15 Atc-askartelua

Vietän viikonlopun koko perheeni kanssa.  <3

Macan atc-pussin sisältö Kotilaiskan atc-joulukalenterissa on tässä:


Ja valmis kortti näyttää tältä:Maustesiirappi

3–4 dl


Ainekset

1 appelsiinin kuoriosa
2 dl Fariinisokeria
2 dl Taloussokeria
2 kanelitankoa
1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä

1. Leikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee.
2. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.
3. Käytä glögin, teen tai muiden kuumien juomien maustamiseen tai tarjoa jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.

Kommentit

kotilaiska sanoi…
Kiva luukku, minä se leivoinkin jo eilen taatelikakut ja tein piparitaikinan valmiiksi ja KOHTA ALAN LEIPOA niitä kun kaikki luukut on kattottu. Ja kyllä se korvis juttu kuulu tähän palkintoon ja luulin ihan oikeesti että ne hakaneulatkin oli korvisjuttuja, minuä kun en omista korviksii eikä mul oo edes reikii nii oon jotenki vaan sössiny mut siinä M- palkinnossa ne oli siks ku kuuluvat sellaseen helmisettiin jonka löysin kirppikseltä eikä sillä rasian sisällöllä ollu mulle mitään käyttöö niin laiton sen sulle ihan vaan ylimääräsenä yllärinä. M-palkinto olikin suurelta osin hankittu kirpparilta vain (leimasin) musteet ostin jo viime kuussa jostain olisko ollu kirjokkaasta ja siinä paketissa oli useita ainakin yli kymmenen eri väriä ja laitoin sit sellaset värit jakoon jota mulla on jo ennestään.Noi mansetitki on tarkotettu askartelumatskuks mut jos tykkäät niin voihan niitä käyttää vars, tehtävässäänkin.
Sisko sanoi…
Jouluinen luukku! Runon säkeet ja tuo kortti ja siirappi kaikki niin jouluista tunnelmaa kun olla voi!
Tarvikkeita valmiina leipomuksiin ja kakkuasia vielä hieman auki, mutta eipä tässä nyt puutu enää kuin just sellanen piloille nopeasti menevä. Leipomisurakka alkaa viikon loppupuolella. Tosin piparit aikasemmin jo. Ja ruuat tehdään sitten myös ajallaan, osittain yöllä.