Siirry pääsisältöön

15 Atc-askartelua

Vietän viikonlopun koko perheeni kanssa.  <3

Macan atc-pussin sisältö Kotilaiskan atc-joulukalenterissa on tässä:


Ja valmis kortti näyttää tältä:Maustesiirappi

3–4 dl


Ainekset

1 appelsiinin kuoriosa
2 dl Fariinisokeria
2 dl Taloussokeria
2 kanelitankoa
1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä

1. Leikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee.
2. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.
3. Käytä glögin, teen tai muiden kuumien juomien maustamiseen tai tarjoa jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.

Kommentit

kotilaiska sanoi…
Kiva luukku, minä se leivoinkin jo eilen taatelikakut ja tein piparitaikinan valmiiksi ja KOHTA ALAN LEIPOA niitä kun kaikki luukut on kattottu. Ja kyllä se korvis juttu kuulu tähän palkintoon ja luulin ihan oikeesti että ne hakaneulatkin oli korvisjuttuja, minuä kun en omista korviksii eikä mul oo edes reikii nii oon jotenki vaan sössiny mut siinä M- palkinnossa ne oli siks ku kuuluvat sellaseen helmisettiin jonka löysin kirppikseltä eikä sillä rasian sisällöllä ollu mulle mitään käyttöö niin laiton sen sulle ihan vaan ylimääräsenä yllärinä. M-palkinto olikin suurelta osin hankittu kirpparilta vain (leimasin) musteet ostin jo viime kuussa jostain olisko ollu kirjokkaasta ja siinä paketissa oli useita ainakin yli kymmenen eri väriä ja laitoin sit sellaset värit jakoon jota mulla on jo ennestään.Noi mansetitki on tarkotettu askartelumatskuks mut jos tykkäät niin voihan niitä käyttää vars, tehtävässäänkin.
Sisko sanoi…
Jouluinen luukku! Runon säkeet ja tuo kortti ja siirappi kaikki niin jouluista tunnelmaa kun olla voi!
ViliMarika sanoi…
Tarvikkeita valmiina leipomuksiin ja kakkuasia vielä hieman auki, mutta eipä tässä nyt puutu enää kuin just sellanen piloille nopeasti menevä. Leipomisurakka alkaa viikon loppupuolella. Tosin piparit aikasemmin jo. Ja ruuat tehdään sitten myös ajallaan, osittain yöllä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…