Siirry pääsisältöön

Arjen askareita


Aamu alkoi tuopillisella. Nautiskelin kaikessa rauhassa omatekoisesta energiajuomasta, jotta saisin voimia jaksaa tämän päivän. Juomaan tuli rasvatonta luonnonjogurttia, mysliä pähkinöillä, banaani ja mustikoita. Teharilla kaikki sekaisin ja tuoppiin. 

Viime yönä nukuin pari tuntia ja sitten heräsin ja sillä samalla tiellä olen yhä. ei vaan kivuilta saanut nukutuksi. Mietin jo, onko lääkelaastari sittenkään oikeassa paikassa(vaihdoin eri paikkaan, missä se on aiemmin ollut) ja imeytyykö se tuosta vai ei. No, jää nähtäväksi, mihin tämä olotila tästä menee vielä. Ei ainakaan ole kivut pahentuneet niin paljoa, että tuo laastari todellakaan ei toimisi. Pitää vaan kärsivällisesti odottaa. Menihän sen vaihtokin eilen aivan liian myöhäiseksi. Sain nukuttua silloin pitkään ja siksi. 

Tässä on nyt kaikenlaista mielen päällä ollut muutenkin. Läheisten sairautta, syöpä-diagnoosia, lapseni kanssa isoja asioita mielen päällä... Vähän sitä sun tätä. Onko tuo kummakaan, jos uni ei maita. 

Mutta jostakinhan se voima on saatava jaksaa vaikeimpinakin aikoina. En voi vain antaa mennä ja surun ja murheiden viedä! On löydyttävä aina lisää hippusen verran jaksamista! 

Mistä saan voimaa? Mistä lisää energiaa? Mistä jaksamista ja mikä on keinoni selviytyä?
AJANVIETTOANI?!


LUKEMINEN JA KIRJOITTAMINEN:
Sain lahjoituksena pari runokirjaa ja luen niitä. Kirjoja on muutenkin paljon meillä. Tai miten sen ottaa... Onhan toisilla sellaisia oikeita kirjastoja kotona! Tai kokonainen kirjaseinä. Ei meillä sellaista sentään ole. 
Lehtiäkin lueskelen sitä mukaa, mitä niitä käteeni saan. Uudestaan ja uudestaan samoja lehtiä. Lopulta askartelen niistä. 
Luen ja kirjoitan runoja. Puran runoihin omia tuntojani. Iloa ja surua. 
Luen ja kirjoitan blogeja. Näistäkin saan jotain itselleni. Terapeuttista jopa. Suosittelen!

ASKARTELEMINEN:
askartelu saa ajatukseni muualle ja näen vain ne inspiroivat tarvikkeet, kaikki värit ja tekstit, tunnen nauhojen pehmeyden ja hapsutupsujen kutitukset. timangien kimallus ja tussien värikimara. Helmien ja muiden korunosien houkuttelevuus. Tänä vuonna haastan itseäni lisää ja lisää!
Teen käsillä kaunista. 

MUSIIKKI JA TV:
Toisinaan tarvitsen vain maata hiljaa sängyssä tai sohvalla. En kärsi liikkua. Pakko olla vaan, odottaa. silloin voin katsella tv:tä, boxilta ohjelmia tai kuunnella musiikkia tai rentoutuscd:tä. Muutamia ohjelmia minulle on nyt noussut lemppareiksi, vaikka aikaisemmin olin jyrkästi EI tv:n sarjoja kohtaan. Nyt on oikeastaan ihan ok kun ei voi liikkua joinakin päivinä, niin katsoa vain jotain hömpänpömppää.

RENTOUTUS, SYVÄRENTOUTUS, MEDITAATIO:
Joka ikinen päivä teen rentoutusharjoituksia, syvärentoutusta ja/tai meditoin. Se voi olla lyhyt hetki istuen tai tunnin tai pari maaten. Se voi olla vaikkapa kaupan kassajonossa tai ruokapöydässä hetki keskittyen pelkästään yhteen läsnä olevaan asiaan, vaikkapa hengitykseen tai lihasten olemassa olemiseen. Toisinaan se on väriterapiaa ja nautin vain katsella jotain upeita värejä jostain. Korteista, kuvista, vaatteista....

