Siirry pääsisältöön

15 Atc-askartelua

Vietän viikonlopun koko perheeni kanssa.  <3

Macan atc-pussin sisältö Kotilaiskan atc-joulukalenterissa on tässä:


Ja valmis kortti näyttää tältä:Maustesiirappi

3–4 dl


Ainekset

1 appelsiinin kuoriosa
2 dl Fariinisokeria
2 dl Taloussokeria
2 kanelitankoa
1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä

1. Leikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee.
2. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.
3. Käytä glögin, teen tai muiden kuumien juomien maustamiseen tai tarjoa jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.

Kommentit

kotilaiska sanoi…
Kiva luukku, minä se leivoinkin jo eilen taatelikakut ja tein piparitaikinan valmiiksi ja KOHTA ALAN LEIPOA niitä kun kaikki luukut on kattottu. Ja kyllä se korvis juttu kuulu tähän palkintoon ja luulin ihan oikeesti että ne hakaneulatkin oli korvisjuttuja, minuä kun en omista korviksii eikä mul oo edes reikii nii oon jotenki vaan sössiny mut siinä M- palkinnossa ne oli siks ku kuuluvat sellaseen helmisettiin jonka löysin kirppikseltä eikä sillä rasian sisällöllä ollu mulle mitään käyttöö niin laiton sen sulle ihan vaan ylimääräsenä yllärinä. M-palkinto olikin suurelta osin hankittu kirpparilta vain (leimasin) musteet ostin jo viime kuussa jostain olisko ollu kirjokkaasta ja siinä paketissa oli useita ainakin yli kymmenen eri väriä ja laitoin sit sellaset värit jakoon jota mulla on jo ennestään.Noi mansetitki on tarkotettu askartelumatskuks mut jos tykkäät niin voihan niitä käyttää vars, tehtävässäänkin.
Sisko sanoi…
Jouluinen luukku! Runon säkeet ja tuo kortti ja siirappi kaikki niin jouluista tunnelmaa kun olla voi!
ViliMarika sanoi…
Tarvikkeita valmiina leipomuksiin ja kakkuasia vielä hieman auki, mutta eipä tässä nyt puutu enää kuin just sellanen piloille nopeasti menevä. Leipomisurakka alkaa viikon loppupuolella. Tosin piparit aikasemmin jo. Ja ruuat tehdään sitten myös ajallaan, osittain yöllä.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.