Siirry pääsisältöön

Kerran elämässä... voittaja!


Kerran elämässä-sarja jatkuu jälleen. Paljastan myös voittamani palkinnon ja tekemäni atcn. Pohdiskellaan yhdessä päivän teemaa ja otetaan päikkäritkin, jos siltä tuntuu. Eikös vaan?!

Kerran elämässä tulisi nousta ennen aurinkoa katsomaan, kuinka yö pikkuhiljaa muuttuu päiväksi. 


Atc aiheesta. Varattu jo. 


Olen herännyt ennen aurinkoa katsomaan aamun sarastusta. Olen nähnyt auringon pimennyksenkin aamuyöstä. Joskus olen mennyt nukkumaankin vasta auringon noustua. On siinä oma viehätyksensä! Ehkä mieleenpainuvimpia kokemuksia on sekin, kun läpi yön matkustin kauas, jotta olisin aamukahvilla perillä. Kerkesin torkahtaa pihalla ennenkuin aamuaurinko herätti talon väen. :) 
Minusta on hauskaa tehdä ex tempore-matkoja tai puuhia. Kaikkea ei tarvitse etukäteen suuunnitella ja kirjoittaa kalenteriin. 

Viime yön valvoin lähes kokonaan. Jos en kovasti "valehtele", veikkaan, että reilu tunti meni unten mailla kaiken kaikkiaan ja sekin pätkissä. Jossain vaiheessa oli sellainen pikkusen pitempi pätkä, eikä vain torkkua, ja silloin näin unta pommittajakoneista, jotka täyttivät taivaan ja maa oli liekeissä niiden jäljiltä. 

(Unitulkinta:
Unen sisällöstä ja kokonaisuudesta riippuen unessa nähty tuli symboloi tuhoa, himoa, halua, (juhla)valaistusta, transformaatiota, ilahtumista tai vihaa. Uni saattaa viitata siihen, että vanha jää taakse ja uusi astuu elämääsi. Ajatuksesi ja katsantokantasi muuttuvat. Käytännössä, jos tuli on hallinnassa tai keskittynyt vain yhdelle alueelle, se on suora metafora omasta sisäisesti tulestasi ja sisäisestä muutoksesta. Se edustaa myös tahtoa ja motivaatiota.Jos palat tulessa, uni varoittaa, että temppperamenttisi karkaa hallinastasi. Jotkin asiat polttavat sinua sisältäpäin.
Jos talosi palaa, käyt parhaillaan läpi jonkinlaista muutosta. Jos näet usein unia siitä että perheesi koti palaa, silloin uni kertoo, että et ole vielä valmis muutoksiin ja taistelet kovasti niitä vastaan. Vaihtoehtoisesti se voi korostaa ympärilläsi olevien ihmisten intohimoa ja rakkautta sinua kohtaan.
Jos sammutat tulen, voitat esteesi kovalla työllä ja vaivalla.)

Tuo uneni on hyvin toistuvaa laatua, vaikkei ihan tuollaisenaan, mutta usein näen tulimerta, pommitusta ja sotaa. tällä kertaa sentään paikka oliouto, eikä Sanaa. Jos tulkitsisin untani, mitä näin, se olisi vanhan jäämistä taakse ja uuden alkua. se sopii ainakin tähän hetkeen ja minulla on taipumusta nähdä unillani mennyttä,tätä hetkeä sekä tulevaa. 

Yö oli hankala ja väsytti tottakai aamulla ylös noustessani. Jossain vaiheessa sitten päätin ottaa ne päikkärit. Ensin vain 5-10 minuuttia, mutta olin niin poikki, että nukuin puolitoista tuntia. Helpottihan se. 

Helpottavaa oli sekin, kun voitin lokakuussa haaste-arvonnan ja nyt sain perjantaina vihdoin palkinnon kotiinkin asti. Amalian sponsoroima mielenkiintoinen palkinto sisälsi scrap 365-lehden elokuun numeron, taustakuvioita sekä paperikukkia. Mielenkiintoisia nämä skräppilehdetkin ovat, sillä niistä saa ideoita kortteiluunkin. Kommentit

Susanna sanoi…
Waude mika upea kortti!!! Ihan menee kylmät väreet!

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.