Siirry pääsisältöön

9


toinen adventtisunnuntai. Pikkulintuja pihapuissa. Kissa katselee ulos ikkunasta ja heiluttelee häntäänsä hieman epätahtiin. Lintujen läsnäolo saa kissan saalistusvaistot heräämään. Kuitenkin ikkuna estää sitä saavuttamasta noita pieniä luontokappaleita ja hyvä niin.

Illan tullen sytytämme kynttilät palamaan. Samalla keitämme pannullisen vettä ja juomme joko inkiväärijuomaa tai teetä. eilen kaupasta mukaamme lähtikin joulurooibosteetä. Toivotaan, että se maistuu hyvältä.


Joulukalenterin luukuissa numero 9. toisessa lisäksi ideana pakettikortit juuttikankaasta. Tai kankaalla päällystettynä. Mikäjottei, jos olisi sitä juuttia.  availen paketit. Macan pussista löytyvät pahvin palasen lisäksi palanen koukeroista kultakangasta, vanhasta kynttiläkortista palanen, pari paperista kuvaa. Teea K:n luukusta sain 3 kappaletta mustia lasihelmiä. KIITOS kummallekin!

Eilen en jaksanut askarrella, koska olin kauppareissun jälkeen tosi kipeä. Se on tyypillistä. Missään en enää voisi käydä. Jo lenkillä käynti teettää ongelmia, kun vielä pitäisi kavuta kotiin portaita.
Mutta tänään tein kaksin kappalein kortteja!


Keijukummista puheenollen, minun päiväni alkoi viestillä, jossa minua pyydettiin keijukummiksi. :) Ei-kirkolliseen nimenantotilaisuuteen pienelle pojalle. Suostuin. <3Siispä tein jo kortinkin valmiiksi.Eilen esittelin purkkeja säilytyksessä. Tänään saatte muutaman linkin, joissa näytetään purkkeja muissa tarkoituksissa. Kannattaa kurkistaa jokaista!

IDEOITA LASIPURKEISTA...
Ja varmasti muitakin keinoja on uudelleen käyttää lasipurkkeja. Puhdistaa vaan ensiksi ja poistaa etiketit huolella.

Kommentit

kotilaiska sanoi…
Upea on tämänkin päivän kalenterisi, ikävää tuo kuntosi huononeminen, lupaan toivoa jolupukilta sulle lievitystä kipuihin :)Tänään olen yrittänyt kiriä kiinni ne eilen menettämäni askarteluhetket mutta viel pitäs vissiin 20 korttia tehdä ja millä ajalla kun huomenna on sekä aamu että ilta no tiistaina on vain lyhyt aamu, pidä peukkuja ettei sitä peruta muuten menee taas yötöiks
Sisko sanoi…
Taas niin runsas luukku! Luukun kun avaa löytyy uusis ja uusia...=o)
Mukava keijukummiuutinen. Onnittelut!
Ja hyvää alkavaa viikkoa. Kivuttomampaa!
ViliMarika sanoi…
Kotilaiska: Kiitos. Jospa se joulupukki kuulisi sinua ja minuakin. Ei tässä hätää ole kuitenkaan. Maailmassa on niin paljon huonommassakin asemassa olevia. Kodittomia, syöpäsairaita, aids-lapsia... Siellä se suru ja hätä ja pahaolo on todellista.

Peukut ovat pystyssä, jotta saisit tehdä hommat pois ja levätä!

Sisko: Kiitos! Minulla onkin jo iso katras lapsia, vaikken ole itse synnyttänyt kuin yhden. :)

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.