LIIKKUMINEN:
Niinä päivinä, kun voimia riittää muuhunkin, kuin paikallaan olemiseen ja askarteluun, tykkään käydä kävelyllä tai ottaa erän tai kaksi zumbaa Wii:llä. Ei mitään rajuja kappaleita, vaan jotain hitaampaa ja ehkä vähän sovellellenkin välillä. ;) Tanssihan oli elämäni suurin rakkaus aikaisemmin. Nyt olen zumbasta löytänyt mahdollisuuden toteuttaa sillä saralla itseäni edes kerran kuussa jollen useammin. 
Kätköilyreissuilla tulee liikuttua myös haastavamminkin, koska siinä täytyy välillä kumarrella, kyylistellä, kiivetä, kavuta... Hidasta touhuahan se sellainen minulla on ja toiset asiat jää tekemättäkin, mutta aikaa varaamme aina runsain mitoin! 
Kotona on myös oma jumppaohjelmani, jolla treenaan lihaksiani ja samalla tietenkin mieltäni. 

SEURA:
Ystävyys ei valitettavasti kestä monenkaan kohdalla sairautta ja huonoa liikkumista. Hyvin moni "ystävä" on jäänyt juuri siksi, etten käy heillä kylässä alati tai jossain shoppailemassa tai iltaa istumassa, baareissa... Moni odotti, että me menemme, eikä vastaavasti niin, että he tulisivatkin. Ja raha-asiat tietysti osaltaan lisänneet tätä kaverikatoa. Mutta sitten he, jotka ovat pysyneet läpi vaikeuksienkin, he ovat ihan oma "lajinsa" ;) Heidän seurassa viihtyy ja on hyvä ja helppo olla. Saa pompata seisomaan kesken kahvittelun ja saa olla rauhassa ilman, että joka asiaan ollaan voivottelemassa tai pahempaa, turhautumassa vuokseni. 
Ihan parasta seuraa minulle on kuitenkin perheeni. Murusen kanssa voimme puhua vaikeistakin aiheista, tirauttaa itkut olkapäätä vasten tai olla vaan sanaakaan sanomatta. 
Ja puhelin ja viestit toimivat. Harvoin kuitenkin puhun puhelimessa. Olen enemmän viesti-ihminen. En vaan jaksaisi lärpättää kapulaan kauaa.

APPS ja SOVELLUKSET:
täytyyhän tähän samaan listaan lisätä appsit ja pelailutkin. Tulee jonkun verran taottua facebookissa paria peliä ja kännykässäkin on jokunen peli, mistä voi valita ajanvietettä. Ehkä yksi eniten pelaamistani kännykkäpeleistä on Wordament-sanapeli, jossa voin pelata suomen kielen lisäksi muillakin kielillä oikeita vastustajia vastaan. Paras saavutukseni suomenkielellä on 29 sanaa, kun taas arabiaksi vain 22 sanaa. 
Lisäksi on vaikkapa kuvankäsittelyohjelma, jonka avulla saan hitusen parempia kuvia tehtyä. 

Tässä nyt osa arjen askareista, joilla kulutan aikaani ja saan ajatuksia muualle vaikeista asioista. 
tokihan jos voisin liikkua enemmän, listassani olisi kuntosalia, bodypumpia, kahvakuulaa ja vaikka sun mitä. Mutta näillä mennään! Kaikki muu on extraa. Päivästä riippuen. Maahan ei jäädä!


Nyt kupponen kahvia ja uusiin puuhiin.

Kommentit

Melina sanoi…
Näyttääpä tuo energiajuomasi tosi hyvältä! Pitäisi itsekin joskus kokeilla noita smoothieita. :)
Vilimarika sanoi…
Ja on hyvää! Eikä yhtään lisättyä sokeria, sillä hedelmä ja marjat antavat tarpeeksi. :)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…