa, bataattia ja lohta :).
Vilimarika sanoi…
Eli minun lautaseni. :)

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.